BNC RCA

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

BNC RCA

Příspěvek od agavel »

Mám Pioneer 989AVi propojený levným optickým kablíkem k převodníku Benchmark DAC1. Možná nedůstojná kombinace, ale z diskuze s Tůmou si o tom myslím svoje. A hraje to dobře. Jenže červík hlodá. Investovat do lepší optiky nemám zájem. Koax by měla být lepší volba. Jenže kromě drahých Chord Digital Ingido Plus jsem nenašel originál kabel s kombinací RCA-BNC. Snad svensound naznačoval, že Supra taky něco dělá. A tak jsem pojal nápad si zase jednou kabel udělat. Redukce nenavrhujte, je to hnus se špatným kontaktem. Dioda error na Benchmarku blikala jak stroboskop.
Našel jsem velmi pěkný BNC konektor od Neutrik (miluju tu firmu):
Obrázek
Podrobnější informace jsou přímo na stránkách Neutriku. Teď k tomu hledám vhodný kabel. Doporučené kabely z tabulky nějak nemůžu najít v ČR. RCA konektor vezmu zase od Neutriku, mám s nimi dobré zkušenosti. A kdyby ne, tak jiný, těch je dost.
Teď mě ale trápí spojení s BNC. Je to krimpovací konektor. Zatím jsem dělal jen jednou koax kabel s krimpovacím konektorem N - pigtail pro wifi. Bez kleští to není prča, ale mravenčí práce s pilníkem vyústila v celkem kvalitní spoj. Předpokládá to ale drát a ne lanko.
Přijímám vaše doporučení na vhodné koax kabely pro tento typ propojení. Impedance 75ohm a může být vícenásobné stínění. Budu taky vděčný za praktické rady, jak si pomoct s tím krimpovacím pinem na vodič atp.

Odpovědět