Co je picture disc ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Zann
Kontaktovat uživatele:

Co je picture disc ?

Příspěvek od Zann »

Zdravím Vás přátelé, měl bych dotaz. Já samozřejmě vím že picture disc je vinylové LP ( eventuelně EP ) na kterém je natištěna nějaká grafika, ale jedná se mi o materiál. Jsou tzv. picture disc vinyly z téhož materiálu ( a mají tudíž stejné vlastnosti) jako klasický, nebo dokonce 180g vinyl, nebo je to spíše jen reklamní předmět, něco jako gramodesky na jedno použití z Murzilky (dříve narození ví o čem hovořím ;) ) Díky za odpověď.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co je picture disc ?

Příspěvek od MB »

To ma tiez zaujima, ja vsak PD kupujem iba pre paradu, moje tvrdenie o spatnom zvuku z PD sa potvrdilo kupou posledneho albumu Iron Maiden, kde to je napisane priamo na PD. takze aj vyrobca/producent/kapela to priznavaju, presne slova upresnim z domu, aby som to nekomolil.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Picture Disc a další např. celobarevné vinyly (žluté, červené atd.) jsou v podstatě ze stejného materiálu jako černý vinyl, jen se do něj nepřidávají něco jako černé saze, které ovšem jeho vlastnosti, zejména klouzání hrotu v drážce zlepšují. Proto mohou být vlastnosti těchto vinylů opravdu o něco horší, než u klasických černých LP-ček.

Zann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zann »

Rowing píše:Picture Disc a další např. celobarevné vinyly (žluté, červené atd.) jsou v podstatě ze stejného materiálu jako černý vinyl, jen se do něj nepřidávají něco jako černé saze, které ovšem jeho vlastnosti, zejména klouzání hrotu v drážce zlepšují. Proto mohou být vlastnosti těchto vinylů opravdu o něco horší, než u klasických černých LP-ček.
Znamená to tedy že v krajním případě dostává zabrat jak hrot přenosky, tak vinyl samotný, ano ?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

MB píše:To ma tiez zaujima, ja vsak PD kupujem iba pre paradu, moje tvrdenie o spatnom zvuku z PD sa potvrdilo kupou posledneho albumu Iron Maiden, kde to je napisane priamo na PD. takze aj vyrobca/producent/kapela to priznavaju, presne slova upresnim z domu, aby som to nekomolil.
Takze je tam presne npisane toto - These discs are manufactured from vinyl which includes pictures, by nature of this manufacturing process sound quality may be compromised.

Odpovědět