Audiolab 8200 nebo HK980 či HK990 či Vincent nebo stará Yama

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
lepidlo
Kontaktovat uživatele:

Audiolab 8200 nebo HK980 či HK990 či Vincent nebo stará Yama

Příspěvek od lepidlo »

Ahoj, rád bych si nechal poradit, řeším upgrade zesilovače (investice max. cca 25.000 i méně ;) z druhé ruky). Místnost 35m2 (za rok bude cca otevřený prostor 60m2 a poslech bude repro x gauč z trojúhelníku 4x4x4m), zatím repro regál Mordaunt Short MS912. Hraju z NASu Flac přes Squeezebox Duet, mám HK980 a zajímalo by mě, zda poměrně vychvalovanou značkou Audiolab a řadou 8200 bych si značně polepšil či ne (buď Audiolab 8200A či 8200P + 8200DQ pokud to má význam vzhledem k použitým Dac vůči SB Duet). Alternativou by mohl být ješte Vincent SV233, SV238, monobloky SP997 či kombinace Audiolab 8200DQ, což je předzesík s DAC a XLR + prý něco ze skvělých starých koncáků Yamaha řad M či MX (jaké jsou z nich nejlepší)? Vše by mělo být směřováno, že bude hrát na velkých bednách Canton RC-L či Vento a zůstane NAS, SB Duet klidně opustím pokud bude nějaké pohodlné řešení jak hrát hudbu z NASU bez zapínání PC, preferuji ovládání na mobilu či tabletu třeba, zkrátka něco s menším displejem. Nejsem audiofilní purista (suchý analogový zvuk) a preferuji spíš teplý a muzikálnější. Akustiku zatím neřeším, až v novém. VÍM, ŽE JSEM TOHO VYPUSTIL NA VÁS ASI MOC, ale snad je to k pochopení. Rád upřesním případně. MOC díky za rady.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Re: Audiolab 8200 nebo HK980 či HK990 či Vincent nebo stará Yama

Příspěvek od paolo »

Audiolab a HK bych vyřadil. Vybíral bych ve vodách Marantz(Denon) , Yamaha.
Rothaudio

lepidlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lepidlo »

A jake konkretni modely treba?

Doporuci jeste nekdo neco? Treba monobloky SP997?

diky

myklcz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myklcz »

Koukam pokec na moje oblibene tema, Yamaha *palec*

Nejlepsi konce, ktere Yamaha kdy udelala jsou modely s V-Fetama, B-1 je dnes prakticky nesehnatelna, B-2 se obcas nekde objevi, otazka je, kolik do toho chces vrazit, do zminovaneho limitu by ses asi vlezl...

Dalsi slusny konce od Yamahy byly ty, co sly prepnout do A-tridy (napr. B-4, M-80), velice slusnej zes byl taky takovej hromotluk 101M, kterej vychazel z PA zesiku upravenyho pro HiFi,
ale ten predpokladam taky nesezenes. Verze M2 pouziva specialni paralelni tranzistory, hraje tez moc pekne, ja jsem skoncil u jeji mene vykonne segry M-4, coz je v podstate B-4 bez ciste A tridy
(ma mensi napeti na tranzistorech) a spolecnym trafem pro oba kanaly. Do beryliovych NS-1000 hraje pekne, alespon pro moje ucho *sunglases* a vykon je taky dostacujici a cena velice prijemna.
Radu MX jsem nazivo neslysel, ale rika se, ze MX-1 hraje o poznani lip spodky nez MX-2.

lepidlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lepidlo »

Diky moc za perfektni osvetleni rad Yamah. V pripade koupi techto starsich kousku, jaka cca prumerna investice je obvykle nechat pristroj seridit ci vymenit soucastky, ktere jiz nefunguji jak maji. Diky moc O.

myklcz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myklcz »

Pokud zesilovac koupis, "nejak" hrat asi bude, pokud nebude hrat vubec, doporucuju koupi dobre rozvazit (pokud bude spaleny trafo nebo koncovy tranzistory, nema to cenu myslim).
Pak hodne zalezi kus od kusu. Muze byt potreba vymenit vyschle elity (u Yamahy vicemene drzi velmi dobre, takze to nebyva tak casty pripad, jsou lehce naddimenzovane), dle stavu a mereni to chce zvazit recap vazebnich kondiku, hodne odchazi zarovicky v podsvetleni, ale to je korunova polozka, serizeni napeti zdroju a klidovyho proudu je tez trivialni zalezitost, pak je treba zkontrolovat to rele, co Yamaha pouziva pro pripinani repro, jestli nema moc velky prechodovy odpor, trochu to cely vycistit a to je tak vsechno, co me k tomu napada ;) Nevim, jestli se da o nejakem prumeru mluvit, ale zpravidla do tisicovky.

Odpovědět