AVR vs integrovaný zesilovač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

AVR vs integrovaný zesilovač

Příspěvek od overgrounder »

Zdravím všechny.
Mám takový dotaz, úvahu, která mě poslední dobou zaměstnává. Používám doma tuto nízkonákladovou sestavu: AVR - Onkyo TX8050, repro Wharfedale EVO2 + SW Wharfedale SPC 8 a gramofon Project Debut Carbon (s vestavěným preampem, 2MRED). Nechci říct, že by to hrálo špatně, naopak, staré desky mají pěkný zvuk, ale zahrávám si s představami, zda-li by se zvuk nemohl ještě zlepšit, pokud bych si pořídil integrovaný zesilovač. Klidně něco i z druhé ruky tak do 8-10K a provozovat to současně (TX8050 mám vlastně kvůli internetovým rádiím a DLNA). Jak píšu, hraji hodně na gramci ale současně i přes SPDIF z kompu flacy, DVDA a SACD zdroje, což bych rád zachoval.
Zajímal by mě váš názor, zda se výše popsaná investice vyplatí (případně do čeho jít), zda by to mohl být výraznější posun dopředu, nebo naopak, z daných podmínek +/- to samé. Nebo vyměnit něco jiného na řetězci?
Poslechová místnost - obývák 4x5m, hudba - rock, prog. rock, jazz, akustika, folk
Díky za reakce, Michal

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR vs integrovaný zesilovač

Příspěvek od lachim »

overgrounder
neznám ani jeden komponent tvé sestavy.
obecně však lze tvrdit, že integráč v ceně avr bude hrát lépe.
zda je to pravda si však musíš ověřit sám a u sebe doma.
od klávesnice tipuji, že tvé repro nyní "jedou" tak na 50%.

co ti tady poradit?
např. AMBRIDGE AUDIO Azur 640A jako 2hnd za Kč 6000 (na hifibazaru) bude hrát určitě lépe.
půjč si prostě něco od prodejce nebo spřáteleného hifisty.

osobně bych hledal nějaký 2hnd, který stával nový cca. 50.000 Kč.
levnější "upgrade" bych považoval za další mezikrok.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AVR vs integrovaný zesilovač

Příspěvek od overgrounder »

Ahoj, mohu se zeptat, z jakeho duvodu nyni bedny hraji na 50 procent? Kvuli zesilovaci v AVR, ktery ma 130W na kanal? Nebo kvuli jeho nizke kvalite, oproti integraci ve stejne cenove hladine? Nebo proto, ze by si ty bedny zaslouzily lepe nakrmit? :)
Promin, ale pises, ze zadny z komponentu neznas, chapu, beru tedy tve subjektivni doporuceni tykajici se poohlednuti po zesiku z druhe ruky, ktery stal novy cca 50K jako krok, ktery by mne mohl posunout do opravdu slysitelneho zlepseni.
Koukal jsem na ten Azur 604, nicmene si myslim, ze tohle by asi nebyl nejak vyraznejsi posun.
Urcite je cesta zapujcit si u prodejce neco na vyzkouseni, proto zde pokladam tento dotaz, abych byl pripraven a vedel, co vlastne chci. V okoli bohuzel zadneho hifistu neznam, nemam toho sveho skutecneho guru, ktery by me do toho trochu zasvetil, cili se prokousavam sam pres fora, poslechy ve studiich, recenzi a samozrejme financnich moznosti.

Odpovědět