Dělenec nebo integráč ??

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Dělenec nebo integráč ??

Příspěvek od Mike »

Zdravím zajímá mě názor co je lepší jestli dělenec nebo integráč obojí v podobé cenové relaci. Hodně lidí říká že radši lepší integráč než horší dělenec a naopak.
Ovšem když se jedná o ten samý model dané značky který je v podobné ceně? např dělenec za 25 versus integráč za 20. Co je podle Vás lepší?
Dojmy? zkušnosti? Míra vlivu propojovacího kabelu mezi předzesilovačem a koncem,je větší než u propojení ostatních komponent?
Zdraví Michal

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: Dělenec nebo integráč ??

Příspěvek od Mih »

Pokud někde v testech srovnávali integrovaný zesilovač s děleným stejné značky a stejných či podobných parametrů třeba CA integr. 840A s děleným 840W+E (cena dvojnásobná) dopadly zvukově stejně nebo velmi podobně.
Aby došlo k výraznějšímu zvukovému posunu musel by cenový rozdíl být o dost větší. U tebou zmíněné cenové úrovně bych si tipnul, že integrovaný zesilovač bude lepší.
Vliv na propojení mezi Pre a Amp je dána tech. parametry hlavně výstupu Pre. Čím bude kvalitnější t.j. nízká hodnota výst. odporu nebo kvalita provedení XLR výstupu, tím bude nutnost použití kvalitního a drahého kabelu nižší.
A jsme zase u peněz...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Musí souhlsit s Mih, jesně lepší dělenec bude ZNATELNĚ dražší, do ceny se promítá zejména druhá krabice.
Noble Audio - výroba a prodej

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Taky já mám zkušenost že např. integráč NAD372 je ve stereu nerozeznatelný zvukem např. od mého dělence NAD C162+C272.
Jde pak spíše o to, jak moc se hodí např. v uvedeném případě možnost přepínání vstupu na koncáku 272 nebo ne, v mém případě mám takto rozděleny oba řetězce. Tedy stereo a kino. To byl jeden z důvodů a druhý např. ten, že jsem měl za něj zcela jinou cenu než je cca 35 tisíc co dělenec dohromady stále stojí.
Proto jsem neotálel, rozdíl ve zvuku ale v uvedeném případě není, pokud je uváděný výkon obou verzí obdobný, rozdíl bude žádný, když ale do testu pošlu integráč např 320 nebo 325 se sotva polovičním výkonem rozdíl už bude slyšet.
Takže za sebe při obdobném výkonu ve stejné značce rozdíl ve výslednem zvuku žádný, ve výbavě už možný, tam spíš pak jak u které značky.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Měl jsem zesilovač i delenc , ale musím říct ,že dělenec je o hodně lepší. Mono koncáky jsou proti standartnímu zesilovači o mnoho lepší . :twisted:

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Také si to myslím,a je zde také možnost biampu která mě docela láká uvidíme jak na tom bude koncový zesilovač s výkonem ale mám slíbeno půjčení výkonějšího ROTEL konce.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Moje zkusenost s Naim.Skoro 30 let stary predzesilovac a zesilovac a napajeci zdroj pro predzesilovac byl o mnoho lepsi nez par let stary Integrovany zesik Nait5i.Cena srovnatelna.25tisic to je zadarmo za takovy zvuk.Myslim ze u ostatnich firem to nemusi byt pravda.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Bylo by dobré si přečíst první příspěvek, Mike psal o blízké ceně a navíc ve velmi nízké hladině. Také nejde srovnávat historický přístroj za zbytkovou cenu a přístroj nový s doporučenou cenou. K dělenci je nutno navíc připočítat cenu za odpovídající propojovací kabely....
Noble Audio - výroba a prodej

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

NA.Mas pravdu 8-) ,jen jsem chtel zduraznit ze lepsi je poridit co nejlepsi zvuk za co nejmene i kdyz to bude cestou kompromisu tedy zakoupenim pouziteho a opravdu kvalitniho vs noveho a levneho.Je to pouze muj nazor a cesta kterou ja vzdy uprednostnuji.Pokud nevis co s penezi tak muj nazor samozrejme neni platny. :lol:

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Psal jsem to proto že budu mít dělenec ROTEL za velice solidní cenu za takovou kterou mnozí dají jen za signálové kabely. Proto jsem se ptal,protože dělenec který budu mít se dělal také jako integrovaný model. Samosřejmě je to vždy o penězích a dělenec by měl být asi vždy kvalitnější od určité cenové relace.
Myslím že oproti masivnímu 16kg integrovanému zesíku Marantz který jsem vlastnil(zvuk už tak masivní nebyl) to bude určitě krok vpřed.
Zdraví Michal

Odpovědět