Bluesound node 2i - připojení

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Houdek
Kontaktovat uživatele:

Bluesound node 2i - připojení

Příspěvek od Houdek »

Dobrý den,
prosím o radu někoho kdo vlastní tento streamer. Včera jsem ho zapojil a dost ztuha připojil do wifi. Na zkoušku jsem chtěl z aplikace přehrát hudbu, kterou mám uloženou v mobilu a nic mi to nenašlo. Pouze streamovací služby a rádia.
připojil jsem tedy kabelem a se stejným výsledkem. Dnes po dotazu na prodejce mi bylo řečeno, že přehrávání hudby přes wifi bylo v aplikaci zrušeno cca před půl rokem. Moc se mi to nezdá. Nechci si přehrávat hudbu z mobilu přes bluetooth. Děkuji všem za informaci, zda to tak opravdu je nebo zda prodejce mlží a přehrávání normálně funguje a mám problém někde jinde.
Díky.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bluesound node 2i - připojení

Příspěvek od PítrsPraha »

Prehravani po wi-fi mi normalne funguje, jak ze stolniho PC, tak z mobilu. V obou pripadech prostrednictvim aplikace Bluesound. FW se naposledy aktualizoval cca pred tydnem.

Houdek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houdek »

Takže máš hudbu ulozenou přímo v mobilu (android) a přes aplikaci ji můžeš přes WiFi prehravat? Na obrazovce aplikaci máš jakou ikonu pro spuštění hudby? Moje aplikace nevidí ani sdílenou složku v pc. Myslím, že mám něco špatně se streamerem. Nejde mi ani provést Hard reset dle návodu bluesound.
Díky za pomoc.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nn, hudbu v mobilu nemam, jedu vse vzdalene (radia, Tidal...). V PC mam nasdileny HDD s hudbou, aplikace ji vidi v zalozce Library.
Ikonu mam Bluesoudovu.

Houdek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houdek »

Zkusil jsem v pc nasdilet složku s hudbou a aplikace ji nevidí a ani nedokáže vyhledat. Přitom v TV složku vidím. Zkoušel jsem to i u bráchy na jiné sítí a taky to nic nenašlo. Nevim kde by mohla být chyba. Díky za radu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Shodou okolností jsem před chvílí do vedlejšího vlákna zapsal tohle:
Jen málokterý komerční přehrávač podporuje přístup na sdílené disky v síti (to je ta "SAMBA" v předchozím postu). N-70 jsem neměl, ale podle toho , co jsem na netu k němu našel, není výjimkou - to znamená, že nepodporuje přístup na sdílený disk.
Co naopak podporuje prakticky každý komerční přehrávač je schopnost přehrávat hudební soubory poskytnuté tzv. media serverem (píše se o DLNA, UpNp).
Skoro každý NAS má sice ve své softwarové výbavě více či méně povedený media server. Tento však nemusí být na konkrétním zařízení aktivní. Člověk je potom zmatený, proč uloženou hudbu na NAS vidí z prostředí PC či notebooku, případně televize s operačním systémem, ale hudební přehrávač k audiotéce přístup nemá.
Klidně by to mohl být tvůj případ...

Vysdílení složky obvykle není dostačující k tomu, aby přehrávač na data opravdu viděl. Potřebuješ aktivní media server, který sám má k vysdílené složce přístup a teprve to, co tento media server nabídne k dispozici, je viditelné pro přehrávač.
Osobně mám nejraději tento media server https://minimserver.com/

Houdek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houdek »

Už jsem se na sdílenou složku dostal, ale musím říct, že Bluesound to má docela složité na nastavení. Naštěstí jsem našel návod pro blbce.
Díky vsem.

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

Dobrý den, pánové, obnovím téma připojení Bluesound Node 2, tentokráte přes USB. Připojil jsem externí HDD 2TB s hudbou a streamer ho načetl tak, že vidí jenom složky, soubory ne. Víte někdo, v čem může být problém? HDD je napájený z USB, formát NTFS, zaplněn asi na 65%, jinde samozřejmě bez problémů.

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka86 »

Pouze soubory zformátované na FAT32.

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

Na jejich stránkách tvrdí, že umí i NTFS, nicméně i toto jsem podstoupil - 24 hodin kopírování souborů na HDD sformátovaný na fat32. Marně.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Nevim co mas za HDD, ale neni mozny ze proste USB vystup z Node to nestaci napajet? Zkusil bych par adresaru a souboru nahrat na nejakou uplne obycejnou flashku, jestli to Node pobere. A jestli jo, tak si holt k Node budes muset sehnat jiny HDD, treba s externim napajenim.

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

HDD mám s externím napájením, jinde běží v poho

jinak samozřejmě nepochybuji o schopnosti přehrát soubory z běžné flashky, ale to mi je k ničemu, neporadil si ani s jedním ze dvou 2TB disků - jeden teda napájenej z USB
Naposledy upravil(a) reign dne 26 úno 2023 18:34, celkem upraveno 1 x.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

2 TB Samsung bol u mňa s Node 2i bez problémov...

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

@mumu: prosím ťa, bol fat32, alebo NTFS? Koľko si tam mal hudby? Možno že má nejaký limit na počet súborov...

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

NTFS, hudba cca 500 GB.

Odpovědět