Pánové,
můžete mně prosím poradit vhodný a odpovídající CD přehrávač k NAD C375BEE (bude zapojeno společně s Wharfedale Evo 4.4). Uvažoval jsem o nákupu z druhé ruky C565BEE (i když zde si nejsem moc jistý, mám u CD přehrávačů z druhé ruky obavy ohledně funkčnosti načítání CD a další případné problémy....) nebo jestli má význam kupovat novější model NAD C568 - je zde někdo kdo tento CD má?
Případně můžete doporučit něco jiného dejme tomu v ceně kolem 20 tis. Kč.
Děkuji
CD přehrávač k NAD C375BEE
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: CD přehrávač k NAD C375BEE
Zalezi, jakej zvuk mas rad. Ve zvuku CD prehravacu jsou zretelne rozdily.
Mival jsem nekolik let C375, zkousel jsem k nemu C565, ale nakonec jsem skoncil u vestavby DACu Sirius3 od Casea.
Mival jsem nekolik let C375, zkousel jsem k nemu C565, ale nakonec jsem skoncil u vestavby DACu Sirius3 od Casea.
Cca 8 rokov dozadu som kúpil NAD C375Bee, vtedy som už vlastnil C545 s DA prevodníkom Burr Brown.
Kvoli integrovanému DACu som chcel upgradovať na C565BEE s DA prevodníkom Wolfson.
Zvukom mi ale viac vyhovoval ten lacnejší C545, ktorý mal mäkší (teplejší)" zvuk.
C565Bee mi prišiel suchší (analitycký), vrátil som ho.
C568 som nepočul, ale je tam tiež Wolfson.
Aspoň tak si to pamätám, je to už pár rokov a hoci ten C545 stále mám, už ho nejakú dobu nepoužívam.
Ale vždy je to o celom reťazci a vzájomnej kombinácii komponentov.
Kvoli integrovanému DACu som chcel upgradovať na C565BEE s DA prevodníkom Wolfson.
Zvukom mi ale viac vyhovoval ten lacnejší C545, ktorý mal mäkší (teplejší)" zvuk.
C565Bee mi prišiel suchší (analitycký), vrátil som ho.
C568 som nepočul, ale je tam tiež Wolfson.
Aspoň tak si to pamätám, je to už pár rokov a hoci ten C545 stále mám, už ho nejakú dobu nepoužívam.
Ale vždy je to o celom reťazci a vzájomnej kombinácii komponentov.
ještě ohledně NAD C565BEE....pro případ nákupu z druhé ruky pro možné budoucí potenciální problémy s laserem - dá se bez výraznějších problémů sehnat original nový laser? Na internetu je řada různých produktů, ovšem otázka do jaké míry se tomu dá důvěřovat? Např. https://www.lasertrader.de/english/inde ... htm?pos=10 Nebo se obrátit přímo na dovozce NAD v rámci pozáručního servisu? Má někdo s tímto zkušenosti prosím?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Myslím, že vyměnit celou mechaniku je snadné a nestojí moc https://www.ame.cz/Elektronika/CD-a-DVD ... 6JEALw_wcB.
Teraz som si spomenul, keď je o tom reč, že ten C565 mi sem tam nenačítal CD.
Nakonec jsem pořídil z druhé ruky C565BEE, zatím velká spokojenost