Canton Carat 940. Má někdo doma?
Canton Carat 940. Má někdo doma?
Omlouvám se. Za chybu v předchozim tématu.
Hledám detailní info k ozvučnici beden Carat 940.
Prosim, dejte vědět, kdo je máte doma.
Předem děkuji. Honza
Hledám detailní info k ozvučnici beden Carat 940.
Prosim, dejte vědět, kdo je máte doma.
Předem děkuji. Honza
Re: Canton Carat 940. Má někdo doma?
Kluci, moc Vás prosím. Na kolenou
Určitě nejsem právě raketovej inženýr, ale kdyby někde na webu leželo, co potřebuji, tak tady nežebrám. A na Hifiengine
stejnak nemám účet.
Potrebuju postavit repliky ozvučnic. A to z brožury fakt nedám. Tak se prosím přiznejte, kdo máte tyhle bedýnky doma a za nějakou protislužbu mi pravítkem přeměříte
a vyfotíte pár detailů. Díkec. Honza
Určitě nejsem právě raketovej inženýr, ale kdyby někde na webu leželo, co potřebuji, tak tady nežebrám. A na Hifiengine
stejnak nemám účet.
Potrebuju postavit repliky ozvučnic. A to z brožury fakt nedám. Tak se prosím přiznejte, kdo máte tyhle bedýnky doma a za nějakou protislužbu mi pravítkem přeměříte
a vyfotíte pár detailů. Díkec. Honza
Zjevně nemáš sebemenší tušení co všechno obnáší vyrobit ozvučnice, když si myslíš, že stačí změřit vnější rozměry a udělat pár fotek abys to podle toho pak jako vyrobil. A vnitřní rozměry, tloušťku a tuhost stěn atd. z těch vnějších rozměrů a pár fotek vydedukuješ jak? A víš, že bedna a měniče nestačí, že potřebuješ taky něco čemu se říká výhybka?
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Jsou tady výrobci beden, třeba NA, oslov je napřímo, třeba ti pomohou. Jrd
Chlapy. Mám truhlárnu, cnc frézu, materiálu skladem od DTD, MDF, multiplexů až po bukové, dubové, ořechové řezivo.
Plus materiálu k tlumeni na výběr, o kterém se nikomu tady ani nezdá. Jsme totiž výrobci čalouněného nábytku. No a já mám menší průpravu formou studia SPŠE.
Audio je můj koníček 30let. Od renovací po stavby, pár ozvučených vozů též. Věřte nebo nevěřte, běžně opravuji spotřební elektroniku na úrovni součástek.
Jak vyrobit ozvučnici tedy zhruba tuším. Dokonce i navrhnout celou reprosoustavu se mi občas povede.
Ale k temto měničům nemám, logicky tovární parametry pro výpočet. Tak jsem měřil a změřil nesmysly.
No a tak mě napadlo, že mezi nadšenci by se mohli najít lidé ochotní, umožnit mi, zreplikovat ozvučnici 1:1.
Samozřejmě by bylo jejjednodušší, koupit ty repráky na Ebay. Ale když mě to kutění prostě tak baví, kdyžna to mám tolik drahých hraček.
Chlapy, tak máte někdo ty bedny?
Plus materiálu k tlumeni na výběr, o kterém se nikomu tady ani nezdá. Jsme totiž výrobci čalouněného nábytku. No a já mám menší průpravu formou studia SPŠE.
Audio je můj koníček 30let. Od renovací po stavby, pár ozvučených vozů též. Věřte nebo nevěřte, běžně opravuji spotřební elektroniku na úrovni součástek.
Jak vyrobit ozvučnici tedy zhruba tuším. Dokonce i navrhnout celou reprosoustavu se mi občas povede.
Ale k temto měničům nemám, logicky tovární parametry pro výpočet. Tak jsem měřil a změřil nesmysly.
No a tak mě napadlo, že mezi nadšenci by se mohli najít lidé ochotní, umožnit mi, zreplikovat ozvučnici 1:1.
Samozřejmě by bylo jejjednodušší, koupit ty repráky na Ebay. Ale když mě to kutění prostě tak baví, kdyžna to mám tolik drahých hraček.
Chlapy, tak máte někdo ty bedny?
V textu je snad také naznačeno, že na oplátku mohu poskytnout ledacos k našemu spolecnému zájmu. Od výroby ozvučnic, po hromady vintage součástek či i komponentů, nebo nějaký ten vynil. Těch tu mám také zhruba 6 metrů v regálech. Někomu, kdo by byl ochoten vyšroubovat pět vrutů, vytáhnout na světlo výhybku a bedýnku mi hezky oměřit 

https://hifi-wiki.com/index.php/Canton_Carat_940
rozmery k bedniam
Skús osloviť predávajúceho aj keď ponúka skončila...touto cestou by som sa vybral, možno bude niekto ochotný
https://aukro.sk/canton-karat-940-r-1990-7019593685
rozmery k bedniam
Skús osloviť predávajúceho aj keď ponúka skončila...touto cestou by som sa vybral, možno bude niekto ochotný
https://aukro.sk/canton-karat-940-r-1990-7019593685
Omlouvám se, ale nebylo by lepší a efektivnější si postavit bedny podle osvědčeného kvalitního projektu? třeba od Troelse??
Před cca třemi lety jsem řešil repas výhybek u beden Canton Fonum 530 DC. Také jsem neměl v ruce žádné technické podklady. Napsal jsem tedy přímo do Cantonu a podařilo se jim najít příslušnou dokumentaci. Oni prý tyto materiály od starších modelů neschraňují. Já jsem sice potřeboval hlavně schéma výhybky, ale za zkoušku by to možná stálo. Za to nic nedáš.
A repas výhybek mi potom udělal chlapík z Reproobchod.cz.
A repas výhybek mi potom udělal chlapík z Reproobchod.cz.
Zdravim a děkuji za názory. Měniče jsem kdysi dávno sebral někde ve frcu za asi dvě sta. Opravil jsem jeden střed, ten drhnul. Od té doby už jsem je měl několikrát v ruce, že je vyhodím. Ovšem na to asi nemám koule. Na to jsou to příliš pěkné kousky. Opravdu ale jediné, co dává smysl je, zužitkovat je přesně v tom projektu, pro který si je kdysi firma Canton specifikovala a nechala vyrobit (Seas?). Tedy Canton Carat 940. T e o r e t i c k y z nich já mohu dostat víc, protože právě ozvučnici vyrobím kvalitnější, než byl původní spotřební produkt. Minimátně ohledně její rigidity. Neřešim totiž náklady na její výrobu. To platí i pro výhybku. Nebudu šetřit na kapacitách a indukcích. Ale co se týka optimalizace uzvučnice, nemám ambice, pokoušet se to udělat lépe, než návrháři v Cantonu a ani šanci. V tom mám jasno. Proto můj dotaz platí do odvolání:-)
Též hledám někoho, komu by doma zahálel jeden kousek Seas P21rex v osmi ohmech. Z páru jsem jeden půjčit a už se mi nevrátil, tak tu mám (klon) ThielCS2 s dírou:-)
Též hledám někoho, komu by doma zahálel jeden kousek Seas P21rex v osmi ohmech. Z páru jsem jeden půjčit a už se mi nevrátil, tak tu mám (klon) ThielCS2 s dírou:-)
P.S. Do Cantonu jsem psal jako první. Slepa cesta
Z mého pohledu je vynaložená energie a čas lépe zužitkovaná na lepší projekt než je Canton 940. Pokud správně chápu budeš ještě někde shánět starý woofer... Pokud neřešíš náklady na ozvučnici, proč do ní nedat nové měniče a vyhýbky? Výběr je velký. Vzhledem k tomu, že je zde nikdo nemá, nejspíš nebudou až tak dobré, ale nevím neslyšel jsem je.
Sadu měničů Carat mám kompletní. Jak jsem psal. Ŵoofer scháním Seas P21REX. Ten mi chybí do páru v již dokončeném projektu klonu Thiel.
Jinak chápu pohled a rozumim argumentům, proč se na ty Caraty vyprdnout. Proti tomu stojí fakt, že skladuji deset let sadu, nepochybně slušných měničů. Navíc zřejmě vzájemně optimalizovaných jejich návrháři. Úplně blbě to fungovat nebude. Prostě to bude hrát identicky s originálem. Tedy jistě ne zle. Vyrobit ozvučnice a výhybky je pro mě rutina. Jen někde oměřit originál. Takto nevidím důvod, hodit to po psoj. Tedy hledám dál.
Jinak chápu pohled a rozumim argumentům, proč se na ty Caraty vyprdnout. Proti tomu stojí fakt, že skladuji deset let sadu, nepochybně slušných měničů. Navíc zřejmě vzájemně optimalizovaných jejich návrháři. Úplně blbě to fungovat nebude. Prostě to bude hrát identicky s originálem. Tedy jistě ne zle. Vyrobit ozvučnice a výhybky je pro mě rutina. Jen někde oměřit originál. Takto nevidím důvod, hodit to po psoj. Tedy hledám dál.