Začal jsem tu nedávno vlákno o upgradu gramo sestavy. (odkaz zde: potrebuji-poradit/novacek-v-gramofonech ... 22862.html). Bylo mi doporučeno pro začátek zakoupit zesík sony ta-f530ES. Díval jsem se i po ostatních modelech této řady a potřeboval bych poradit, jestli s nimi má někdo osobní zkušenost. Především by mě zajímalo, nakolik rozdílné jsou jednotlivé modely řady ESPIRIT (díval jsem se na zmíněnou 530, jako střed se mi jevila 550, pak jsem viděl i 570 a obdobně pak 630, 650, 670, 730 ... atd.) Rád bych koupil zesík cenou do 6000,-. Mám raději koupit právě například 550ku, která se za podobné peníze sehnat dá poměrně bez problému, nebo čekat a lovit jestli se mi nenaskytne něco lepšího ? Půjde zde vůbec poznat rozdíl?
Dále bych rád věděl, jestli odsud někdo zesáky řady ESPIRIT nevlastníte, či jste s nimi neměli co dočinění. Jaké bedny k tomu koupit? I když jsem si toho od původního topicu již hodně studoval, vůbec si nejsem jistý, po čem jít. Spousta známých mi také říkalo, že ne každý zesík si rozumí s každýma bednama. Poradil byste někdo, prosím?

Samozřejmě jsem si všiml že nějaké bedny už mi byly doporučeny v prvním příspěvku, spíš by mě ale zajímalo, jestli někdo nemá osobní zkušenosti právě s tímto zesíkem. Cenově bych se s bednama chtěl vlézt do 10 000 korun. Díky za odpovědi!