Brum gramo-předzesilovač-zesilovač
Brum gramo-předzesilovač-zesilovač
Jsem zde nový,je mi 66 a tak,některým Vašim vyjádřením nerozumim prosim mějte slitováni
Problém-koupil jsem si gramo pro-ject 2xperial dále v řadě je přexz. Vincent a domáci kino yamaha HTR2071.INSTALOVANÁprenoska ortofon2Mblue,ctěl jsem si polepšit přenoskou DENON DL103R,TATO JE TYPU MC kdezto ortofon je MM.
ORTOFON NEBRUČI
DENON BRUČÍ
Prosím o radu nemohu to umořit,obvyklé rady jako jedno misto napájeni správné propojení uzemněni nefunguje.bydlim v rod.domku a rozvod je zde proveden dvouvodičově děkuji kakout
Problém-koupil jsem si gramo pro-ject 2xperial dále v řadě je přexz. Vincent a domáci kino yamaha HTR2071.INSTALOVANÁprenoska ortofon2Mblue,ctěl jsem si polepšit přenoskou DENON DL103R,TATO JE TYPU MC kdezto ortofon je MM.
ORTOFON NEBRUČI
DENON BRUČÍ
Prosím o radu nemohu to umořit,obvyklé rady jako jedno misto napájeni správné propojení uzemněni nefunguje.bydlim v rod.domku a rozvod je zde proveden dvouvodičově děkuji kakout
Re: Brum gramo-předzesilovač-zesilovač
instalaci denonu prováděl sám ? je správně zapojen ? vincek akceptuje MC signál ? (sorry přezes neznám)
Díval jsem se do katalogu Vincent a všechny jejich gramofonové předzesy jsou pouze MM.
Takže to bude nejspíš tím.
Chce to místo Vincka třeba NAD PP2e, který je jak MM, tak MC.
http://www.hifisound.cz/hifi-elektronik ... 2/nad-pp2e
Takže to bude nejspíš tím.
Chce to místo Vincka třeba NAD PP2e, který je jak MM, tak MC.
http://www.hifisound.cz/hifi-elektronik ... 2/nad-pp2e
než se pustíš do větší investice zanes pro-ject k někomu co má integráč (event. recívr)
s přípojem phono MM/MC a ověř si funkčnost gramofonu
s přípojem phono MM/MC a ověř si funkčnost gramofonu
Předzesilovač je vincent ph-8 a má oboji možnost jak MM tak MC je koupen cca pred 2 měs.a denon cartridge mám 4 dny.Když odpojim signálové kabely (pro-ject) od gramofonu brum zmizi.z toho usuzuji,že cesta vincent yamaha je v pořadku.vložku denon jsem určitě namontoval a zapojil správně .Spíš si myslím,že tu mám někde zemní smyčku.Jinak všem diky za radu kakout
Reklamuj denon, za ty prachy žádné slitování, změřit to (odzkoušet) zpravidla neumí nebo jsou leniví, dají nový stejný kus, nic to nebude stát a budeme chytřejší, pohrozit ČOI a právníkem, vyměknou. ve zlodějské ČR lumpů darebáků po dobrém nejde totiž nic.
Máš to zapojeno na jednu zástrčku?
koupil jsem před léty Ortofon OM B5, jeden kanál bez vejšek a -20dB reklamace, uznali, storno
(ani značka není zárukou jakosti, nejspíš východoasijský padělek, statistický zmetek)
(ani značka není zárukou jakosti, nejspíš východoasijský padělek, statistický zmetek)
Zkusil bych natáhnout zemnící drát i mezi Vincenta a Onkyo. Jinak může být přerušený drát někde. Drátky jsou tenké a lehce se poškodí. Nejlépe proměřit multimetrem. Brumí to i během přehrávání?
Při dosednuti jehly na desku,brum značně ubyde,ale v mezerách je tam stále slyšet.denon jsem koupil v hifistudiu v Plzni a ten provozovatel je velmi solidní,mám od něj více věci (např kabely).Denon je originál z Japonska skusim to s ním dohodnout,ale chyba je určitě tady u mě .Děkuji Vám chlapi za rady,až k něčemu dospěju dám to fora (vložka denon je za 9000 a tak mne to jako zdr.postiženého dúchoda bolí kakout
netvrdím že to byl záměr, prostě se Ti dostal do rukou nezdařilý výrobek, to se (statisticky) občas stává i když asi málokdy
zapni gramec a změř běžným ohmmetrem (ručkovým nebo číslicovým) "odpor" živáku proti zemi - na výstupním kabelu co vede k předzesilovači, musí bejt stejný v obou kanálech, u MM přenosky Shure je to cca 600 Ω u MC nevím nepoužívám
zapni gramec a změř běžným ohmmetrem (ručkovým nebo číslicovým) "odpor" živáku proti zemi - na výstupním kabelu co vede k předzesilovači, musí bejt stejný v obou kanálech, u MM přenosky Shure je to cca 600 Ω u MC nevím nepoužívám
Myslím že přenoska bude v pořádku. Nejlepší řešení bude všechno to vzít do studia kde jsi to kupoval. At ti to tam seřídí a správně nastaví. Když bude něco špatně přijdou na to. Popřípadě to hned můžeš reklamovat.
Může to klidně být i hluk motorku. MC přenoska je samozřejmě citlivější nejen v případě snímání signálu z desky, ale i k rušivým signálům. Nevím jaký gramofon konkrétně vlastníš, protože " pro-ject 2xperial " mi nic neříká a zřejmně jde o překlep, ale třeba Pro-ject 2xperience problémy s hlukem motorku měl.
Špatně jsem to napsal,je to pro-ject 2 Xperience SB S za 26 600,-Namontoval jsem zpět přenosku Ortofon 2MBlue a potiže zmizely.Asi sezkusim s prodejcem domluvit na výměně za Ortofon bronze cena je stejna a je MM Uvidím zda to pújde o potížich s motorkem u tohoto grama četl,ale tento a dalši mají jiné uchyceni a problém je prý vyřešen.Budu tomu věřit je to opravdu tiché.Uvidim jak dopadnu dám to na vědomi kakout