jsem čerstvě přestěhován a konečně mám čas zase něco poslouchat. Jen to není nějak ono. V malém 1+1 přeplněném nábytkem jsem byl celkem spokojený, ale teď bych to chtěl někam posunout. Primární problém je nezatlumená holomístnost, což budu postupně řešit, asi v jiném vlákně.
Co poslouchám a čeho bych se chtěl dobrat
Mám rád Claypoola (třeba v Primus) a ten má skvělou basu, kdo nezná viz. . http://www.youtube.com/watch?v=xAkvBqp8R8E. Nemusím se nezbytně dostat na úroveň hlasitosti rockového koncertu, ale chci basu celou a prokreslenou, žádnou rockovou kouli. Další věci co hodně poslouchám je jazz typu Erik Truffaz, Bjork, Portishead, Doors, Paco de Lucia... z klasiky můžu klavír Rachmaninova nebo nějakýho Čajkovskýho. Z moderních často hraju elektronickou hudbu Amona Tobina, Prodigy ale tady nějaké zvláštní požadavky nemám. Nejtvrdší muzika jsou asi Tool. Sem tam nejaké to SACD.
Přehrávač je OPPO83, zesilovač Audio Analogue Verdi (2x70W) a budky Xavian XN125 II. Celkem mi to jak to je vyhovuje, až na ten spodek.
Chtěl bych se zeptat jestli mi stači subwoofer, nebo je lepší vyměnit i bedny. Na nejmenovaném fóru jsem získal pocit, že jediný správný sub je Velodyne SPL s ekvalizerem, ale když jsem videl tu cenu...a nebude to pak odtržený od těch budek? Navíc zasilovač nemá výstup z předzesu. Mi skoro přišlo rozumější koupit nějaké sloupky. Co myslíte? Moc se v tom neorientuji, všude mají haldy ruznobarevných beden a představa, že je jednu po druhý nosím domů mě děsí. Ani nevím jakou hifistickou hodnotu má ten zesík. Tak zkuste mě nějak nasměřovat. Nehoří to chtěl bych to spíš zkoušet v zastavěném bytě.
suma sumárum:
1. sloupky vs. sub ke xavianum na mojí hudbu
2. případně jakou náhražku do 6x4m místnosti v paneláku, cena samo hraje roli ale aby to hrálo alespoň jako teď
3. možná bych uvítal kdybych mohl někde slyšet velkou bednu, páč si to asi neumim představit

díky za nápady