bi-wiring

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
reniha
Kontaktovat uživatele:

bi-wiring

Příspěvek od reniha »

Zdravím,chtěl bych se zeptat jak mám zapojit bi-wiring ,repro jbl es 80 a avr hk 171.Dostal jsem k tomu 4 dvoužílové kabely,u beden tam je mi to celkem jasné jsou na nich 4 šroubovací vstupy 2 plusy a dva mínusy,ale na avr mi to moc jasné není,mám na svorkovnice zašroubovat dva kabely.Děkuji za radu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bi-wiring

Příspěvek od Prospero »

Presne tak. *thumbs up*
U AVR pripojis vzdy po dvou kabelech na stranu, zily kazdeho z nich spojis 1x na + a 1x na -.
Jedine, na co pak musis dat pozor je, aby zily z + zesilovace sly do obou plusu repro a - do minusu. ;)

reniha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reniha »

Díky za odpověď,ještě jsem se chtěl zeptat jestli to nějak vylepší zvuk z reproduktorů,nebo to ani nepoznám.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-to musíš vyzkoušet sám podle vlastního "ucha".U některých beden je to přínosem,ale někde je to zbytečné
-některé firmy u beden dělají jen jeden pár repro terminálů úmyslně-nepovažují bi-wi za přínos-některé repro Dynaudio/Xavian atd.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jak pise Paul, nejlepe vyzkuset na vlastni usi.

A jeste jedno, mozna zbytecne, ale dulezite (!) upozorneni: Nezapomen pred zapojenim na "bi-wi" odstranit plechove mustky z terminalu beden, jinak vse "odpalis"! *sunglases*

reniha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reniha »

Díky za radu ty plechové můstky jsou ty plechy které jsou sešroubované s vrchními a spodními svorkami?A k čemu tam teď jsou?Děkuji

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

YES!

Ted jsou tam proto, aby ti, pri napajeni beden "jednoduchym" kabelem, hrala vsechna pasma. (Zjednodusene receno - nahrazuji ten druhy par kabelu.) ;)

reniha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reniha »

Děkuji za rady,kdyby tě nebylo tak bych ty bedny asi spálil.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Spise by to byl odnesl koncovy stupen zesiku! :D

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Šíření poplašný zprávy je trestný !

Propojovací můstky na reproterminálech propojují jen souhlasný póly, tudíž při jejich NEodstranění, by pouze nefungovalo biwiringový připojení kabelů...chovalo by se to jako jedna dvoulinka s větším průřezem.Nedošlo by k žádnýmu zkratu, ani odpálení koncovýho stupně zesilovače.
Propojovací můstky jsou navržený tak, aby nešly propojit jiným způsobem, než tím správným.Teda...pokud to nejsou krátký kabílky.
Ale ty jsou zase barevně označený.
kabelguru.cz

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

šeďour píše:Šíření poplašný zprávy je trestný !
:oops: To mas pravdu.

Ja to psal pro pripad extremni - ponechane mustky A prehozeni polu. :lol:

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Na druhou stranu máš, ale pravdu zase v tom, že ponechání propojek by mohlo mít v určitym případě neblahý důsledky na život koncovýho stupně, protože jsem si neuvědomil, že tazatel by mohl myslet případ propojování reprosoustav a AVreceiveru, který nemá klasický rozdělení reproterminálů A a B pouhým přepojením vypínače z jednoho stereofonního koncovýho stupně, ale využívá více nezávislejch koncovejch zesilovačů.
Například v případě vícekanálovýho AVzesilovače, se shodnejma a plnohodnotnejma koncovejma zesilovačema.Tam by mohlo vzájemnym propojenim dojít k destrukci.

V tomhle případě se sice nejedná o biwiring - teda pouhý rozdělení reprokabelů u terminálu reprosoustavy, ale o plnej biamping a je potřeba si tohle předem ujasnit.

Nejde tu totiž o žádný slovíčkaření, ale místě je vhodný varování, že při propojování na silový straně zesilovače je opravdu potřeba dávat dobrej pozor...nejde sice o život náš, ale jde o život našeho zařízení.
kabelguru.cz

Odpovědět