Canton - Chrono 509.2 DC vs Denon RCD-N9

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jaromir32
Kontaktovat uživatele:

Canton - Chrono 509.2 DC vs Denon RCD-N9

Příspěvek od Jaromir32 »

Hezký den přátelé kvalitního zvuku,
rád bych Vás poprosil o radu. Pořídil jsem si výše uvedenou sestavu k takovému tomu domácímu poslechu hudby. S přednesem jsem spokojen a s funkcemi samozřejmě taky. I když se nejedná o čistokrevný zesilovač. Problém mám ve chvíli, kdy si chci poslechnou hudbu tak nějak hlasitěji. Když hlasitost zvednu nad polovinu rozsahu Denonu, tak se zvuk v reprobednách seká. Zvláště pak pokud mám skladbu s hlubšími basy. Není to příjemné a k poslechu už vůbec ne. Je to, jako by tu hudbu někdo vypínal a zapínal tak po půlvteřině.
Věřím, že takové reprobedny, by měly pokud do nich pustím něco nahlas.
Myslíte, že to může být způsobeno nekompatibilitou mezi výše uvedenými komponenty? Šňůry k bednám mám kvalitní. Tři metry dlouhé, německého výrobce s průřezem drátu 3mm.
Předem děkuji za jakoukoliv reakci.
j

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canton - Chrono 509.2 DC vs Denon RCD-N9

Příspěvek od PavelDosko »

mozna uz na pri te hlasitosti dochazi k limitaci, Denon ma jen 2x65/4

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Těch 2x65 W je ale při 1 kHz, takže reálný hudební výkon do 4 ohm bude někde 2x50 W. Bedny jsou šalamounsky označované jako 4-8 Ohm, dá se tedy předpokládat, že mají docela nevyrovnanou impedanční charakteristiku, což je pro zesilovač zátěž, která ukrajuje z výkonu další kus. Citlivostí jsou průměrné (88 db/W/m).

Tzn. je docela dobře možné, že vyšší hlasitosti jou mimo schopnosti tvého zesilovače a rozhodně bych se jich vyvaroval. Hraj jen tak hlasitě, kdy zesilovač ještě zní čistě a bez jakýchkoliv "výpadků".

Jinak tenhle zesilovač je dle slov výrobce "vyladěn" pro použití s firemníma minibedničkama SC-N9. Není tedy podle mě úplně překvapující, že s velkýma sloupama se dvěma 180mm basákama má problémy.
Obrázek

A ještě se dívám na web výrobce a ve specifikaci se uvádí:
Total Harmonic Distortion (audio)
0.1 % (1 kHz / 5W / 4 ohms)

Takže těch 2 x 65 W bude při obrovitánském zkreslení. Reálný výkon je evidentně dramaticky menší.

Jaromir32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaromir32 »

Myslel jsem si, že repráky budou v pořádku a spíše ten zesilovač bude trochu "opožděný". Děkuju za odpovědi.
A co teď s tím? Koupil bych si nějaký zesilovač, který využije kapacitu reprobeden, ale zároveň bych nerad přišel o možnost přehrávání streamované hudby, či internetového rádia přes tenhle Denon. Existuje nějaká jednoduchá cesta, jak zapojit k sobě tento Denon a další zesilovač? Nebude to dělat paseku, pokud budou zapojeny dva zesilovače?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Nejsem žádný technik, ale obávám se, že jediná možnost by byla využít sluchátkový výstup z RCD-9N, pak přes Y kabel (sluchátkový jack na 2x cich) do vstupu zesilovače.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

s nejakym pripojovanim dalsiho zesilovace za denon bych nelaboroval ... ono celkem neni ani jak

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

No potěš koště, připojovat takového mrzáčka ke sloupovým reprosoustavám. Můžeš koupit stereo zesilovač s konektivitou ala https://www.onkyousa.com/Products/model ... =prodClass. Není to žádný kalibr, ale na míle daleko než ten chcipáček Denon. :)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No to se opravdu nediv,ten denon je tezce poddimenzovaný oproti velkym sloupum!!! Sloupy prodej a kup si prijemne regalovky,ktere si budou s denonem rozumět.

Jaromir32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaromir32 »

Děkuji za cenné rady.
Máte někdo ještě nějaký tip na zesilovač, krom toho Onkya, který by dokázal přehrát i Spotify, či internetové rádio a zároveň by byl natolik výkonný, aby rozezněl ty sloupy?
Jinak tedy hezký pátek vinčuju.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Staci do vyhledavace zadat "stereoreceiver" a vypadne ti jich tisíctřistadvacetosm. Pak si jen porovnat konektivitu a vykon.

Jaromir32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaromir32 »

A co se těch mých sloupů týče, můžete mi někdo napsat v jakých hodnotách by ten receiver měl být?
A pak už Vám dám vážně pokoj, slibuju.

Alespoň na víkend.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já se obávám, že Canton v kombinaci s Yamahou budou trochu ostré a suše znějící. Lepší by byl Marantz nebo to Onkyo, ale záleží na vkusu.
http://www.rodel-audio.cz/produkty-onky ... etail-4722
http://www.rodel-audio.cz/produkty-onky ... etail-3166
https://www.l-e.cz/pioneer-sx-n30ae-stribrna

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Takove all-in-one reseni jsoudost limitujici a k tomu lepsimu patri prave Onkyo a hlavne Yamaha. BTW Spotify je stejne mizerne kvality, at zije Tidal :). Ale clovek se ke kvalitnimu poslechu musi casto propracovat, takze dobrou zpravou je, ze bude co vylepsovat, ale samozrejme se to cele prodrazi *thumbs up*.

Odpovědět