BLU RAY player

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

BLU RAY player

Příspěvek od lubin »

Jelikož koukám po změně DVD (Pioneer 575), který slouží již 10 rokem bez poruchy... *bravo* , ale pokrok jde kupředu (full HD televizory, kamery ap.), chci si pořídit Blu Ray přehrávač, který by DVD nahradil (nebo doplnil). Prioritou je , že ho ze stereo aparaturou musím mít propojen opticky (kvůli významu oddělovacího trafa v sestavě). Současné dvd mám spojeno s převodníkem taky optikou a v zásuvce je společně s televizorem zvlášť mimo oddělovák.
Nabízí se otázka výběru playeru, nabízí se otázka toho, zda optika nemá omezení v datovém toku a nebudu -li tak zvukový signál zbytečně degradovat. Jde mě samozřejmě nejen o obraz, ale zcela srovnatelně i o zvuk. Jaké je nejlepší propojení z hlediska zvukové kvality?? Máte zkušenosti s jednotlivými playery??
Rád bych v polici viděl opět Pionýra.....:)
Do převodníku mám vstupy Optika, S/P DIF CO-axial, AES/EBU Balanced In. Mám však za to, že galv. oddělení poskytne pouze Optika....

děkuji za názory

Odar

Re: BLU RAY player

Příspěvek od Odar »

Optika max. 96 kHz / 24 bit, su ale aj vynimky, ktore potvrdzuju pravidlo :lol: a prenesu 192 kHz / 24, ako koax *hura* Co ti optika (ani koax) urcite neprenesie, je HD zvuk (Dolby True HD a DTS HD).

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, jak píše Odar,k plnému využití BDP jedině HDMI kabel, přenese všechny zvukové formáty včetně HD.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Mám doma "pouze" stereo, čili dvě repro, takže mě zbývá, jak správně chápu pro galv. oddělení stejně ta optika, jak jsem předpokládal.
A zkušenosti s BLU RAY přehrávači??? 5-20 tis. ?

Odpovědět