Co používáte na Applu za přehrávač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Harros
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Co používáte na Applu za přehrávač?

Příspěvek od Harros »

Zdravím přátelé, stejně jako na sousedním fóru bych se chtěl zeptat na vaše názory a zkušenosti, co používáte na zařízeních od Applu (macbook, iMac, mac mini) za přehrávač hudby.

Tato zařízení mě přijdou svým provedením a kvalitou úplně jinde, než cokoliv jiného a přijdou mě jako komponent vhodné. Jejich OS a vše kolem mě zkrátka vyhovuje.
Problém ale nastává při řešení co za přehrávač na ně dát. Bavím se o řešení přes mac OS. iTunes je pro mě katastrofa a nemožnost přehrání FLACu je pro mě fatální. Zkoušel jsem Fidelii což má být super high end přehrávač na mac, ale nevyhovuje mě, asi je na mě moc složitá, moc drahá a nerozjel jsem na ní otevření *.cue souborů.

Taky mě zajímá jak tam řešit wasapi, Asio nebo něco takového.

Předpokládám, že většina z vás to řeší tak, že k mac OS tam má např. win7. Není ale nějaké řešení na mac OS?

Díky

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co používáte na Applu za přehrávač?

Příspěvek od vlk44 »

Používám na Mac Mini Amarru, cena cca 50 USD. Zvuk je lepší, než přes iTunes, není tolik "přehrávačový" na efekt, je vice hifi. Ammarra softwarově bypassuje iTunes, pouze využívá iTunes knihovnu k hledání hudby. Přehrávám hudbu ve formátu Apple lossless. Hudbu stahuju ve Flacu a převádím jí do Apple lossless v XLD. Rovnou to hudbu přidává do knihovny iTunes. Pokud Ti tedy nevadí ovládání iTunes, je tohle ideální řešení.

Asapi, nebo Asio nijak něřeším. Používám D/A převodník Cambridge Audio DacMagic 100 v USB 2.0. V tomto módu je možno přehrávat až 192 kHz bez jakýchkoliv ovladačů.

mecuna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mecuna »

Ja som dlho hladal nejake vhodne riesenie pretoze sa nechcem vzdat Flacu, nema to zmysel prerabat vsetko do Alacu… dlhorocne som uzivatelom WIN. Ale kvoli praci som skusil iMac, ked neskusis neuvidis
Ako prve som skusal VOX/free/,ktory po spusteni prvej pesnicky uplne prestane fungovat a zamrzne…ani po update ziadna zmena. Mal by v pohode prehravat flac files…treba skusit. Mozno som jediny komu to nechodi *fnuk*
Dalsia varianta bola cez virtual nahodit WIN7 a hrat cez foobar…ale nebolo to ono… ten zvuk je niecim ruseny…
S prichodom novsej verzie VLC playera/imac - je uz podporovany aj FLAC,sem tam to rozbehne aj APE…. zatial najvhodnejsia kombinacia. Cez tablet mam nahodeny VLC remote… a pekne hram zo zoznamu,popr. staci aj android telefon.
Par dni dozadu som si nahodil este spotify…a po full verzii,kde je vyssia kvalita…uz nepouzivam ani VLC, vsetko hram z toho … treba poskusat…
tieto kombinacie zdroja nalievam do Vincent 227,interny DA prevodnik 16bit/48 a cez dvojlinku hram susedom na Chario constelation Pegasus.
Pre mna trochu sklamanie samotny Imac 27"…z USB vstupu uz citit jemne rusivy element…po hrani z Notebooku /WIN7 uplne cistota… Najlespi by bol NAS..casom…musim poskusat rozne kombinacie...

vlk44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vlk44 »

mecuna píše: Pre mna trochu sklamanie samotny Imac 27"…z USB vstupu uz citit jemne rusivy element…po hrani z Notebooku /WIN7 uplne cistota… Najlespi by bol NAS..casom…musim poskusat rozne kombinacie…
Používám na Mac mini USB výstup, kabel mám Supra http://www.supracables.cz/supracables/e ... -2-0-Cable Zkoušel jsem i digitální optický výstup přes minitoslink ale zvuk nebyl tak dobrý. Byl tam jemný rozdíl, přes USB je zvuk "živější".

Jinak Spotify jsem neznal, vyzkouším :-)

P.S. sestavu máš moc pěknou :-)

nizo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nizo »

Ja bud konvertujem Flac do Alac (pouzivam aplikaciou XACT) a nasledne prehravam cez iTunes
Alebo prehravam priamo flac cez aplikaciu Decibel.
Skusal som aj Amarra, ale len demo, hralo to lepsie ako iTunes.

Vystupy z iTunes alebo Decibel su streamovane cez wifi do Apple TV, a odtial to ide optikou do DAC-u

marekg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marekg »

Audirvana, jednoduche a vynikajuci zvuk. Z iMac cez hiFace a interconnect VDH digital do Casea Lyra Digital. Vysledok viac ako uspokojivy. Free verzia postacuje na prehravanie, plna verzia umoznuje bypass a vyhladavanie. Prehrava FLAC a ine formaty (napr. aj DSD).

Zyklon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyklon »

Nejvíc jsem spokojený s JRiver Media Center. Používám jak pod windows, tak při práci na macu. Dle mého názoru snad nejlepší přehrávač. Pod windows může působit trochu komplikovaně vzhledm k možnostem nastavení, ale člověk se do toho rychle dostane. Na macu mi co se hudby týká přehrál snad každý formát bez problému.

ignacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ignacius »

Resim zrovna totez. Do Itunes existuje plug-in kterej prehrava FLAC.
Nechapu prilis, kde se bedou ty rozdily ve zvuku softwarovych prehravacu.
Kdyz vyvedu digitalni informaci("rozbalenej FLAC") do D/A prevodniku, tak by nemelo zalezet cim to prehravam.
Idealne bych rad streamoval pres Apple TV do D/A a pak do beden.
Nejaky zkusenosti s timto resenim?

DIk M.

ignacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ignacius »

Ahoj vsichni, potrebuju pomoct :D

momentalne streamuju z iTunes pres Apple TV -> digitalni vystup -> Arcam IrDAC atd.
Mam take nejakou HI-RES hudbu, ale nemuzu se dopatrat jestli se do DAC dostane opravdu napr. 96/24 nebo je to nejak down-samplovany(rozumej zprzneny)!

Kdyz posloucham treba "Rebeccu Pidgeon-The Raven", tak mi prijde, ze to hraje uzasne, ale nemam srovnani s CD.

Otazka je tedy pomerne jednoducha...co leze z Apple TV optickeho vystupu? Nemuzu se dopatrat a na Apple foru jsou jen 3 roky stary diskuse.

Dik a neruseny poslech.
M.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Cože leze z optického výstupu? Mám dojem, že ani sám Apple neví. Sám jsem taky prolezl kdeco, ale nenašel jistou odpověď. Apple je na spoustu informací skoupý .. proč asi?
Já sám používám starý Cambridge Audio Dac Magic, připojeno na USB Macu nebo přes Lighting konektor na iPadu, výstup z něj pak přes XLR do zesu.
Nestěžuji si :-)
Jako zdroj muziky používám Deezer, sice jen MP3, ale ve 320 ...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

ignacius píše:Mam take nejakou HI-RES hudbu, ale nemuzu se dopatrat jestli se do DAC dostane opravdu napr. 96/24 nebo je to nejak down-samplovany(rozumej zprzneny)!
Našiel som toto:
Long story short, when I am playing a 96kHz audio file (Apple lossless) that has been sync'd to Apple TV, the optical output sample rate frequency is 44.1kHz. Ditto for audio files streamed to my Airport Express.

https://discussions.apple.com/thread/13 ... 5&tstart=0

ignacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ignacius »

no z tech diskuzi na Apple forech nejsem uplne moudrej a mam pocit, ze by se to asi nedalo tesat do kamene :-)
A hlavne ta diskuse je z roku 2008, kdy byla na trhu prvni generace a dnes ne uz generace treti.

Zkusim napsat na support...uvidime co z nich vypadne :-)

Kazdopadne dik vsem.
M.

ignacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ignacius »

Tak uz sem to nasel.
Je to este horsi nez sem se puvodne domnival.
iTunes vse prevedou na 16/44.1 Apple TV to up-sampluje na 48 a pusti do optiky.

Jdu hledat nejaky alternativy...tohle je humus *headbang*

"3. The worst case for playing audio via AirPlay/AirTunes is: playing a Hi-Res file to an Apple TV!! Since the audio file is firstly down-sampled by iTunes and then up-sampled by Apple TV."

http://amiexp.blogspot.de/2011/11/airpl ... -2496.html

Odpovědět