Bazarové stereo k počítači (amp+repro)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Bazarové stereo k počítači (amp+repro)

Příspěvek od philcol »

Zdravím,
aktuálně mám u počítače torzo asi 10 let staré dřevotřískové sestavy 5.1 od Geniusu (surroundy a střeďák jsem odpojil, a provozuju to de facto jako 2.1). Normálně u počítače poslouchám hudbu ze sluchátek, ale občas mě to už omrzí a chci poslouchat hudbu z repro. Ale už jsem jaksi zhýčkaný a Genius moc geniální zrovna nejsou.
Napadlo mě tedy, sehnat nějaký starý stereo zesilovač a nějaké starší repro (pravděpodobně na aukru nebo v nějakém bazaru). Bedny by měly být spíš menší, mám je hned vedle monitoru a zesilovač by se měl vlézt pod monitor. Čili žádný extra výkon, ten poslech je docela těsný. Zdrojem by byl DAC HRT MS III. Měli byste nějaké zajímavé tipy s dobrým=slušným zvukem? Cena by se měla pohybovat v řádu stokorun, maximálně několika málo tisíců. Vůbec na to nespěchám, čili si klidně počkám.

Díky za tipy...

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bazarové stereo k počítači (amp+repro)

Příspěvek od Hans1983 »

Ahoj tak asi budeš vybírat podle svých finančních možností sleduj nabídky třeba zde:
http://elektro.bazos.cz/prodam/zesilovace/
http://elektro.bazos.cz/prodam/repro/

Minimalistické řešení je třeba tyhle 3-pásmové bedýnky od věže Aiwa:
http://elektro.bazos.cz/inzerat/4758855 ... y-AIWA.php
+
k nim stereo zesilovač o pár wattech 10-max.40W (ale u 40W by ses musel krotit a nedávat ho naplno!)
tipuji že něco kloudného se dá sehnat cca. 1000-1500,-
(Aby si někdo nemyslel že sem si to vycucal z prstu tak sám sem dlouho zvučil dětský pokojík Marantz SR1040 + 3 pásmové Aiwa bedýnky. Kupodivu za tu cenu to hraje pěkně.)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já bych zase na bedny od minivěže AIWA ani nekoukal, ne to je ještě poslouchat *headbang* . V kanceláři u počítače mám Grundig Box 650 a kompletní mikrosystém AIWA "Series 22". Pravda, pár stovek to nestálo, stálo to třista éček + ještě osm set českých peněz za detailní servis tapedecku, který stejně neposlouchám - ale mám to komplet. Origo bedny od této sestavy (které nejsou Aiwácký shit nýbrž solidní dvoupásma od Cantonu) mám zase doma v ložnici se sestavou AIWA "Series 50". To už ale stálo éček asi 600,-.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Osobně bych asi taky AIWU nevolil. A radši než třípásma, koukám spíš po nějakých slušných dvoupásmovkách. Jinak říkám si, že pokud by to mělo stát víc jak 4,5 tisíce, už by bylo lepší vzít nové aktivní AQ MM2, kde bych měl i záruku.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Nu řídil sem se cenovou indicií od žadatele.
Taky nepíšu že ty AIWA bedny by byli něco hifi ;-) ale zase si myslím že pořád lepší než Genius...

A na ty aktivní AQ MM2 sem zapoměl, to by byla asi rozumná volba pokuď je to pro zadavatele finančně únosné.

Jinak obecně jako vždy těžko radit. :)

PS: Teoreticky 3-pásma budou mít míň odrbanou vyhybku než dloupásma kde si výrobce vystačí jen s jedním kondíkem. Samozřejmě v podobné cenové relaci.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

To mě nenapadlo, vycházel jsem z toho, že prostě 3 měniče stojí víc než dva, respektive že za cenu tří měničů nějaké kvality, byly dva lepší, ačkoli je mi jasné, že u bazarových nabídek už je tohle uvažování lehce pofiderní.
Jinak ten cenový strop byl právě kvůli tomu, že od 4,5tis. jsou k sehnání buď ty AQ MM2, nebo AQ Tango 82, ke kterým by se pak dal pořídit nějaký bazarový zesilovač, čili že už by pak nemělo cenu riskovat bazar.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Viděl jsem na bazaru repro Magnat Vector 201 za cca 2,5tis. Jak si vedou tyhle bedny? Zná je někdo?

Odpovědět