Cambridge CXN v2 vs Marantz ND8006

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Cambridge CXN v2 vs Marantz ND8006

Příspěvek od Miro_CZ »

Ahoj, po chvilce vybírání a přehrabování různými produkty jsem zúžil výběr na 2 komponenty - Cambridge Audio CXN v2 a Marantz ND8006. Máte s některým z nich (ideálně s oběma) osobní zkušenost a který byste doporučili?

Hlavní požadavky mám tyto:
- Jednoduchý přístup k uloženým stanicím internetového rádia (ovladačem, ne mobilní aplikací),
- Podpora Spotify
- Podpora Apple AirPlay.
- Dobrý zvuk už v této kategorii očekávám a beru za samozřejmost.

Oba můžu mít nové za téměř podobnou cenu, ale ještě jsem naživo neviděl a nezkoušel ani jeden, tak budu rád za doporučení.

Předem děkuji za doporučení a tipy.

Vohrada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge CXN v2 vs Marantz ND8006

Příspěvek od Vohrada »

Za mě plná spokojenost s CXN v2.
Zvukově bez vady na kráse, volba internetového rádia zmáčknutím jednoho tlačítka ovladače (platí "pouze" pro stanice uložené na prvních osmi pozicích), ovládání přehrávání ostatních zdrojů pohodlně a přehledně přes mobilní appku StreamMagic.
Jediná drobná výtka - wifi umí jen 2,4 GHz a to je v paneláku s hejnem dostupných sítí v okolí trochu limitující např. při přehrávání HiRes nahrávek z NAS serveru, proto je rozhodně vhodné připojení k síti přes kabel.
P.S. Zjistil jsem, že je možný v Casea tunning vestavěného DACu za jimi nabízený model, což by mohlo CXN posunout zvukově ještě o level výš.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge CXN v2 vs Marantz ND8006

Příspěvek od Miro_CZ »

Vohrada: Děkuji za potvrzení jednoduchého ovládání. 8 předvolených stanic bohatě stačí, ve finále stejně poslouchám 2 české a žena další 1 - 2 na vánoce ;)

Wifi na 2,4 mi úplně nevadí, tyhle zařízení zpravidla připojuji kabelem. Na DAC jsem celkem zvědavý, zda bude lepší v CXN nebo v Onkyo zesilovači, ale předpokládám, že pro použití jako podkresové hudby z rádia nebude žádný tuning ani potřeba :)

Odpovědět