Prosím o radu. Máte někdo zkušenost s posíláním audiosignálu přes LAN nebo bezdrátově z PC do AV receiveru? Potřebuji dostat co nejlepší kvalitu zvuku a přitom nemohu použít audiokabel. Uvažoval jsem i o nějakém mediaplayeru s LAN připojením. Tak aby fungoval bez TV (například s dotykovým LCD). Jediné, co jsem našel je Logitech Squeezebox Touch. Ten však vyžaduje na PC/NAS svůj vlastní server (veškerá hudba je na NAS Synology 210j - nemá pro provoz dostatek RAM - požadováno 256, server má jen 128).
Takže:
- existuje nějaký mediaplayer s LCD (touch), který by uměl přehrávat přímo ze sdílené složky NAS - LANshare/UPnP (bez vlastního SW)?
- existuje LAN/wireless způsob, jak propojit PC s receiverem (pokud možno bez ztráty kvality zvuku)?
Receiver: Denon AVR2310
PC: zvuková karta ESI Juli@
NAS: Synology 210j - 128MB RAM, 2x1,5TB RAID)
Předem děkuji za vaše zkušenosti a použitelné příspěvky.
Audio po LAN nebo bezdrátem
Re: Audio po LAN nebo bezdrátem
No určitě existují receivery, co mají lan přípojku a dokážou přes ní přehrávat hudbu. Mám dojem, že u Denonu to umí letošní 2311 přímo. U 2310, které mám taky si musíš koupit dock, ten je primárně pro iPod, ale umí bezdrátově tahat i muziku z PC. http://denon.co.uk/uk/Product/Pages/Pro ... 9099c71c49
Je to ale docela drahá sranda a je otázka, jestli by nebylo lepší střelit 2310 a radši koupit 2311.
Je to ale docela drahá sranda a je otázka, jestli by nebylo lepší střelit 2310 a radši koupit 2311.
najvyššiu kvalitu prenosu zvuku vzduchom poskytuje pravdepodobne Arcam rDAC s wifi modulom rWave. Jedná sa o kvalitný dac približne na úrovni dacMagicu.
Vzhľadom k použitému receivru je rDac asi zbytočný luxus, možno by postačil i bluetooth transmitter
napríklad x2 - univerzální stereo audio Transmitter B-Speech, Bluetooth 2.0

Vzhľadom k použitému receivru je rDac asi zbytočný luxus, možno by postačil i bluetooth transmitter

No a pokud to chceš ovládat přes touch LCD, tak asi nejjednodušší způsob je ovládat PC/player přes iPhone, iPad, Android telefon. Celá řada programů má apliakaci pro tyhle zařízení, pomocí které jde ovládat přehrávání. Denon má dokonce aplikaci na ovládání receiverů, ale nevím od kterého modelu to začíná.
Stejně mi ale přijde nejjednodušší propojit PC s receiverem a ovládat dálkovým ovladačem přehrávač na PC, který je zobrazen na televizi. Ideální na tohle je XBMC, které jde defaultně nastavit aby se zobrazovlao na sekundárním monitoru (TV).
Stejně mi ale přijde nejjednodušší propojit PC s receiverem a ovládat dálkovým ovladačem přehrávač na PC, který je zobrazen na televizi. Ideální na tohle je XBMC, které jde defaultně nastavit aby se zobrazovlao na sekundárním monitoru (TV).
Provedení Arcam se mi líbí, cena za set je ale opravdu celkem vysoká. Bluetooth technologie na baterky mne nijak nezaujala. Obojí je přes USB, čímž bych přišel o oblíbený výstup z Juli@.rOn píše:najvyššiu kvalitu prenosu zvuku vzduchom poskytuje pravdepodobne Arcam rDAC s wifi modulom rWave. Jedná sa o kvalitný dac približne na úrovni dacMagicu.
O HTPC s XBMC jsem už také uvažoval (dokonce bych mohl použít i svou zvukovku). Stále mi však na tomto provedení vadí zapnutá TV. Ovládání lze řešit i univerzálním DO. Ale stále ... TV. Nebo HTPC s LCD ... také řešení. Cena pak hodně překročí i výše uváděné řešení Arcam.Hellboy píše:No a pokud to chceš ovládat přes touch LCD, tak asi nejjednodušší způsob je ovládat PC/player přes iPhone, iPad, Android telefon. Celá řada programů má apliakaci pro tyhle zařízení, pomocí které jde ovládat přehrávání. Denon má dokonce aplikaci na ovládání receiverů, ale nevím od kterého modelu to začíná.
-------------
Raději bych využil již existující PC s analog výstupem - nebo digital s dobrým převodníkem na konci - a nějakým slušným přenosem v pásmu 5GHz. Pásmo 2,4GHz bych už raději nechal minulosti (v něm už je toho tolik ...).
Tak je vyřešeno, nepřenáší se analog, ale digital. Použil se Gefen Audio Extender. Zvládá digital po LAN do 100m.