CD přehrávač +- 30tisíc ( bazar)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Horyna
Kontaktovat uživatele:

CD přehrávač +- 30tisíc ( bazar)

Příspěvek od Horyna »

Zdravím. Věděli byste prosím poradit nějaký CD přehrávač kolem 30.tisíc k dělené sestavě PRIMARE PRE 30 + A30.2
PRIMARE CD 31 nebo 32? Tak nějak se to nabízí. Má někdo osobní zkušenost? Doporučili byste něco jiného v této kategorii?
Ideálně s XLR výstupem.
SACD zatím nevlastním, ale ta možnost že by je to umělo přehrát by se mi případně taky zamlouvala.
Pokud by bylo něco výrazně lepšího, za co byste doporučili si trochu připlatit, tak úplně nezavrhuju, ale přeci jen úměrně k tomu dělenci.
Po čem třeba i koukat, co není v současnosti v bazaru, ale v té ceně se to pohybuje.
Děkuju za případnou radu, tip nebo doporučení....

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CD přehrávač +- 30tisíc ( bazar)

Příspěvek od Jiri »

Zkus hledat Primare BD32 ale za 30tis to bude spíš verze mk1. Budeš mít i SACD, DVD-A a BluRay v jednom univerzálním přístroji.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pred par tydny jsem za 32 tis. prodal Denon DCD-2020AE. Na bazaru moc nejsou, ale je to vynikajici SACD (nema XLR).

Vyborne jsou i vyssi Yamahy.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Teac Esoteric DV-50. Jen ho sehnat...

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horyna »

Děkuju za tipy. Obraz bych asi klidně úplně oželel. Nemám bohužel samostatnou poslechovku, ale obývák. Televize je 7 let stará, využívají ji z 90% děcka na pohádky na NASce, já úplně minimálně jen jako kulisu. Když mám čas a klid, tak si pustím muziku. Nosiče krom CD žádné nevlastním.

V tuhle chvíli je mám všechny převedené do FLAC na NASce a streamuju přes Project stream box DS a přes DAC Prebox S2 digital. Spotify v mobilu a přes stream box.

Ještě jsem trochu uvažoval samostatný transport a pořídit lepší DAC. Ale zase nevím jaký. USB bych nevyužil, potřeboval bych tak nejspíš 2x koax pro streamer a CD transport.

A je to zase další komponent navíc, řešit čím to propojit apod. V tuhle chvíli i dělenec PRIMARE je na základních síťových kabelech a chtěl jsem mít vyřešený definitivně zdroj a pak teprve zkoušet, jestli vůbec slyším nějaký rozdíl, když to propojím něčím lepším.
Streamování si nechat pro nesoustředěnej poslech, neřešit propojení apod.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

drfish píše:
12 říj 2019 10:00
Teac Esoteric DV-50. Jen ho sehnat...
Když jsem ho za tuto cenu tady nabízel, nikdo ho nechtěl. Teď už ho neprodám, ale zájemci by byli :-)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

sucasny CD prehravac prepojit so S2 digital nejde?

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horyna »

Žádný současný přehrávač není. Veškeré CD nosiče mám z doby, kdy mi bylo jedno, na čem je přehrávám. Vše mám převedeno do FLAC.
Muziku bych rád dál pořizoval na CD nosičích a měl na čem přehrát. Streamovat pouze Spotify, v podstatě pro nesoustředěný poslech a poznání nových věcí.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Pokud ti teď staci Spotify tak se netrap s CD přehrávačem za 30 tisíc...

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ntj, to uz si radsej predplatit Tidal, kde maju CD kvalitu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Miero, přečti si název vlákna a první příspěvek: vlíkno není o Tidalu přes S2 digital.... Tzn. co máš k věci, jaký máš tip na CD v bazar ceně kolem 30 tis. Kč, se kterým máš vlastní reálnou smysluplnou zkušenost?

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horyna »

Spotify využívám v autě a nebo když běhám po domě. Děckám přes to pouštím dětský písničky, doma i v autě. To chci zachovat.
Při poslechu v klidu, streamuju FLAC soubory z CD které už mám. Času na soustředěný poslech je pomálu a když si něco pustím, tak věci co dobře znám. V práci jsem neustále u počítače, na telefonu víc než dost nejen v práci. Večer už nechci koukat do tabletu nebo do aplikace na telefonu.
K části CD mám taky citovou vazbu. Jsou starší třeba 20 let a pořízena v době, kdy to muselo hrát hlavně nahlas. Teď to nemusí hrát tak nahlas, ale tak nějak slušně by mohlo. Chci se tím prostě přehrabovat a říct si " tak na tohle mám dnes náladu, tohle si dneska pustím " Udělat si radost pořízením CD. Aktuálně dotazy typu, "co by ti udělalo radost k vánocům" ? :-)
Proto CD přehrávač a ne cestou TIDALu nebo streamování ze sítě. Mám pouze CD nosiče. Rád poslouchám soundtracky. Ty často bývají docela slušně nahraný. Pokud by přehrávač zvládal SACD, uvítám to v tom, že si budu moct pár vybraných věcí pořídit na SACD a porovnat zda slyším rozdíl. Ostatní formáty nepředpokládám že bych využil.
Dělenec Primare čeká prohlídka a předpokládám i určitý tunning u CASEA. Rozumím i možnosti nějakého základního CD přehrávače, třeba i s převodníkem CASEA. To si dokážu představit u streameru. Úplně se mi ale nechtělo jít cestou levného přehrávače a u dražšího to nedává smysl. Rád bych spíš bazarový, ale nějaký slušný stroj, se slušnou mechanikou a zpracováním. Nechat ho při té příležitosti také prohlídnout.
Nerozumím tomu, jak je konstrukčně řešen PRIMARE PRE 30. Vycházím jen z testu, kde uvádí, že je lepší symetrické propojení. Proto bych raději přehrávač s XLR výstupy..
https://www.whathifi.com/primare/pre30/review

Tak taková je asi moje představa. :-)

BEEBO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BEEBO »

Symetrické zapojení může být kvalitnější.
Levnější tip:
http://www.audiofriend.cz/stereo/sacd-c ... 0-07v.html

Odpovědět