CD přehrávač
CD přehrávač
Dobrý den tak zas po čase potřebuji nějakou tu radu.Chci koupit cd přehrávač :bedny mám BaW 602S2 zesilovač Pioneer A-109 mám to propojené s pc ale přítelkyně chce hrát hudbu s cd a né s pc zatím sem se díval po tomhle: http://elektro.aukro.cz/pioneer-pd-8700 ... 24565.html , ale přece jen nevím v každém případě bych rád zachoval značku děkuji za odpověď.Petr
Re: CD přehrávač
To je bída bídoucí. Navíc za tu cenu úplně mimo. Ne vše pioneer stable-platter je zlato, co se třpytí...
Jsou určitě pionýři, co tě uspokojí, tenhle ne.
Pokud sháníš low-cost starý dobrý CD player, koukni na stránky Fíkuse www.lampizator.eu, kde je tipů ne dobré/levné CDP dost.
Nákup pak ebay, nikoliv aukro. Na aukru se v 99% vyskytuje předražený brak a veksláci. Čest výjimkám.
Jsou určitě pionýři, co tě uspokojí, tenhle ne.
Pokud sháníš low-cost starý dobrý CD player, koukni na stránky Fíkuse www.lampizator.eu, kde je tipů ne dobré/levné CDP dost.
Nákup pak ebay, nikoliv aukro. Na aukru se v 99% vyskytuje předražený brak a veksláci. Čest výjimkám.
A něco za slušnou cenu a u nás na ebay jsem nikdy nekupoval
A co tohle bude lepší než ten pioneer? http://elektro.aukro.cz/denon-dcd1560-i1444753111.html
skus Teslu, je dobra a da sa spravit upgrade, ktory ju dostane o niekolko stupnov vyssie. Hentie lowendy na nu urcite nemaju. Aspon moj nazor...
Hoj koukám Havířov, tak to bych si dovolil doporučit toto :
http://www.hifibazar.cz/
zkušenosti kolegů jen ty nejlepší, možnost poslechu v Šenově a záruka taky není k zahození ( přečti si podmínky )
Teď to sice nemá v Cd přehrávačích moc plné ale je potřeba si to trochu pohlídat
Rozhodně bych to upřednostnil před nákupem naslepo, třeba na bazoši nebo aukru. Ale to záleží na tobě.
http://www.hifibazar.cz/
zkušenosti kolegů jen ty nejlepší, možnost poslechu v Šenově a záruka taky není k zahození ( přečti si podmínky )
Teď to sice nemá v Cd přehrávačích moc plné ale je potřeba si to trochu pohlídat

Rozhodně bych to upřednostnil před nákupem naslepo, třeba na bazoši nebo aukru. Ale to záleží na tobě.
Tesla? A nějaký model konkrétně namám s teslou absolutně žádné zkušenosti.
Tesla MC 900, 901, 902, 911, ve své době (1985-88) spolehlivý lepšípbehal píše:Tesla? A nějaký model konkrétně namám s teslou absolutně žádné zkušenosti.
průměr sestavený u nás z dílů PHILIPS. (neměly dálkové ovládání)
http://www.oldradio.cz/gramof.htm
No nevím, jestli s Teslou daleko dojde... MC900 resp. její Philipsí ekvivalent je snad jediný přehrávač s CDM1, který odchází. MC901 je zvukově na prd. Zbylé budou ještě dneska slušný průměr, ale esteticky, navíc často s polomrtvým displejem, u ženský neprojdou. A jsou bez DO, i když přijímač se do nich prý dá snadno přidělat. Když už Philips, tak něco v designu CD820, CD600 apod. Mají většinou i DO, hezký velký displej, často i digitální výstup.
Ještě jsem neměl možnost poslechnout si rozdíl mezi cd přehrávačema, to je v nich opravdu takovej rozdíl? Jako laik jsem si myslel, že cd přehrávačě jsou zhruba všechny stejné co se v kvalitě laseru a čtení týče (tím i podání zvuku). Pořád se mě nechce nějak věřit že 20 let stará tesla nepo Philips hraje o tolik lépe než 3 roky starej pioneer( http://elektro.aukro.cz/pioneer-pd-7700 ... 45065.html nádhernej kousek za ty peníze). Jo ještě jeden malej dotaz poznm rozdil ve zvuku na mejch bednách přeci jen to není žádná špička.
jak si přišel na ty 3 roky? PD-7700 se tuším vyráběl někdy na začátku 90. let.
mezi cd-přehrávači jsou značné rozdíly. můj osobní názor je, že bez zdroje, který člověku vyhovuje po všech směrech je budování systému zcela bezradné točení se v kruhu provázené nekonečnou výměnou jednotlivých komponentů...
mezi cd-přehrávači jsou značné rozdíly. můj osobní názor je, že bez zdroje, který člověku vyhovuje po všech směrech je budování systému zcela bezradné točení se v kruhu provázené nekonečnou výměnou jednotlivých komponentů...
On ten rozdíl je, třeba starý philips CD303/grundik CD 7500/ Marantz CD 73 a první tesly používají TDA1540 Dac.
No a někteří ten obvod berou pro svůj charakter zvuku jako to nej. No a záleží na každém jestli se mu líbí
nebo né.
No a někteří ten obvod berou pro svůj charakter zvuku jako to nej. No a záleží na každém jestli se mu líbí
nebo né.
neodpustím si přihřát polívčičku o své oblíbené značce: zatímco všechny lasery starších soňáků z 80/90 let už dávno vzal čert, filipsí mechaniky a lasery z té doby pořád šlapou - a věř mi, že ta moje dostává denodenně pěkný záhul...pbehal píše:jsem si myslel, že cd přehrávačě jsou zhruba všechny stejné co se v kvalitě laseru a čtení týče
Ta Tesla ma odolnu mechaniku aku asi tazko najdes len tak v hocicom. Zvukovo to nie je vobec ideal ale je daleko uprimnejsia ako dnesne spotrebky. Da sa postupne vylepsovat ako som predtym napisal. Dizajn je vec vkusu - HarmanKardon - tiez nie je asi socharina. Keby si mam kupit cd plajer povedzme do 10tis., tak tie prachy nasupujem do Tesly / asi sa to mnohym zda divne /... Ono tie ceny slusnych masin zacinaju omnoho vyssie /mozme povedat od 1000€?/ a preco by som mal platit za nejaky sunt s peknym displejom a nacackanou kasnou povedzme 300€, ked za tie peniaze si mozem kupit nenapadnu poctivu a casom mozno na cene pomaly stupajucu Teslu - raz to bude vintage model tipujem...
Ty Tesly jsou podle mě trochu přeceňované. Má to původ v jejich spolehlivosti a potenciálu pro kutily, ale opravdu kvalitní zvuk je potřeba hledat podstatně výše. Současné spotřebce se asi vyrovná a životnost je naštěstí úplně jinde. Sám 902 mám a občas používám v druhé sestavě. Také jsem ji používal v první sestavě jako transport a byla dobrá. I ty jiný Philipsy, co jsem psal, začínají na německé ebayi na 1 euru a žádná rvačka o ně nebývá (je jich dost). Řekl bych, že za entry level přehrávač nemá smysl dávat víc. Philipsy (Tesly) budou vzácné, tak za 20-30 let, jestli ještě budou fungovat. Ostatní lasery samozřejmě tou dobou fungovat už nebudou.