cassette deck

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
marpan
Kontaktovat uživatele:

cassette deck

Příspěvek od marpan »

Poradíte niekto s výberom deck-u?

-3 head
-amorphous head
-dolby B, C, S, HX Pro
-automatic tape selection
-playtrim adjustment

Ide hlavne o funkciu playtrim adj. Deck chcem používať hlavne na prehrávanie, o nahrávaní neuvažujem. Mám nejaké originálky, niečo nahraté. Tá funkcia má na starosť najvhodnejšie nastavenie hlavy k páske a to potrebujem, lebo budem prehrávať len kazety, ktoré na deck-u neboli nahraté.
Ak sa mýlim, opravťe ma a dakujem za všetky pripomienky a tipy.

marpan
Kontaktovat uživatele:

Re: cassette deck

Příspěvek od marpan »

TANDBERG TCD 3004 a TCD 3014.
Je tu nejaký majitel, poprípade niekto, kto ich vlastnil a má s nimi skúsenosti?
Stálo by za námahu zháňať sa po nich? Dakujem.

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

Aby to mělo všechny dolby + playtrim tak vyhovuje snad pouze Yamaha KX-580. U ostatních značek bude vždy něco z tvých požadavků chybět. Na to jestli má nebo nemá amorfní hlavy bych vůbec nehleděl.
Pokud chceš vymakaný playtrim, sháněj NAD 6300. Dolby S je kompaktibilní s Dolby B, takže absence Ska by nevadila (pokud ovšem nemáš kazety nahrány výhradně v Sku)
Ten Tandberg bude nesehnatelný a pokud ano tak i dnes drahý....

marpan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marpan »

Všetky funkcie nie sú podmienkou. Hladám najvhodnejši deck, len na prehrávanie. Čo by mal určite mať a naopak, ktoré funkcie nie sú potrebné.
Ja mám skúsenosti len z NAD 614 a TEAC V8030s. Tu sú borci, ktorý toho prešli ďaleko viac, tak verím, že poradia. *thumbs up*
Mám originalky a nejaké nahraté pasky. Zvuk je nevýrazný, zastretý (aj na orig. nahrávkach), oproti CD a gramo, na tej istej zostave. Pomôže fcia nastavenia hlavy pri prehrávaní?

to Ruprecht: Myslel som, že amorfné hlavy sú tiež výhodou.

Odpovědět