bedny na Claypoolovu basu?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
chemik
Kontaktovat uživatele:

bedny na Claypoolovu basu?

Příspěvek od chemik »

Zdravím,
jsem čerstvě přestěhován a konečně mám čas zase něco poslouchat. Jen to není nějak ono. V malém 1+1 přeplněném nábytkem jsem byl celkem spokojený, ale teď bych to chtěl někam posunout. Primární problém je nezatlumená holomístnost, což budu postupně řešit, asi v jiném vlákně.

Co poslouchám a čeho bych se chtěl dobrat
Mám rád Claypoola (třeba v Primus) a ten má skvělou basu, kdo nezná viz. . http://www.youtube.com/watch?v=xAkvBqp8R8E. Nemusím se nezbytně dostat na úroveň hlasitosti rockového koncertu, ale chci basu celou a prokreslenou, žádnou rockovou kouli. Další věci co hodně poslouchám je jazz typu Erik Truffaz, Bjork, Portishead, Doors, Paco de Lucia... z klasiky můžu klavír Rachmaninova nebo nějakýho Čajkovskýho. Z moderních často hraju elektronickou hudbu Amona Tobina, Prodigy ale tady nějaké zvláštní požadavky nemám. Nejtvrdší muzika jsou asi Tool. Sem tam nejaké to SACD.

Přehrávač je OPPO83, zesilovač Audio Analogue Verdi (2x70W) a budky Xavian XN125 II. Celkem mi to jak to je vyhovuje, až na ten spodek.

Chtěl bych se zeptat jestli mi stači subwoofer, nebo je lepší vyměnit i bedny. Na nejmenovaném fóru jsem získal pocit, že jediný správný sub je Velodyne SPL s ekvalizerem, ale když jsem videl tu cenu...a nebude to pak odtržený od těch budek? Navíc zasilovač nemá výstup z předzesu. Mi skoro přišlo rozumější koupit nějaké sloupky. Co myslíte? Moc se v tom neorientuji, všude mají haldy ruznobarevných beden a představa, že je jednu po druhý nosím domů mě děsí. Ani nevím jakou hifistickou hodnotu má ten zesík. Tak zkuste mě nějak nasměřovat. Nehoří to chtěl bych to spíš zkoušet v zastavěném bytě.

suma sumárum:
1. sloupky vs. sub ke xavianum na mojí hudbu
2. případně jakou náhražku do 6x4m místnosti v paneláku, cena samo hraje roli ale aby to hrálo alespoň jako teď
3. možná bych uvítal kdybych mohl někde slyšet velkou bednu, páč si to asi neumim představit :)

díky za nápady

chemik
Kontaktovat uživatele:

Re: bedny na Claypoolovu basu?

Příspěvek od chemik »

Aha, tak jsem narazil na vlakno regaly vs. sloupy a je mi to jasnejsi. Nebo spis nejasnejsi s tim, ze detailne hrajici sloupky za malo penez je skoro protimluv...

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

chemik píše:Aha, tak jsem narazil na vlakno regaly vs. sloupy a je mi to jasnejsi. Nebo spis nejasnejsi s tim, ze detailne hrajici sloupky za malo penez je skoro protimluv...
Jasnější ti to bude až si nějaký bedny poslechneš. A věř, že se dá za relativně málo peněz koupit dobrá bedna, ale starší. Nová ne.
Hodně štěstí při výběru. A vybírej poslechem, ne čtením.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jo Primus ty já můžu.Můžu ti doporučit Tannoy s větší citlivostí,nebudeš potřebovat žádný brutální zesilovač a hrát to bude jako z praku.Ideální by bylo si koupit 15 palcové basáky od Tannoy a tu bednu si nechat udělat,výjde ti to za hubičku a zvuk budeš mít jako u beden za 200 tisíc.Podívej se mi do vlákna,hraju ted na bedny za 25 tisíc s měniči Tannoy Canterbury z Prestige serie za 450 tisíc.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Na hudbu kterou posloucháš ti jsou ptačí budky k prdu... Chce to něco velkooběmovýho s větším basákem! Problém je, že novou, velkou a přitom dobře hrající bednu pod sto tisíc nekoupíš. Pokud nemáš hodně peněz jsou jen dvě možnosti, jednu načrtl Sostakovic a druhou Zappa. Starší bedna co se dá sehnat za zlomek původní ceny, a nebo DIY (udělej si sám). Tvůj pokoj je relativně velký, velké bedny bych se rozhodně nebál, nedej na pověry...

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Moje budky jsou letite, mam je uz od 2004, tak nevim s tou cenou, pac tenkrat byly trochu ze znamosti a za hubicku. Ok budu to resit poslechem, ale u me doma a az to zabydlim. Krom claypoola jeste mam rad jazz a toho Rachmaninova - klavir, nemam se bat tripasem, a to ani starsich? Koukam ze par lidi si tu koupilo hoodne stare quadraly, to jsou tak dobre? V reichu jich prodavaji kvanta, ne nebojde nejdu kupovat, ale prekvapilo me jak bedny nestarnou...

Muj kamarad muzikant po vymene zesilovace prohlasil - to je bozi jak to ted hraje, dokonalej klavir - ze ctvrtyho patra :) Taky mu chybel ten spodek.

Odpovědět