Canor TP106VR+

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
draja1
Příspěvky: 63
Registrován: 30 kvě 2016 14:04
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Canor TP106VR+

Příspěvek od draja1 »

zdravím.... potrebuji vymenit elektronky v tomto zesilovači,,,, elektronky mam... , poradi nekdo jsem z prahy ,,,.. , v popradu me to vymení jen se me nechce to tam vozit posílat ... diky za pomoct .... dekuji

koudy42
Příspěvky: 1061
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od koudy42 »

A v cem je problem vyndat starou elektronku a vymenit za novou? Jen si pohlidat usporadani pinu a netlacit moc na pilu. Neni to zadna veda.....

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od petrL »

Asi se musí ještě nastavit nulové napětí na výstupu. Ale to by mělo být popsané v návodu.

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 2056
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od Prospero »

Já bych to neriskoval.
Nejen firma samotná, ale i různé externí zdroje hovoří o potřebě výměny lamp přímo u výrobce.
Nejen, že při výměně elektronek přímo tam je kladen důraz na jejich selekci (Marching = spárování, kompletace), ale při jejich výměně je třeba přeměřit základní parametry, například klidový proud. (Bez patřičného vybavení nemožné.)
A tak, mezi některými "lampáři" tak oblíbený "Tube Rolling" (zkoušení různých typů lamp), to potom vylučuje úplně.
(O ztrátě záruky ani nemluvě). 😉

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 714
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od Leony5 »

Ve výměně elektronek také nevidím žádný problém, jak píše David. Pokud má ty správné elky co tam patří, tak je tam prostě nasází a jede se dál.

efičák
Příspěvky: 1899
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od efičák »

Prospero ano.
Canor na fotce :

https://www.hi-fi.ru/upload/medialibrar ... cc9c50.jpg

V tom modelu není-li více provedení, je 10 elektronek. *palec*
2 usměrňovací jejichž životnost neznam. 4 triody nejsou drahé, spárované by mohl vyměnit někdo přes kytarové aparaty.
A 4 výkonové by mohl poslat Canor s navodem . 4 trimy na nastavení. On je to kus cesty a vystavit všechny díly vibracím by mi vadilo.
Věci Canorů se prodávají na celém světě a kromě záručních oprav se jistě přeosazení dělá na dálku třeba právě spárovanýma elektronkama od Canoru.

Jedna firma má na předním display počítadlo hodin. Když výrobce elekronek píše předpokládanou životnost nemyslí tím dobrý zvuk.
Od Canoru uctívám phono 306. *klanimse*

Uživatelský avatar
Canor
Příspěvky: 24
Registrován: 30 led 2013 08:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od Canor »

Pozdravujem, aké elektrónky potrebujete menit? Ak ide o výkonové KT88 nie je možné ich tam len tak vložiť. TP106 VR+ má fixný bias. Pri každej výmene je teda potreba nastavenia prúdu. Nemenej dôležité je mať tieto elektrónky vymerané a spárované. Ďakujem.

draja1
Příspěvky: 63
Registrován: 30 kvě 2016 14:04
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od draja1 »

pottebuji vymenit k88 , koupene u kytary cz a pry sparovane....

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 714
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od Leony5 »

Canor to tu napsal snad jasně

Fidji99
Příspěvky: 366
Registrován: 19 srp 2018 01:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od Fidji99 »

No presne pre toto som s elektronkami skoncil ;-)
Ked mam chut na "elektronkovy zvuk", tak si tam hodim generator 2hej harmonickej, je to rovnaky ucinok.

Peace Peace.

blesk666
Příspěvky: 508
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od blesk666 »

Ziadna elektronika nie je navzdy. U CD/SACD playerov je limitujuca optika, u elektronkovych zosilnovacov hlavne elektronky a u klasickych niekedy skor ako by si majitel predstavoval elyty. Samozrejme elektronky pri castom hrani bude treba menit urcite skor ako elyty v tranzistorovom pristroji, ale navzdy to tiez nie je. Autor prispevku predpoklafam ze uz komunikuje priamo s Canor

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od petrL »

Děláte z toho zbytečnou vědu. Nastavení předpětí je běžná věc, akorát je potřeba znát měřicí body a předepsanou hodnotu. To by mělo být v manuálu. A mít šroubovák a multimetr.

zeziold
Příspěvky: 22
Registrován: 15 úno 2010 22:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od zeziold »

A: Pro Prospero! Víš proč firmy uvádí a doporučují výměnu elektronek u výrobce? Protože jde o peníze pro firmu za servis !!! Za servis, který ale zvládne i jiná firma, která vlastní potřebné vybavení. Popřípadě jde o peníze za dodání náhradních elektronek. Dále píšeš o ztrátě nějaké záruky. Mám již pátý elektronkový zesilovač a nikdy nikde nebyla nějaká plomba. Elektronky mají určitou životnost a s jejich výměnou se počítá. Jedině bych uvažoval o ztrátě záruky kdy dojde k poškození zesilovače použitím nepatřičných elektronek. To ale může udělat jedině naprostý pitomec. Dále nevidím problém v tube rolling. Pokud má vlastník zesilovače hodně peněz tak ať nakupuje elektronky a zkouší pořád dokola jak to bude hrát. A pokud má v zesilovači tzv. autobias, nepotřebuje ani multimetr a může zkoušet bez nastavování i ty koncové. Na závěr bych jen uvedl, že u kvalitně vyrobených elektronek jsou minimální rozdíly ve výsledném zvuku, pochopitelně toto pla

zeziold
Příspěvky: 22
Registrován: 15 úno 2010 22:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od zeziold »

..... platí u dobře navrženého zesilovače. B: Pro Canor. Proč jste použili v zesilovači usměrňovací elektronky? Jinak je ten váš zesilovač opravdu moc pěkný a celkem se povedl. Dále používáte elektronky JJ z Čadce. Prý elektronky poctivě měříte a máte zahořovací panel. Moc by mě zajímalo kam příjdou elektronky, co neprojdou kontrolou. Měl jsem doma asi třicet elektronek JJ a vždy to byla naprostá bída !!! Jednalo se o ECC83, ECC82, ECC803,ECC802 a ECC83MG. Jednou jsem koupil čtveřici JJ6550 ale ty byly v pohodě 100%. Někde jsem četl pomluvu, že co se povede fabrice vyrobit kvalitně jde na vývoz ven a ty klumpy se snaží uplatnit na domácím trhu. Dík Tom.

koudy42
Příspěvky: 1061
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canor TP106VR+

Příspěvek od koudy42 »

Ok, takze je treba vymenit i vykonove lampy, tak to uz chce naradi.....multimetr :) a nastavit BIAS dle navodu. U Primaluna automatika, cili odpada cokoliv, coz je koukam uzivatelsky velky bonus, kdyz ctu toto vlakno s "vdecnymi" navstevniky autorizaku.
Nerikam, ze kazdy ma na to chut se v pristroji "hrabat" (hodne nadnesene napsano!), ale to je typicky problem slavneho hajendu a mistni komunity, jak to neni od vyrobce, nadpozemsky cejchovane, kryogenicky osetrene, nedej boze jeste moc levne, pak to je urcite garazove, sunt a nebohy posluchac to slysi. A ja rikam, nedivil bych se kdyby 95% zdejsich clenu nepoznalo kdybych jim nacpal do predzesilovaci casti do leveho kanalu RFT (vychodonemecka Tesla") a do praveho Teslu, ktere jsou stejne konstrukce, nedej boze nesparovane! *klanimse*

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti