Cinch out do XLR in - ma to smysl?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Cinch out do XLR in - ma to smysl?
Muj SACD prehravac ma jen cinch vystup, nema XLR. Zesilovac ma cinch i XLR vstup. Ted mam proppojeno cinch-cinch. Ma smysl zkouset propojeni cinch do XLR?
Hlavni prednost XLR (odecet nachytaneho ruseni) se zde neuplatni. Ma takove propojeni jine smysluplne opodstatneni? Nebo bude vysledek ciste zavisly na kvalite provedeni cinch a XLR vstupu zesilovace?
Pouziva nekdo takove zapojeni s kladnym dopadem na zvuk oproti propojeni cinch-cinch?
Dekuju za sdileni praktickych zkusenosti.
Hlavni prednost XLR (odecet nachytaneho ruseni) se zde neuplatni. Ma takove propojeni jine smysluplne opodstatneni? Nebo bude vysledek ciste zavisly na kvalite provedeni cinch a XLR vstupu zesilovace?
Pouziva nekdo takove zapojeni s kladnym dopadem na zvuk oproti propojeni cinch-cinch?
Dekuju za sdileni praktickych zkusenosti.
Re: Cinch out do XLR in - ma to smysl?
Používal jsem v případě nouze, když jeden přístroj měl pouze výstup cinch a druhý pouze vstup XLR. Na zvuk to snad vliv nemělo, ale někteří lidé mi tvrdili, že v určitých situacích může. Pokud již máš kvalitní kabely, zkus si možná nejdřív sehnat redukci cinch/XLR na zkoušku.
A sakra
Že by se kabelové vlákna změnila v redukční 

terahera: co radíš ty? nějaká rada, zkušenost, COKOLI K VĚCI?
Mám to takhle propojené, protože jsem nemohl použít XLR výstupy ze zdroje, jelikož byly v mém případě slyšitelně horší. Koncáky jsou zase stavěné spíše pro využití XLR a tak jsem si nechal kabely znovu předělat u Pytla na RCA/XLR. Ovšem jestli toto využití "lepšího z obou" má vliv na zvuk ti neřeknu. Na to jsem asi moc hluchej. Ale mám z toho lepší pocit než tam vkládat redukci.
To už doba tak pokročila, že není potřeba transformátor
https://www.muziker.cz/radial-j-iso
a stačí XLR/RCA kablík?
https://www.muziker.cz/radial-j-iso
a stačí XLR/RCA kablík?
PitrsPraha : půjčím ti redukce cinch/XLR na zkoušku a zjistíš sám jestli je to lepší. Mirek
Taky se omlouvám, reagoval jsem po náročném dnu asi taky trochu prudčeji 
Redukce taky neuznávám, ale když jsem provozoval kabel cinch>XLR, tak jsem o nich chvíli uvažoval, protože jsem měl jen mizerný cinch>XLR kabel, ale dobré čistokrevné XLR-XLR a cinch-cinch kabely. Řešení cinch>XLR bylo ale jen na přechodnou dobu a už ho neprovozuju. Redukce jsem nakonec nepořídil.

Redukce taky neuznávám, ale když jsem provozoval kabel cinch>XLR, tak jsem o nich chvíli uvažoval, protože jsem měl jen mizerný cinch>XLR kabel, ale dobré čistokrevné XLR-XLR a cinch-cinch kabely. Řešení cinch>XLR bylo ale jen na přechodnou dobu a už ho neprovozuju. Redukce jsem nakonec nepořídil.
Kedysi som mal k BV PA300SSE preamp Theta Digital casanova, ten pre surround nemal vystup XLR a pouzival som redukciu zakupenu priamo u BV. Nemal som s tym problem.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dekuju za reakce. O redukci jako finalnim reseni neuvazuju. Na vyzkouseni bude samozrejme nezbytna a pokud by zvuk byl jasne lepsi, byla by na rade uprava stavajiciho AQ MacKenzie, ktery mi v moji sestave zvukove sedi.
Mirku, dekuju za nabidku, ozvu se az se vratim do CR.
Mirku, dekuju za nabidku, ozvu se az se vratim do CR.