DAC od Audio-GD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
alenzo
Kontaktovat uživatele:

DAC od Audio-GD

Příspěvek od alenzo »

Zdravím, uvažuji nad zlepšením mojí hifi aparatury. Jako zdroj používám upravené PC se zvukovou kartou Asus Essence ST s AD797BR a sluchátkovým IO TPA6120. Předzesilovač je Dispre II JFET a koncový zesilovač NAD 214. Repro Dynaudio Aries a sluchátka AKG K701. Vzhledem k to mu, že se k poslechu dostanu až ve večerních hodinách , zbývá mi povětšinou poslech na sluchátka. Uvažuji tedy více nad obměnou DAC než o změně zesilovače či repro. Zaujala mne kombinace DAC/head-preamp od AUDIO-GD.
typ NFB-10 ES

http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... FB10EN.htm

Obrázek

Nejsem obvodář ani zdatný technik a tak bych rád znal názor zdejší technické komunity. Tj. oddělení marketingových žvástů od možného reálného přínosu. Mě zaujala regulace analogového výstupu skrze přepínání jeho zisku. Nepoužívá OZ( je mi jasné, že to nemusí garantovat lepší zvuk). Možnost zapojení sluchátek i zesilovače symetricky.
Dále použitý DAC ESS 9018, který je mnohokrát uváděn jako reference . Konstruktér Audio GD p. Kingwa je kladně hodnocen na Head-Fi. Od prosince, ale patří Audio-GD mezi jeho sponzory a tak považuji tyto reference spíše jen za vodítko. Zajímalo by mne srovnání s podobně koncipovaným produktem fy AudioLAb 8200CQ. Či playerem OPPO 83SE, který rovněž tento dac od ESS používá.
Děkuji za Vaše postřehy.

Odpovědět