Ahoj,
mám BR Marantz UD5007 v modifikaci CASEA Sirius3 a používám jej jako primární přehrávač CD/SACD/BR s analogovým výstupem. Podle nálady jej propojuji buď s Luxmanem L530 nebo lampáčem Primaluna Prologue Two.
Občas jej používám i na DK a využívám propojení HDMI pro zvuk i obraz do AV reciveru Marantz SR6008. U některých koncertů ale poslouchám stereo stopu a v tom případě jde zvuk z BR přes RCA do zesilovače, HDMI je využito pouze pro obraz
Když poslouchám z BR přes Luxmana, je vše v pořádku. Když ale chci poslouchat přes Primalunu, musím vytáhnout z BR HDMI kabel, protože jinak mi někde vzniká brum a nejsem schopen přijít na to, kde a proč. Což ale nejde, když chci sledovat koncert a poslouchat jej přes Primalunu. Již jsem zkoušel všechny káblíky různě přehazovat a postupně odojovat, ale nic nepomáhá. Brum je tam dokonce i tehdy, pokud je vše ostatní povytahované ze zásuvek i konektorů. To nechápu. Zvláště, že tento problém je jen s lampáčem, při zapojení do Luxmana nikde žádný brum nevzniká... Stejně tak nezvniká, pokud HDMI napojím napřímo na projektor nebo TV.
Nenapadá vás, čím to může být? Mám pocit, že jsem již vyzkoušel všechny možnosti, ale brumu se při společném zapojení RCA do Primaluny a HDMI do Av nejsem schopen zbavit...
Budu rád za vaše podněty či rady...
Brum při propojení BR s lampovým zesilovačem a AV reciverem