Bezdrátové repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
DDT
Kontaktovat uživatele:

Bezdrátové repro

Příspěvek od DDT »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit od chytřejších :)

V jedné místnosti mám minisoustavu YAMAHA Pianocraft 810 a chtěl bych zvuk dostat i do dalších 2 místností.
Při stavbě jsme ale nenatahali dost husích krků a tak uvažuji, že namísto bourání do zdi propojím místnosti bezdrátově.
Minisoustava má jeden výstup cinch na připojení evt. ext. zesilovače, tam by se asi dala připojit základna pro bezdrát.
Vzdálenost, na kterou potřebuju dostat signál je cca 15 metrů a mezi tím jsou 2 cihlové zdi 30ky.
Tím pádem mi asi odpadne možnost použít bluetooth a budu muset uvažovat o UHF nebo něčem podobném.

Našel by se, prosím, někdo, kdo by mi poradil, co k tomu připíchnout, aby zvuk byl přibližně stejně kvalitní jako z té YAMAHy a současně abych byl schopný propojit 1-2 další místnosti? (audiofilové prominou minisystém > je to ale přesně to, co tam potřebuju mít)
(2. místnost je zatím jen jako opce, nemusí to být najednou, ale nechtěl bych, až přijde čas hledat nějaké složité řešení.)

Díky moc

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bezdrátové repro

Příspěvek od Prospero »

Jako „high-endove“ reseni tveho problemu by rozhodne poslouzily nektere z techto:

http://www.teufel.de/raumfeld-audio-str ... aming.html

:)

Vzhledem k cene „Pianocraftu“ bych se ale priklanel spise k tehle variante:

http://www.beamershop24.net/regallautsp ... wgod0HgAIQ

;)

DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Diky za radu i za pobaveni :-)

To JBL vypada dobre. (za ty prachy :-) )
Jak to je napajene? V technickych datech ani popisu jsem o tom nic nenašel.
Pojedou cca 10 hodin denně, takže bateriový provoz by nebyl to, co bych si přál :-)

Ještě, smím-li, jak by se evtl. řešilo ozvučení té další místnosti (v pořadí třetí)?

DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

.. a protoze jsem schodistovy typ: Da se na tom regulovat hlasitost nezavisle na zdroji?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Zadny strach, maji externi napajeci zdroj. (Jak vysilac, tak i reproduktor.) ;)

Tady mas, ke konci stranky, navod k obsluze jako PDF v nemcine i v angline http://de.jbl.com/jbl_product_detail_de ... wgod0HgAIQ

(té ceny si nevsimej, to je stranka JBL :) )

Treti (ctvrtou, pátou) mistnost vyresis proste - koupenim dalsich páru. :lol:

Hlasitost se nastavuje dalkovym ovladacem, ktery je pribalen... 8-)

DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Mockrat dekuju za pomoc :)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Rádo se stalo. ;)

DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Dobrý večer,
nakonec jsem kupoval pres amazon, protoze v nabidce shippingu jim nechybelo CZ. Nechtelo se mi psat dotaz na odesilani do CZ a cekat na odpoved, ze to neni problem za xy Euro. (asi by to vyslo +- E stejne, jen by se to o den zdrzelo kvuli odpovedi.
Bedynky dorazily dnes dopoledne a vecer po navratu z prace jsem je nainstaloval.
Prace vcetne vybaleni na mene nez 15 minut. Absolutne idiot proof zalezitost.

Zvuk je horsi nez u toho pianocraftu, nicmene je presne takovy, jako jsem za ty penize ocekaval a pro dany ucel naprosto vyhovujici.
Plus to ma ode mne za to, ze je nemozne pro standardnim vstupu bedynky prebudit a ze v celem rozsahu maji velmi prijatelne zkresleni (vzhledem k tomu, co to je).
Pokud by nekdo potreboval ozvucit dalsi mistnost a nechtelo by se mu tahat drat, mohu doporucit.
P.S. vzdalenost je nakonec jen 9 metru + 2 zdi a se signalem to je jen tak tak. Pokud mezi zakladnou a prijimacem projde clovek, signal vypadne.
S tim budu asi chvilicku laborovat.

Celkove resume je: Doporucuji.

... a jeste jednou diky *palec*

Odpovědět