CD přehrávač k BV audio Headamp + AKG k 701

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
harrysoumen
Kontaktovat uživatele:

CD přehrávač k BV audio Headamp + AKG k 701

Příspěvek od harrysoumen »

Dobrý den. Před časem jsem z důvodu narození dítěte musel opustit poslech beden a uchýlil se k poslechu sluchátkovému. Na základě srovnání jsem si ze studia odnesl sluchátka AKG K 701. Byl jsem však trochu zklamán jejich "mdlým" projevem na mém receiveru Marantz SR7002. Vytvořil jsem si proto samostatný "poslechový koutek" a dokoupil ještě sluchátkový zesilovač od BV audio zvaný Headamp. Mým nárokům tato sestava plně vyhovuje. Nyní ještě stojím před výběrem zdroje, tedy CD přehrávače, ve kterém velmi tápu. Nemám vůbec zkušenosti do jaké míry se může jeho kvalita odrazit na celkovém projevu této sestavy. Jsem si vědom, že vybraná sluchátka i zesilovač nepatří k tomu nejlepšímu a také se nepovažuji za extrémního audiofila. Na druhou stranu bych rád vybral alespoň takový přehrávač, který nebude zbylé komponenty degradovat. Chtěl jsem se proto zeptat, zda nemá někdo zkušenost s tímto spojením. Má to ještě jeden háček. Velmi rád bych, z důvodů malého prostoru, vybral přehrávač kompaktní, tedy z řady mikro, či mini komponent. Jsem stále dost bezradný, protože výběr v malých rozměrech je pochopitelně velmi omezující. Mám pocit, že jde většinou jen o malé nakročení ke skutečnému hifi a platím více za design, než za zvukovou kvalitu. Některé, ačkoli nepatří k mým favoritům, získávají poměrně pozitivní recenze např. Denon DCD F-103, Yamaha cd-640, Cambridge Audio Sonata CD30. Na druhou stranu mě více přitahují např. TEAC PD-H380 nebo Pro-ject CD box. O těchto jsem zase ale dostal minimum informací a jsem spíše lehce odrazován. Potom jsou zařízení, jako např. Luxman D-H100, kde o jejich kvalitě nepochybuji, ale myslím, že by šlo trošku o házení perel sviním v propojení se zesilovačem za cca 3500kč. Je mi jasné, že to každý slyší jinak, ale jde mi spíše o obecné zkušenosti a názory, kterým směr se zkusit vydat. Abych to upřesnil, mám zatím představu investovat do přehrávače kolem 10tis., (ale není to podmínka) a přivítal bych USB vstup.

Děkuju moc za Vaše tipy a názory!

Odar

Re: CD přehrávač k BV audio Headamp + AKG k 701

Příspěvek od Odar »

harrysoumen píše:myslím, že by šlo trošku o házení perel sviním v propojení se zesilovačem za cca 3500kč
Ja som pocuval K701tky najprv s D/A prevodnikom Styleaudio Carat Topaz (svojho casu 400 EUR). Neskor som si k tomu dokupil sluchatkovy zosilnovac od p. Macuru Dispre II v4. Posun stal za to. Potom som ich krmi priamo z BB-DACu od Tomasa Ticheho (+ hodiny na synchronizaciu transportu a DACanu) a zas to bolo dalej.
harrysoumen píše:přivítal bych USB vstup
V tomto pripade by som neriesil CD prehravac, ale D/A prevodnik a na placky sa uplne vykaslal. Idealne s asynchronnym USB. Tie sluchadla potrebuju svoje. Inak hraju mdlo, bez zivota a basov. To je najcastejsi problem ludi, ktori ich zatracuju - nepoculi ich hrat na poriadnom zeleze.

harrysoumen
Kontaktovat uživatele:

Re: CD přehrávač k BV audio Headamp + AKG k 701

Příspěvek od harrysoumen »

Souhlasím, CD ček zase nemám takové množství, ale v převodnících jsem úplně vedle. Nevyznám se v elektronice, jen mám rád dobrý zvuk. Mužete mě trošku zasvětit, jak to funguje a doporučit něco konkrétního? Znamená to i výměnu sluchátkového zesilovače, nebo ten můžu dále používat?
Díky H.

Odpovědět