Chci výš...poradte..

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
infinity123
Kontaktovat uživatele:

Chci výš...poradte..

Příspěvek od infinity123 »

Zdravím Vás všechny kdo mne budete číst.
Začnu takhle,místnost 5x3,5 metru panelák,strop molitan jehlany 4,5cm,rohy+metr na každou stranu perforovaný molitan 4,5cm,přední a zadní stěna perforovaný molitan 2,5cm,boční strany místnosti závěsy skoro po celé délce.
Přístroje:Sony cdp-x303es,Dpa 380/opravdu originál/,Creek Obh-22,Monster Cable Reference Z2,Technics Sl-1310 MKII+Grado Blue,Infinity Kappa 8,2i.
No a ted co dál,hrál mi tady Sony cdp-xa50es a jasný posun výš,tady možná tuším.Ale co cdp 779.teac vrds25x atd...,písněte?
A hlavně co ta přenoska?? Mám velkou sbírku lp a tudy chci určitě dál...?
380 jsem porovnával z třemi zesilovači Dpa 440,1000,880/hluboká poklona pane Dudku.380 hraje nejlépe/,tady opravdu nevím..?
Napište prosím a předem děkuji za Vaše názory.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Chci výš...poradte..

Příspěvek od Renown »

Sony Esprit rozhodně nebrat, jsou to letité kousky a nikdy nebudeš vědět kolik to má nahráno. Laser se nedá sehnat, takže při případné poruše laseru to kompletně odepíšeš. Vyber si něco jiného. Zkus napsat nějakou cenovou hranici pro CD player.
Co se týká gramofonu. Tohle není úplně vhodný gramofon pro HiFi. Zkusil bych koupit HiFi gramofon a neřešil bych zatím lepší přenosku pro Technics 1310.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...čistě dle popisu místnosti se mi zdá, že je "mrtvá". Netahá tě to ticho za uši, nemáš pocit, že chybí výšky? Pokud ano, pak bych to viděl na doplnění nějakých odrazovětříštících prvků a ubrat molitany...a možná, že nebudeš muset kupovat ani nové aparátky :idea:

infinity123
Kontaktovat uživatele:

Díky za první reakce,ty molitany které mám nalepené jsem vážil jako šafrán a je to akorát,výšky nechybí/v místnosti je samozřejmě jěště nábytek a police Ikea a pro lp/,jinými slovy,nepřetlumil jsem ,mám střed,horizontálně a do stran snad dobrý/.
O Sony laserech vím,tedy čtu že nejsou a to je právě ono,co místo modelů xa50 nebo 779?

infinity123
Kontaktovat uživatele:

jěště ke gramofonu,nemám tu zkušenost abych mohl tvrdit ale.
AT 120-výšek až moc,středy dobrý-basů málo/zapomněl jsem Pro-ject Phono box II/,Grago blue basy dost dobré,málo středů a výšek.Můj dojem.
No vlastně proto se ptám. :)

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

CD plejery jsou obecně obrovkej problém - nevím co ti poradit prakticky na všechny velmi dobrý plejery se nedá sehnat optika... :-( a nebo dá ale veelmi draho.
nové plejery za rozumnou cenu (pod 100k) nedosahují kvalit tech starých, bohužel takže to je, většinou hop a nebo trop.

Se soňákem se dá udělat slušnej tuning posune ho to o dost výš ale pořád je to soňák.

Mnohdy nakonec velká část lidí skončila u PC a DACU ....

infinity123
Kontaktovat uživatele:

Hmm....tuším že máš pravdu a dík za názor.Zmínil jsem že hraju x303 a měl jsem tady xa50es,hloubka předozadního prostoru se pěkně a dost prohloubila,moc se mi to líbilo.A můj dotaz zní,má 303 má laser v super kondici/jasně zatím/mám koupit X707 nebo nechat tunit 303 třeba u Casey abych popolezl?
Máte někdo tuhle osobní zkušenost? Nebo šetřit třeba na Azura 840 a bude tam opravdu ten žádoucí skok?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Chceš-li přehrávat CD "on-line", tak nějaký DAC + jako transport starý Philips, třeba CD-304 MkII nebo nějaké plastové, i Tesla. Nejspíš vydrží a když ne, tak není velký problém koupit jiný (samozřejmě je nejlepší koupit 2 ks a ty střídat). Casea bohužel Philipsy nedělá, ale v cizině se dají koupit moduly hodin i dig. výstupu. S novými přehrávači si, co se týče životnosti, nepomůžeš.

infinity123
Kontaktovat uživatele:

Napadá mne co třeba v případě dat Accuphase DP-55 apod.,transport i dac v jednom a laser je k sehnání,bude to skok nebo krůček od cdp-xa50?
Disků mám spoustu a jen pc řešení se mi zdá,no řekněme nelíbivé ;)

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

ten fejz bude asi lepší.....

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já ti jen řeknu, jak dopadlo přímé porovnání Sony 779ES versus Copland CD 822, který jsem pořídil asi před 1,5 rokem.
779ES je i dnes slušný stroj v kategorii nových CD kolem 30.000Kč, tipoval bych. Tam patří zvukově, provedením a vzhledem tuto kategorii převyšuje. Nicméně, některé konstrukční uzly jsou přeci jen téměř 20 let staré. Zvukově 779ES podává temnější zvuk, s menším obsahem výšek, proto neagresivní, s relativně slušným detailem a vcelku dobrým prostorem.
Při přímém srovnání s Copland CD 822 je okamžitě poznat, že 779ES chybí drajv, jiskra a brilance a potažmo i prostor. Bas u 779ES je méně prokreslený, více splývá. C-822 má basů objemově méně, zato daleko lépe prpkreslené a je poznat i větší důraz v těch velmi hlubokých basech.

Nicméně, pokud nemáš možnost to porovnat okamžitě bezprostředně vedle sebe, hraje 779ES dobře a asi to nebude ten přístroj, který by se měl měnit jako první.

Měl jsem ještě hcvíli souběžně C.E.C. 3300 a ten byl v basech velice dobrý, ale neměl taky tu jiskru, co má COpland 822, zato i technicky špatné nahrávky šly poslouchat bez problému dlohodobě.

infinity123
Kontaktovat uživatele:

Díky takovéhle tipy vítám a ten Copland mne zajímá.Měl by někdo takhle přímou zkušenost a srovnání?
Nejsem vyhraněný pro žádnou značku zajímá mne jen výsledný zvuk.díky *thumbs up*

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Já bych vyzkoušel jiný předzesilovač, přece jen pasivní řešení Creek má i své proti, hlavně závislost na kabelech.

infinity123
Kontaktovat uživatele:

Měl by jste i konkrétní tip na přístroj,uznávám že zisk může být užitečný a pomoci slabším nahrávkám.Mám tady kromě Creeka taky Teac je to předek z děleného A-V 3000 a u některých nahrávek/hlavně slabších/opravdu pomáhá.

infinity123
Kontaktovat uživatele:

uvítal bych nějaký konkrétní tip na předek který by DPA neublížil ale pomohl,máte prosím někdo konkrétní zkušenost?

Odpovědět