Aurum Wotan VIII + čo ako zdroj zvuku?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Historik
Kontaktovat uživatele:

Aurum Wotan VIII + čo ako zdroj zvuku?

Příspěvek od Historik »

Potreboval by som poradiť.

Plánujem nákup stĺpových repro Aurum Wotan VIII. Počúvam predovšetkým rock, metal a inak všehochuť, tieto ma výrazne zvukovo zaujali. Ich cenová relácia je ale 2400€ a ja si nemôžem dovoliť utratiť viac ako 3000€. Plánoval som kombináciu repro + nejaký lepší all-in-one systém (CD + zosilovač + sieťový streamer s wifi). Má zmysel ísť napr. s takýmto repro do Marantz MCR610 alebo Onkyo CR-N755? Ak áno, tak ktorý, alebo ak viete doporučiť niečo do 600-700€ kúpiteľné v SR? Mám ubrať a hľadať radšej lacnejšie repro a pridať v zdroji alebo ísť do slabšieho zdroja s prípadným neskoršou dodatočnou investíciou? Idem z nuly, takže nemám možnosť nejakej prechodnej fázy.

P.S. Niektoré AV recievery majú tiež sieťové funkcie, ten by sa potom určite využil aj inak ako na stereo posluch... je to tiež zmysluplná možnosť?

Za názory a rady vopred ďakujem!!!!

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Aurum Wotan VIII + čo ako zdroj zvuku?

Příspěvek od lachim »

historik

aurum wotan je určitě vynikající výběr. za tu cenu zahrají spousty muziky.
pouze na klasikou hudbu bych je nedoporučoval.
každý all in on systém bude tragédie. budou ti hodně vadit sykavky u uječené výšky.
A wotany za to nebudou moci!
takhle přesná a zvukově průzračná bedna chce přeci jen kvalitní krmení.
vyzkoušel bych nějaké staré "vintage" stroje. za málo peněz, ale zvukově velmi kvalitní.
zdejší členové jako fox, drfish, TAB nebo basstl ti fundovaně poradí.
ty staré stroje mají totiž výhodu pohodového, analogového zvuku. a to ten páskový výškáč bude potřebovat.
( určitě bych se zdaleka vyhnul digitálnímu zesilovači!)

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Problém je v tom, že ja mám hudbu predovšetkým v digitálnom formáte, hoci to asi pre väčšinu hifi puristov bude hriech: kvalitné (v rámci možnosti formátu) mp3, bezstratový FLAC a spol. Takže vintage stroje sú pre mňa problém, takisto neplánujem návrat k LP. Do budúcna uvažujem o Naim-e (UnitiQute 2 aleno UnitiLite) alebo Rotel-i (RCX 1500), ktorí majú tieto sieťové stroje na vysokej úrovni, no teraz sú nanešťastie (ak teda nepôjdem výrazne cenovo dole s repro) mimo môj rozpočet. Takže hľadám dočasný kompromis. Radšej by som ubral spočiatku na zdroji, než "ošulil" reproduktory, ale môžem sa samozrejme mýliť. Som v tejto oblasti laik.

Najmä ten UnitiLite ma láka, ale tú cenu si jednoducho nemôžem dovoliť, možno o rok.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

O Naimu jsem take premyslel, ale byl mi rozmluven clovekem, kteremu duveruji, a ktery rekl o naimu vsechna nepekna slova, ktera cesky jazyk obsahuje :) Naim jsem osobne neslysel, ale domnivam se, ze ta kritika prameni z osobitosti zvuku, i v literature se casto zminuje spojeni "naimovsky zvuk". Takze pokud jsi ho slysel, uplne klidne ti muze "sedet" a vyhovovat - asi stejne, jako treba bedny od B#W, (nizsi modely nez rada 800), ktere maji take svou "osobitost".

Ja osobne bych do all-in-one nesel - mam take 99% audia v "souborech", i kdyz si hraju s LP (coz je pro mne problem, protoze nemam stovky LP, zejo...), a laborovat s mikrometrem kolem neceho, co si do znacne miry dela co chce, mne proste nebavi (kazdych 14 dnu serizovat gramec).

PC - DAC - AMP - REPRO, a to hlavne proto, ze jakykoli all-in-one vzdy bude mit neco, co neprekousnu - nepohodli ovladani, chybejici kodeky na ruzny formaty, uzavrenost reseni... PC umi vse, a co neumi, to se nauci :)

Takze bych koupil bedny, ktere se ti libi, a k tomu zesilovac vyssi tridy z druhe ruky, nejaky DAC a pecko :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Wotany neznám, ale našel jsem test na tyto bedny s firemním zesilovačem a CD.
http://www.areadvd.de/hardware/2012/aur ... test.shtml

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

fox píše:Wotany neznám, ale našel jsem test na tyto bedny s firemním zesilovačem a CD.
http://www.areadvd.de/hardware/2012/aur ... test.shtml
Hej, ale Orkany stoja 3600€, A3 2000€ a C3 1800€ -komplet 7400€, čiže 2 a pol násobok toho, čo som schopný na toto dať dohromady. Zas až taký hifista nie som, aby som kôli tomu predal ľadvinu :mrgreen:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak si kup levnější bedny. ;) Sestava by měla být vyvážená. :)
Promiň, nevšiml jsem si, že se jedná o dražší bedny.

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

patrik píše:Takze bych koupil bedny, ktere se ti libi, a k tomu zesilovac vyssi tridy z druhe ruky, nejaky DAC a pecko :)
Ech, k hifi sa asi nedá úplne jednoducho, čo? Už sa to nebezpečne začína podobať skladaniu PC, dúfal som skôr v niečo "plug and play" *fnuk* Ale vážne: takže namiesto sieťového "kombajnu" budem musieť riešiť zosilovač, konverter (tu nemám teplý šajn, čo a ako) + ešte prípadne nejaký CD/SACD prehrávač. Tuším chcem asi naraz načrieť do príliš hlbokých vôd... Kurňa, a začalo to výberom tohoto: http://www.alza.sk/onkyo-cs-j1045-strib ... 769.htm%20, no potom som začal hľadať a vŕtať sa v tom, čítať recenzie, počúvať a som v tom až po uši. Či by som sa radšej nemal vrátiť späť do Alzy a ešte aj ušetriť :lol:

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

fox píše:Tak si kup levnější bedny. ;) Sestava by měla být vyvážená. :)
No, to je práve tá otázka - či zľaviť z bední a ísť do vyváženej zostavy, ale bo prechodne radšej slabší zdroj.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Mno, bedny ti zrejme vydrzi daleko dele (pokud si vyberes takove, ktere ti sednou), nez nejaky komponent za 1000€... Ta myslenka velmi dobrych beden a slabsiho zdroje, s vyhledem na upgrade, podle mne neni spatna.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Historik píše:to je práve tá otázka - či zľaviť z bední a ísť do vyváženej zostavy, ale bo prechodne radšej slabší zdroj.
Pokud to "přechodně" je opravdu přechodně, tzn. např. do roka, pak kup lepší bedny.

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Ďakujem všetkým za rady. Ešte si chcem ísť vypočuť nejaké KEFy, dokonca uvažujem, že by som skúsil nejaké ich regálovky, najmä R300 sú vraj zvukovo výborné. Nebude to zrejme až tak dobré, ale mojich 20m2 by mohli bez problémov ozvučiť a k nim by potom mohli ísť napr. 12-tková rada Rotel, alebo 6000ková Marantz. Tak by som sa vopchal do tých 3000 aj so stojanmi a kabelážou. Ale to už je samozrejme úplne iný mix, takže najskôr pôjdem niekde popočúvať. Čo sa týka basov, nie som fanúšik hlasného posluchu a nepotrebujem aby mi drnčal hrudný kôš, skôr ide o čistotu - som zvedavý najmä na klasiku a rock, ako to takéto bedničky zvládnu.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

A na čem jsi ty Aurumy slyšel, když tě zaujaly? Já být tebou bych je koupil. Zesilovač atd. můžeš postupně upgradovat, vždycky se něco bazarového objeví.

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Tak nakoniec obrat o 180 stupňov. Počul som v poslednom čase v svojej cenovej relácii všeličo, ale kombinácia KEF R300 + Denon PMA1520 + 700vková rada CD (na vyššiu už nezostalo) ma proste dostala do kolien. Je až neuveriteľné, aký priestor a muzikálnosť dokážu tieto väčšie regálovky vytvoriť. Keď som zatvoril oči, mal som pocit, že vokalista stojí 5 metrov odomňa a ja sedím v nejakom klasickom klube. Táto kombinácia zahrá takmer všetko, na čo som si spomenul (no, dychovku som neskúšal :mrgreen: ) s takou ľahkosťou a prehľadom, ktorý som nepočul ani z dvojnásobne drahších bedničiek. Basov je pre mňa v dosť, basuje kedy má a ako má, žiadne dunenie. Takisto výšky sú v spojení s Denonom kryštalicky čisté, žiadne ostré rušivé zvuky. Asi najlepšie označenie je, že produkujú na svoju ligu verný, neunavujúci a priestorový zvuk. Najlepšia rada, ktorú som dostal, bola nakoniec "Choď a počúvaj." P.S. Už i táto zostava je dosť krutá k zlej nahrávke - naschvál som skúsil starú Metallicu Ride the Lightning a "slávny" Death Magnetic - a bol to brutálny, fakt brutálny kvalitatívny rozdiel. Ešte jedna poznámka: KEFy hrajú veľmi, veľmi dobre i potichu všetky žánre, okrem had-rocku a metal-u, tam z princípu a charakteru hudby treba zosilovač trochu "prisoliť", inak je nahrávka plochá.

Ďakujem všetkým za rady a pripomienky, ja som momentálne svoj hudobný grál našiel.

Odpovědět