CD - zašitá lacná perlička
Re: CD - zašitá lacná perlička
o 850 mi nejde - viem že to je už mimo cenovo - takisto 880 -:)
to sú už topky
ale tu je zaujímavé porovnanie Philips CD824 s Marantzom
digitalni-zdroje/philips-cd824-t283.html
to sú už topky
ale tu je zaujímavé porovnanie Philips CD824 s Marantzom
digitalni-zdroje/philips-cd824-t283.html
pokud teslák filipes čte formáty CD-RW tak není důvod nepoužit, Technics bohužel ne ačkoli má vloženou identickou mechaniku tož nevím
co tam šikmooci dráteníci u strejca Macušity zbastlili, zablokovali...
ahoj lechos - to bola k čomu odpoveď ?lechos píše:pokud teslák filipes čte formáty CD-RW tak není důvod nepoužit, Technics bohužel ne ačkoli má vloženou identickou mechaniku tož nevím
k tématu vlákna volba CD-P
myslíš že MC902 bude vedieť čítať aj CD-RW ?
no to právě nevím...někdo říká ano jinej že prej ne, možná v průběhu výroby mašinu vylepšili, upravili, je to možné
CD-RW je okrajový nosič a možno bez něho žít, já pálím cvičně vlastní sestavu písniček či PC SW na tento formát
a když výsledek vyhovuje tak až pak natrvalo na CD-R
CD-RW je okrajový nosič a možno bez něho žít, já pálím cvičně vlastní sestavu písniček či PC SW na tento formát
máš sympatický postup, ktorý by sa hodil aj mne - bolo by super keby to vedela 902 čítať - príjemný bonuslechos píše:no to právě nevím...někdo říká ano jinej že prej ne, možná v průběhu výroby mašinu vylepšili, upravili, je to možné
Tesly MC902 měly různý lasery. Starší CDM2, plastová zmenšenina CDM1, není žádný terno, je náchylný k poruchám. Pozdější CDM4/17 (druhý čislo si přesně nevzponám) jsou výborný, rychlý a spolehlivý, podle mě nejlepší lasery Philips. "Konečná" verze CDM4/19 byla horší.
ak to odfotím, budeš vedieť čo to je za typ mechaniky ?petrL píše:Tesly MC902 měly různý lasery. Starší CDM2, plastová zmenšenina CDM1, není žádný terno, je náchylný k poruchám. Pozdější CDM4/17 (druhý čislo si přesně nevzponám) jsou výborný, rychlý a spolehlivý, podle mě nejlepší lasery Philips. "Konečná" verze CDM4/19 byla horší.
Podle hlavy laseru se to lehce pozná. CDM2 je kolem čočky kulatý a uzavřený. CDM4 je víc hranatý.
Čistý ,kvalitní IPA ředěný destilkou se běžně používá na optiku.Laser zaneřáděný dehtem z cigaret,prachem ani jinak oživit nelze.X krát jsem ho vymáchal v této lázni celý v ultrazvukové vaničce.Renown píše: Čočka laseru se NESMÍ čistit žádnou chemikálií !
Jedině opatrně ofouknout stačeným vzduchem ze spraye
Lechose netřeba cenzurovat
to Wofer : jo ? a jak jsi ji dostal do ultrazvukové vaničky ?
Nedávám do vanky celý player,jen laserovou jednotku
Připojím se zde a položím dotaz ohledně přehrávání CD.Používám k tomu jako transport Yamahu BD-S681 přes D/A v podpisu.Stále uvažuji o pořízení staršího CDP ale nevím jestli bych si nějak polepšil? Převodník hifisté pasují jako CDP cca 50tis.kč.Co bych od toho staršího stroje očekával je analogovější spíše lampový zvuk ač třeba né tak detailní což by vyhovovalo třeba některým rockovým CD kterým až tak vysoké rozlišení nesvědčí,hledám hutný analogový zvuk z CD které snesou ztrátu detailu ale naberou tu analogovou hutnost.
ja tiež chcem kvoli tomu vyskúšať niečo staršie - mám Marantz CD5003 a teraz som si objednal Tesla MC902 (podľa niektorých starších a znalých hifistov najlepší CDP do 500€)
- dokonca bol podrobený testu s Wadiou a bolo to len o chlp
Staré Philipsy a Marantzy sú porovnané zvukovo TU - stači si vybrať
https://translate.googleusercontent.com ... xFWRGPYr9Q
- dokonca bol podrobený testu s Wadiou a bolo to len o chlp
Staré Philipsy a Marantzy sú porovnané zvukovo TU - stači si vybrať
https://translate.googleusercontent.com ... xFWRGPYr9Q