Cambridge DACMagic - je tohle vůbec k něčemu?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
JiriBenes
Kontaktovat uživatele:

Cambridge DACMagic - je tohle vůbec k něčemu?

Příspěvek od JiriBenes »

Ahoj,

jsem čerstvým majitelem své soustavy a tak spíš ještě pátrám. Můj požadavek byl vytvořit stereo soustavu k TV pro Blu-Ray filmy, tv a občas nějakou tu hezčí nahrávku. :-) Prostě taková hračka na dlouhé chvíle.

Moje sestava: Veškerý zdroj hudby mi zajišťuje výše zmíněný Dune, o kterém jsem se na netu doslechl, že nemá zrovna kvalitní zvukový výstup. Z tohoto důvodu jsem v pátek dokoupil zmíněný DACMagic, od kterého jsem dost očekával. Bohužel rozdíl je k nepoznání. Celkem dost mě to mrzí protože podle toho co jsem se dočetl okolo, jsem od něj opravdu hodně čekal! Zajímalo by mě, jestli nemůže být problém někdy mezi židlí a ostatním? Pokud pustím z dunu signál rovnou do zesilovače(analog) a na druhý vstup ho proženu ještě přes DAC, je rozdíl téměř k nepoznání. Zkoušel jsem různé varianty zapojení (toslink, SPDIF), výstup přes RCA i XLR, ale prostě žádný zázrak se nekonal, ani nakrmit jej lepší nahrávkou v 96kHz nepomohlo. :-/

Osobně mi přijde, že v mém případě jsem si koupil krabičku na ozdobu. :-/

Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge DACMagic - je tohle vůbec k něčemu?

Příspěvek od Miero »

Ahoj,

veľké množstvo súčasných prevodníkov integrovaných v zariadeniach je na tak vysokej úrovni, že rozdiel oproti externému DACu je pri bežných nahrávkach (skoro) zanedbateľný.
Skús si k zosilňovaču pripojiť mobil a porovnaj jeho výstup s výstupom prevodníku. Predpokladám, že bude počuť aspoň rozdiel v šume na pozadí.

Výsledky závisia i podľa hudby s ktorou to porovnávaš. Vyskúšaj rôzne žánre, i rozličné hlasitosti.

No myslím si, že viac prínosné ako porovnávať DAC je sa zo začiatku hrať s rozmiestnením reproduktorov v miestnosti. Napríklad si pusť mono ružový šum s tým, že v ľavý/pravý kanál hrajú invertovane a skús nastaviť reproduktory tak, aby sa v mieste posluchu čo najmenej menil zvuk keď hýbeš hlavou sem a tam.

Až budeš mať toto nastavené, môžes skúsiť znova tie DACy a môže byť počuť tých rozdielov viac.

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Možná že je transport z Dune tak špatný, že to prostě sráží i kvalitu dacmagicu. Známý měl podobný problém, měl Benchmark a krmil ho coaxem ze zvukovky Asus Xonar, zlepšení bylo skoro nulové, pomohlo až vyměnění transportu za kvalitnější.

Možná taky nechat dacmagic rozehrát.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

JiriBenes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiriBenes »

Zkoušel jsem DAC připojit přes PC (USB) a analogově (v tomto případě úplně obyčejným kabelem v hodnotě do cca stokoruny) do integrované zvukovky REALTEK. Také nic moc.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

pres usbecko da dacmagic jenom 44.1/16 pouziva predpotopni chip kompatibilni s usb 1 (nepotrebuje tak driver pro win). zvuk dacmagicu mi prisel zbytecne vyhnany do vysek a tim padem otravnejsi nez treba cd/sacd player nad m5, kde jsou utlumenejsi a zvuk je tak vic uhlazenejsi a poslouchatelnejsi. nevim, co te presne na zvuku stve, jde to lehce doekvalizovat kabely. me treba k nadu sedi nejlip rca acoustic revive a k bednam cardas crosslink.

pokud to nemas moc daleko do opavy, tak bys mohl zkusit tomasuv dac http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... c&start=50

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Možná na tebe jenom nefunguje placebo efekt jako na ostatní. Buď rád, protože jsi právě zjistil, že si nemusíš kupovat všelijaké hovadiny, které buď nic nedělají, nebo dělají, ale není to slyšet, protože k jejich poslechu je potřeba především VÍRA :)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Bína píše:Možná že je transport z Dune tak špatný, že to prostě sráží i kvalitu dacmagicu. Známý měl podobný problém, měl Benchmark a krmil ho coaxem ze zvukovky Asus Xonar, zlepšení bylo skoro nulové, pomohlo až vyměnění transportu za kvalitnější.

Možná taky nechat dacmagic rozehrát.
Můžu se zeptat, co se dá zlepšit na digitálním výstupu posílající bit perfect digitální data do převodníku? (tak nějak mám pocit, že to budou hodiny, které způsobují džitr, ale rád se nechám poučit).

JiriBenes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiriBenes »

Jo jeste jedna vec mi neni jasna. Jako laik jsem cekal, ze po optice jdou pouze 1 a 0, coz budou data pouze pro prislusnou nahravku(real time Bitstream). Co me ale zarazilo je, ze sebou nesou i informaci o hlasitosti v zavislosti na nastaveni vystupniho zarizeni - dune. Resp. lze korigovat hlasitost i u Dunu.
Pokud zvednu hlasitost na prehravaci na max.(digit. signal pres Magic), objevi se sum. Toto bych cekal u analogu, ale ne digitalu.
Jinak diky za rady a pripominky.

Odesláno z mého iPhone 4.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Ahoj, ja to mohu porovnat jen s levnymi zarizenimi a treba DAC Magic zni opravdu lip oproti staremu CD prehravaci v kategorii do 10tisic. U tveho prehravace netusim, ale treba takove OPPO 83 hraje srovnatelne, ma dokonce lepsi prostor. Nejvetsi rozdil bys mel slyset na CD, u nahravek s vyssim rozlisenim jsou rozdily mene patrne, nebot vyhoda toho DAC Magicu je prave v upsamplingu a redukci jitteru. Chce to kvalitni nahravku, ja ten rozdil treba slysim u CD Tool okamzite, u popu to je horsi.

james
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james »

JiriBenes píše:Jo jeste jedna vec mi neni jasna. Jako laik jsem cekal, ze po optice jdou pouze 1 a 0, coz budou data pouze pro prislusnou nahravku(real time Bitstream). Co me ale zarazilo je, ze sebou nesou i informaci o hlasitosti v zavislosti na nastaveni vystupniho zarizeni - dune. Resp. lze korigovat hlasitost i u Dunu.
Pokud zvednu hlasitost na prehravaci na max.(digit. signal pres Magic), objevi se sum. Toto bych cekal u analogu, ale ne digitalu.
To by mohla být jedna z příčin, proč nepoznáš žádný rozdíl - dune signál přesamplovává/mrší.
Při max hlasitosti zesiluje, což u většiny nahrávek znamená ořezání.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Jaka vzorkovaci frekvence ti sviti na prevodniku, kdyz do nej pustis CD - 44.1kHz?

Sum je hodne divna vlastnost, je tam i pri zapojeni optickym kabelem a odpojeni vsech ostatnich kabelu od zesilovace? Player a zesilovac by mely byt ve stejne zasuvce (stejna faze). Navic DAC Magic neumi nic nez LPCM, takze by pripade "bitstreamu" nemel ani hrat nic z DVD pokud to neni PCM stopa. Zkoukni jeste nastaveni digitalniho zvukoveho vystupu z toho playeru, jestli tam neni nejaka zaludnost.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Předpokládám, že hlasitost na maximum zvyšuješ, když nic nehraje. To co slyšíš není ani tak šum, ale brum, nebo šum zesíku. Hlasitost se mění i když budeš posílat bitperfect data z PC, takže v tomhle bych záludnost u Dune neviděl. Zkus v nastavení přehrávače poladit aby to pokud možno se signálem nic nedělalo a jen posílalo data ven (nastavení na SPDIF, WASAPI, ASIO pokud tam je)

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Pokud se ti mění hlasitost když posíláš data digitálně z PC, tak nejsou bitperfect. Snižování hlasitosti totiž probíhá přes snižování bitové hloubky.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

rozhodně něco počti a nastav tak, ať víš co nastavuješ a co přesně děláš. těch možných problémů nebo špatných nastavení je skutečně dost.

nicméně Hellboyovu poznámku bych taky bral v potaz - opravdu výjimečných přístrojů není v hifi moc - většina výrobků hraje skutečně tak nějak víceméně různě úplně stejně...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Aj s tou hlasitostí se omlouvám, to jsem mimo. Mám v komplu dvě zvukovky, používám dva playery, oba přes WASAPI (bitperfect), ale ten u kterého jde měnit hlasitost jde z komplu analogově, čili nikoli digitálně a proto u něj jde měnit hlasitost a já to poplet. U digitálních bitperfect dat to (alespoň u mě) nejde a u Dune bych v tom záludnost viděl :oops:. Jinak já bych to fakt nehrotil, rozdíly budou opravdu minimální ať si kdo chce říká co chce. Ve výsledku je DAC závislý na použitém čipu a dobrý čip stojí pár korun a není problém aby byl v lecčems za rozumnou cenu. Dávat dvacet a víc tisíc za DAC, ve kterém je čip za tři kila mi přijde trochu legrační :) Přijde mi, že DAC si kupují hifisti aby měli výmluvu na to, že hrají z počítače, který je v hifi zlo a je na to pravé hifi moc levný, jednoduchý a vůbec není tajuplný. Tak si vymyslelo jitter a "lepší" digitální káble :twisted:

Odpovědět