Bi-wiring vs BI-amping

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Robur
Kontaktovat uživatele:

Bi-wiring vs BI-amping

Příspěvek od Robur »

Zdravím,známý se mne ptal ohledně zapojení repro. Vlastní SHAN EMOTION 530 a ma k tomu 1x koncovy stupeň DPA + 2x mono bloky taky DPA. Repro maji připojení na Bi-wiring a ma obavy (někde četl) ,že možna bude problem při zapojení na Bi-amp,prý jsou na tohle zapojení specialní vyhybky. Ja jsem mu říkal,že se nemusí bát,ale nikdo neví vše,tak se ptám. Jestli je reprobedna s terminaly na Bi-wiring tak se muže bez obav provozovat i na Bi-amp,jestli je to jinak tak mi dejte vědět. Díky za info

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bi-wiring vs BI-amping

Příspěvek od ivanb_cko »

Jasně - repro připravené na Bi-wire = připravené i na Bi-amp ;) 6ádná speciální vychytávka tam není - jedině snad, že potřebuješ předzesilovač s výstupy na 2 koncové zesilovače a pak už jen sladit hlasitosti koncových stupňů. Nic víc...

Robur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robur »

Díky,přesně tak jak jsem myslel. Jen ještě taková drobnost,existuje nějaky postup ohledně nastavení koncovych stupňů u Bi-ampingu? Jeden stereo konec DPA ma vykon cca 75W ten bude zapojen na spodni terminaly a monobloky DPA vykon cca 120W budou na vrchni terminaly,ladit citlivost podle ucha nebo je na to jina finta?

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Na bi-amp je potřeba oba konce se stejným výkonem,pokud teda namají vlastní regulaci výkonu.

Robur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robur »

U obou je možnost nastaveni vstupniho signalu,takže to zkusi podle ucha. Dík

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Já bych doporučil silnějším zesákem napájet basy. Jebnul bych ke každé bedně monoblok na spodek a integráč společně na vršek. A hlavně nezapomenout vyndat propojky z reproterminálů.

Odpovědět