Brum subwoferu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
LoLeG
Příspěvky: 3
Registrován: 08 zář 2020 07:24
Kontaktovat uživatele:

Brum subwoferu

Příspěvek od LoLeG »

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s vycházejícím brumem z aktivního subwooferu Sony. Kvůli stěhování jsem si byl nucen vyrobit RCA - RCA kabel a při připojení tohoto kabelu nyní při vypnutém receiveru vychází ze subwooferu brum. Vyrobený kabel je z 0,5mm reproduktorové dvojlinky a je dlouhý cca 6 metrů. S originálním kabelem, který byl u sestavy je vše v pořádku ale je krátký. Na internetu se dá koupit spousta hotových subwooferových RCA - RCA kabelů, ale já si musím tento kabel vyrobit, protože koncovku hotového neprotáhnu nejužším místem v obýváku (cca 0,5cm).
Prosím o doporučení z jakého kabelu (GME, GES) a koncovek kabel vyrobit aby se brum neobjevoval nebo jestli lze nějaký hotový kabel rozebrat a poté koncovku vrátit.
Jediné co mne limituje je úzký průchod okolo dveří.

Děkuji za cenné rady.

vav
Příspěvky: 26
Registrován: 07 led 2018 21:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od vav »

Konektory máš. Kábel potrebuješ koaxiálny do priemeru 5mm, napr. BELDEN H121 CU.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3518
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od PítrsPraha »

Před výrobou dalšího kabelu nejdřív zkus subwoofer zapojit do stejné zásuvky (větve), jako je zbytek sestavy. Brum by mohl zmizet.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4024
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od lechos »

někdy pomůže naopak - zkusmo zapojit prodlužkou do zásuvky vedlejší místnosti tj. jiný jistič
v rozváděči

vav
Příspěvky: 26
Registrován: 07 led 2018 21:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od vav »

Píše, že s originál káblom problém s brumom nemá.

LoLeG
Příspěvky: 3
Registrován: 08 zář 2020 07:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od LoLeG »

Variantu jiné zásuvky v jiném okruhu a i ve stejném okruhu jsem zkoušel a při připojení vyrobeného kabelu problém přetrvává.

Zkusím tedy koupit koaxiální kabel. Děkuji

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4024
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od lechos »

to je docela možné
dej dvě stejné (6m) dvojlinky propojené paralelně

Denkez
Příspěvky: 83
Registrován: 11 bře 2012 14:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od Denkez »

To je pěkný nesmysl.

LoLeG: Pokud jsi udělal signálový kabel z nestíněné dvojliky, tak se nediv, že ti to brumí. Signálové kabely musí být stíněné (koaxiální).

LoLeG
Příspěvky: 3
Registrován: 08 zář 2020 07:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum subwoferu

Příspěvek od LoLeG »

Děkuji všem za radu, zakoupen koaxilní kabel a kvalitnější RCA koncovky a problém vyřešen.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti