Brum subwooferu
Brum subwooferu
Ahoj, chtěl bych prezentovat můj problém : mám a používám subwoofery REL a když je připojím jimi dodanými kabely pro High input, které se připojují na zesilovači na reprosvorky, tak mi ten kabel chytá brum, jakmile se přiblíží k jakémukoliv napájecímu kabelu, nebo k přístroji. Na LOW input, kdy je kabel standardní RCA připojen do PRE OUT to nedělá. Zkoušel jsem přizemnit Woofer a nic. Woofery mám na 2 nezávislých systémech a je to u obou stejně. Dráždí mne, že na ten High Input to hraje podstatně lépe, než na ten Low. Napájecí kabely používám AQ a pračku sítě Noble Audio.
Díky Frosty.
Díky Frosty.
Re: Brum subwooferu
Zkus kroucenou dvoulinku a na konec u subu mezi svorky odpor cca 220R na 3W
Udajne staci srovnat hlasitost a na ten low input to hraje stejne.
Udajne staci srovnat hlasitost a na ten low input to hraje stejne.
Co tak stíněnou? no dyž chytá brum od napájení...
Ten OE kabel na High Input bere signál z L+, L- a R+. Proto hraje lépe, než standardní kabel, který je u jednoho dražšího modelu zapojen do Low Input RCA L+P a u levnějšího mocelu má pouze mono Low Input. Neplést s LFT RCA vstupem na domácí kino.
Samozřejmě se hlasitost dožene přidáním hlasitosti na Wooferu, ale na ten High Input je to celkově o něčem jiném. A jak jsem již výše uvedl, tak při připojení do RCA portů to nebrumí.
Jen je mi divné, že by to soudruzi v RELu měli takhle blbě ....ten OE kabel je normální 3 žílový nestíněný kabel s extra konektorem na ten High Input.
Samozřejmě se hlasitost dožene přidáním hlasitosti na Wooferu, ale na ten High Input je to celkově o něčem jiném. A jak jsem již výše uvedl, tak při připojení do RCA portů to nebrumí.
Jen je mi divné, že by to soudruzi v RELu měli takhle blbě ....ten OE kabel je normální 3 žílový nestíněný kabel s extra konektorem na ten High Input.
LECHOS stínění na brum od 50Hz moc nefunguje.
FROSTY nedavno tu někdo řešil podobný sub a tam byl R a L zvášť. Takže 2x dvoužílák na ten power vstup.
FROSTY nedavno tu někdo řešil podobný sub a tam byl R a L zvášť. Takže 2x dvoužílák na ten power vstup.
Přesně takhle to teďka mám, ale jak již opět píši, je to znatelný rozdíl, oproti tomu zapojení High input.
Tak ti to nějak točí s fází, nebo tam máš nějaké extra korekce. Mělo by to být stejné.
Speakon u REL SW jsem k plne spokojenosti pouzival a ano je lepsi nez linkove RCA pripojeni a krasne sfazuje SW s repro.
@Jarda: Speakon pripojeni je jasne dane a nema se pouzivat R-
.
@Frosty: zkousel jsi neco takove ?
@Jarda: Speakon pripojeni je jasne dane a nema se pouzivat R-

@Frosty: zkousel jsi neco takove ?
Nevim, na co reagujes. Ja tu nic o Speakonu nepsal.
Samozřejmě,žádný konektor,ani kabel fázi neotočí
,to je blbost,fáze se nastavuje extra na subu

Ano. Ani zesilovač s korekcema s fazi nehne.
reagoval jsem na tohle:
"FROSTY nedavno tu někdo řešil podobný sub a tam byl R a L zvášť. Takže 2x dvoužílák na ten power vstup."
"FROSTY nedavno tu někdo řešil podobný sub a tam byl R a L zvášť. Takže 2x dvoužílák na ten power vstup."
Ano. To platí. Byl tady takový případ.
To jsem také zkousel a stav setrvalý. On to není kravál, ale prostě to brumí tak, že se Woofer nevypne a repro se pořád chvěje.