Brum subwoferu
Brum subwoferu
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s vycházejícím brumem z aktivního subwooferu Sony. Kvůli stěhování jsem si byl nucen vyrobit RCA - RCA kabel a při připojení tohoto kabelu nyní při vypnutém receiveru vychází ze subwooferu brum. Vyrobený kabel je z 0,5mm reproduktorové dvojlinky a je dlouhý cca 6 metrů. S originálním kabelem, který byl u sestavy je vše v pořádku ale je krátký. Na internetu se dá koupit spousta hotových subwooferových RCA - RCA kabelů, ale já si musím tento kabel vyrobit, protože koncovku hotového neprotáhnu nejužším místem v obýváku (cca 0,5cm).
Prosím o doporučení z jakého kabelu (GME, GES) a koncovek kabel vyrobit aby se brum neobjevoval nebo jestli lze nějaký hotový kabel rozebrat a poté koncovku vrátit.
Jediné co mne limituje je úzký průchod okolo dveří.
Děkuji za cenné rady.
potřeboval bych poradit s vycházejícím brumem z aktivního subwooferu Sony. Kvůli stěhování jsem si byl nucen vyrobit RCA - RCA kabel a při připojení tohoto kabelu nyní při vypnutém receiveru vychází ze subwooferu brum. Vyrobený kabel je z 0,5mm reproduktorové dvojlinky a je dlouhý cca 6 metrů. S originálním kabelem, který byl u sestavy je vše v pořádku ale je krátký. Na internetu se dá koupit spousta hotových subwooferových RCA - RCA kabelů, ale já si musím tento kabel vyrobit, protože koncovku hotového neprotáhnu nejužším místem v obýváku (cca 0,5cm).
Prosím o doporučení z jakého kabelu (GME, GES) a koncovek kabel vyrobit aby se brum neobjevoval nebo jestli lze nějaký hotový kabel rozebrat a poté koncovku vrátit.
Jediné co mne limituje je úzký průchod okolo dveří.
Děkuji za cenné rady.
Re: Brum subwoferu
Konektory máš. Kábel potrebuješ koaxiálny do priemeru 5mm, napr. BELDEN H121 CU.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Před výrobou dalšího kabelu nejdřív zkus subwoofer zapojit do stejné zásuvky (větve), jako je zbytek sestavy. Brum by mohl zmizet.
někdy pomůže naopak - zkusmo zapojit prodlužkou do zásuvky vedlejší místnosti tj. jiný jistič
v rozváděči
v rozváděči
Píše, že s originál káblom problém s brumom nemá.
Variantu jiné zásuvky v jiném okruhu a i ve stejném okruhu jsem zkoušel a při připojení vyrobeného kabelu problém přetrvává.
Zkusím tedy koupit koaxiální kabel. Děkuji
Zkusím tedy koupit koaxiální kabel. Děkuji
to je docela možné
dej dvě stejné (6m) dvojlinky propojené paralelně
dej dvě stejné (6m) dvojlinky propojené paralelně
To je pěkný nesmysl.
LoLeG: Pokud jsi udělal signálový kabel z nestíněné dvojliky, tak se nediv, že ti to brumí. Signálové kabely musí být stíněné (koaxiální).
LoLeG: Pokud jsi udělal signálový kabel z nestíněné dvojliky, tak se nediv, že ti to brumí. Signálové kabely musí být stíněné (koaxiální).
Děkuji všem za radu, zakoupen koaxilní kabel a kvalitnější RCA koncovky a problém vyřešen.