Cívkový magnetofon do 4000,-Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Cívkový magnetofon do 4000,-Kč

Příspěvek od temnenebe »

Potřeboval bych poradit a doporučit koupi s nějakým slušným cívkovým magnetofonem, který by přehrával mé uskladněné pásky a občas si na něm i něco nahrát, popřípadě i z gramofonu. Vše je závislé na cenové relaci, která by neměla přesáhnout částku 4000,-Kč (dá se vůbec něco takového sehnat ?)
Nechci žádné české stroje z řad B11xx
Předem vám všem děkuji za rady, tipy, doporučení, případně i pomoc.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cívkový magnetofon do 4000,-Kč

Příspěvek od daliborr »

Za povšimnutí by stály magnetofony Akai s označením GX a nebo Sony tyto magnetofony se pohybují kolem 4000kč. Například:http://allegro.pl/magnetofon-szpulowy-s ... 98409.html ,http://allegro.pl/akai-gx-210d-magnetof ... 22109.html .

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Na Poláky bych si dal velký pozor. Jsou to kšeftaři, kteří většinu přístrojů tahají z bazarů ze zemí Beneluxu a na Aukru pak dělají velký byznys. Záruka většinou buď žádná nebo pofiderní.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ono většinou ani v bazaru a ani od našinců se záruky nedočkáme. Několik strojů Akai jsem od nich kupoval a vše v naprostým pořádku. Chtěl jsem od chlapíka z Prahy koupit cívkový magnetofon Akai GX 4000D Je to poslední kousek který mi chybí do sestavy. Psal v inzerátu ,že je plně funkční a v zachovalém stavu.Cena 5000kč. Pak z něho vylezlo,že nějak ten magnetofon skřípe a že před lety mu praskl vodící gumový kroužek tak ho nahradil zavařovačkou a pak mu tam někdo ještě bastlil nějaké mikrofonní vstupy. *headbang* Otázka je za kolik to ten polák koupí a kolik je ochoten kupující za to dát. Pak zbývá jiná možnost sednout do auta a jet si to do zahraničního bazaru koupit sám. Cena se ale vehementně vyšplhá nahoru za pohonné hmoty a za hotel. A to se ještě musí počítat s technikem,který to prohlédne a seřídí ,takže nejméně ješte 1000kč ,pokud se tam nebude muset něco opravovat. Pak ještě existuji firmy které se zaobírají prodejem vintáge strojů,ale jejich ceny se mi zdají poněkud přehnané.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Já jsem viděl na Aukru Akaie X-201D v ceně cca 3700,-Kč Ptal jsem se, kdy byla provedena poslední servisní prohlídka. Bohužel to nevěděl, někdo mu to přivezl ze zahraničí z nějakého bazaru. Takže i když se mi líbí a cena je velmi lákavá, nějak se mi do koupi nechce.
Mě by zajímal Philips N4420
Má ho tady docela hezky popsaný jeden šikovnej člověk ze Slovenska:
http://starestroje.blog.cz/1001/magneto ... lips-n4420
Jenže kde ho sehnat.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Stále uvažuji a přemýšlím, proč se těm starým mašinkám, říká "Vintage"

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

kup si Revox A77. do tvojej ceny sa asi nezmestíš no servis a súčiastky zohnať nie je problém. a stroj je to parádny. určite budeš spokojný. ;)

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ten Philips N 4420 byl můj první cívkový magnetofon. Dobře hrál a byl spolehlivej. Jeho nevýhoda byly hlavy ,dosti se opotřebovávaly. Nedávno byl na aukru za 2790kč Nikdo ho nekoupil.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Nu, to je škoda, byl mi doporučen teprve nedávno a proto jsem ho sháněl. Mám B116, ale odešly u něj brzdy a nechce táhnout pásek, možná ještě ta přítlačná spojka, co unáší ten pravý unášeč. Zjistil jsem, že investice do servisu, je spíše pro mimozemšťany, ty součástky jsou tak přehnaně drahý, že se to skutečně již nevyplatí. V současné době mám možnost koupit SONY TC366, který je údajně ve skvělé kondici a je čerstvě seřízen. Viděl jsem jeho fotografie, je čistý, udržovaný, snad jen nějaké oděrky. Přístroj to je sice starší, ale mě se vzhledově docela líbí a na občasné poslechnutí kotoučů by mě určitě plně vyhovoval. Nemám žádné větší požadavky mít přístroj HiFi, stačí aby byl tichý, perfektně přetáčel, měl skvělý přednes a aby nebyl příliš drahý. Tento by byl i s poštovným bratru za 3150,-Kč
Máte někdo s tímto Soňákem nějaké zkušenosti?
Díky za poskytnuté informace.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud jsou nahrávky pořízené na Tesla B 116 tedy 4 stopy stereo, 9.52 nebo 19.05 cm/s vintage Sony TC 366 nemusí být špatná volba i když je o generaci starší. Má navíc třetí rychlost 4.76 cm/s ale to je jenom teoretická výhoda, pro hudbu běžně nepoužívá se. V každém případě vyzkoušej jak přehrává Tvoje pásky, výšky a přeslechy protiběžných stop - hlavy budou asi mírně odlišné. Z ostatní produkce stojí za zvážení citovaný AKAI GX 620 nebo trochu menší 4000 DS, Grundig TS 945, TS 1000, Philips N 7150, Uher royal de luxe, Uher variocord 263...poloprofi mašiny TEAC, ReVoX, Studer, Tandberg se asi do rozpočtu nevejdou.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Již jsem toho Soňáka zaplatil, tak budu zvědav, jak si s těmi mými nahrávkami poradí. Zatím mě to bude muset stačit. Pokud budou vánoční prémie tak tučné, jako o minulých vánocích, koupil bych něco jinýho, líbí se mi například Akai 266, Akai GX 77 a Pioneer RT 707, takže uvidíme jak to dopadne, zatím si nějak musím vystačit s dědečkem.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Tak Sony TC 366 je doma V prvé řadě jsem s obavami nejdříve vyzkoušel cca 20 pásků, které jsem měl zabaleny a uloženy ve skříni, nahrány byly na Tesla B116A. Musím sdělit, že jsem byl docela mile překvapen jeho přednesem všech pásků, vynikly basy i výšky a zvuk měl docela dobrou razanci. Zkoušel jsem na jeden vybraný magnetofonový pásek, také i něco zaznamenat a to jak z CD tak i LP a to jak na rychlost 9 tak i na rychlost 19 Byl jsem překvapen podruhé i když nastavení záznamové síly úrovně se lišilo od levého kanálu a pravého kanálu, tak aby ukazovaly nastejno a moc nezasahovaly do červeného pole, byl zvukový záznam výborný, ale když se nastavilo tak, aby indikátory zasahovaly do červeného pole více, byl záznam mnohem kvalitnější. Zřejmě by stačilo nějak nastavit a seřídit tak, aby to bylo nějak tak akorát. Zřejmě si na tuto vlastnost budu muset zvyknout a vydržet s ním nějakou tu dobu, než si pořídím nějaký třímotorový cívkový magnetofon v přijatelné cenové relaci v mých možnostech. Jinak Sony TC366 je takovým dědečkem jako Teslácké B116,115,113 takže má za sebou téměř třicet let. Mám ho umístěný pod věží ve výklenku, kde jsem dříve míval vzpomínanou B115 a to je u tohoto magnetofonu nevýhodou, neboť mu jakkoliv omezující prostor nesluší a projevuje to i svým hlučnějším chodem. Jeho nejtiššejší chod je na volném prostoru, ale to zase nemám pro něj místo. Ale jinak z něj mám radost a jsem zatím spokojen.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Vyměnil jsem všechny řemínky (sehnal jsem úplně nové) a je to super. Jsem zatím moc spokojen, ale stejně uvažuji o třímotorovém cívkači.

Miroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav »

Ahoj potreboval by som pomoc asi to sem nepatrí ale nechcel som zakladať novú tému tak to píšem sem nepoznám tento magnetofón vie niekto o aký megnetofón ide? [img][img]http://2i.sk/2i/t/da2f7a5083.jpg[/img][/img]

Odpovědět