CD rekordér Philips CDR 779
CD rekordér Philips CDR 779
Zdravím, má někdo doma uvedený rekordér a zkušenosti? Nechce mi vzít CD-RW Maxell XL-II 80 Music, píše chyba disku. TDK CD-R mi vezme.
Re: CD rekordér Philips CDR 779
Několik nebo jen jeden?
Zkoušel jsem dvě a stejný výsledek, načte, ukáže symbol a hlásí špatný disk.
A nemůžeš mít dva vadné disky? Zkoušel jsi je v jiném Audio-CD-rekordéru?
Zakoupil jsem je nové v obchodě, rozbalil a nejdou. V jiném ne, neznám nikoho, kdo by to měl. V PC CD funguje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Philips u svých cd rekorderů v manuále uváděl , že používat disky cdr - AUDIO !!! Mám také zkušenost , že jiné disky většinou nejde nahrát. Skutečně jsou ještě k dostání CDR AUDIO, musí to být na nich výrazně označeno. Nestačí , když je pouze někde malými písmenky uvedeno ,že jsou vhodné pro audio, pak je to ruleta. Pomalu mizí z trhu, nejsou již úplně běžně k mání. Prý mají nějaké předformátování , které staré philips rekordery požadovaly.
CD-RW obecně dělají problémy a starší CD přehrávače je obvykle nepřehrajou. Možná to nezaručuje ani ten rekordér. Rekordéry mohou vyžadovat i speciální "audio" CD-R, které jsou právě z licenčních důvodů dražší než normální CD-R, ale technologie to je naprosto stejná. Audio se liší jen nějakým bitem, který dovolí zápis.
Vždyť píše, že používá disky "Audio" (Maxell CD-RW 80 "Music" je Audio disk). Ovšem až teď jsem si všiml, že je to "RW". To by mohlo signalizovat, že je už slabý laser (RW vyžaduje větší výkon laseru pro uvolnění magnetické struktury pro záznam. Jinak je rekordér s DC-RW kompatibilní - stačí tři kliky do Googlu a nemusíme se pohybovat v rovině dohadů.
Přesně tak, CD jsou pouze na CD rekordéry a je to na nich i napsané a jsou dražší, než CD do PC. Jinak vše přehraje, s tím není problém, i RW. Prázdný disk AUDIO rozezná, symbol ukáže RW, ale začne hned házet chybu, špatný disk. Nebo nechce spolupracovat s médiem Maxell.
Maxell...dříve vynikající značka pásků pro cívkáče tohle (občas) dělá, PC vypalovačka dvd NEC ND3520A je tvrdohlavě odmítá, leda přeinstalovat firmware aparátu. Nezbývá než použít jinou, bezproblémové Sony, Verbatim...
Jenže nikde bohužel nejsou jiné značky RW, jinak bych je vyzkoušel. Tak začnu hledat v zahraničí.
CD-RW že nejsou ? Kouknu u nás v Autocontu ale myslím že mají Verbatim. V případě zájmu mohu doposlat.
CD-RW Audio! Ty snad Verbatim ani nedělal. Já mám možna doma nějaké BASFEMTEC-y z dob, kdy jsem měl CDR-870, ale zda je najdu...
Jak to že ne ?

Verbatim má jen R, co jsem tak koukal. Jestli se najdou, odkoupím je hned a vyzkouším. Díky.