Demagnetizační CD
- cabballero
- Kontaktovat uživatele:
Demagnetizační CD
Zdar. Jakej máte názor, nebo spíš jestli nemáte osobní zkušenost s timhle "zlepšovákem" - demagnetizačním cédéčkem? Já ho zatim nemam, zatim se ze zvědavosti ptam, jestli to opravdu může fungovat, když v popisu uvádí "...provede demagnetizaci signálových cest od CD přehrávače až po reprosoustavy..."
Používáte někdo něco takovýho? Opravdu pak slyšíte rozdíl? Normálně by mě to ani nenapadlo, ale teď jsme si po dlouhý době volali s jednim kamarádem (kterej si stavěl reprobedny) a řikal mi, že mi ještě musí vrátit to testovací CD. To sice neni čistokrevný demagnetizační CD, ale takový to Test-CD z časáku Stereo@Video a pamatuju si, že tam taky krom jinýho byl i kousek nějakýho demagn.signálu.

Re: Demagnetizační CD
nevím, synku, nevím co má optickej datovej nosič společného z demagnetizací
podle mýho další produkt ministerstva věci zbytečných asi jak tohle:
http://img24.cz/images/38258255347612985604.jpg
jo leda že by tam byly nahrané spešl frekvence co dokážou nivelovat magnetismus, to už je ryzí spekulace někdo snad vysvětlí líp
podle mýho další produkt ministerstva věci zbytečných asi jak tohle:
http://img24.cz/images/38258255347612985604.jpg
jo leda že by tam byly nahrané spešl frekvence co dokážou nivelovat magnetismus, to už je ryzí spekulace někdo snad vysvětlí líp
- cabballero
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, taťko, k podobnejm vifikundacím přistupuju s rezervou a mam svý uši, mě jen zajímal názor hifi-fajnšmekrů. Možná jsem pro někoho magor, že se vůbec zabejvam něčim takovym, jako demagnetizační CD, ale když občas čtu, co jsou někteří hifisti v rámci svého koníčku společně s obrovskou dávkou nadšení pro věc, schopni řešit, nepřijde mi to jako uplnej fail
Někomu zase přijde divný, že tu někdo řeší těžítko na gramec, nebo třeba slyšitelnej rozdíl mezi reprokáblem 50Kč za metr a kabelem třeba 5000Kč za metr. Chápu konkrétní a měřitelný elektrický parametry těch drátků, co vedou muziku ze zesíku do repráků, ale někteří to fantazírování ohledně slyšitelný změny ve zvuku zbytečně přehání
Ovšem na druhou stranu ale taky chápu, že když někdo vysolí takovej ranec za kablík k bedýnkám, nepřizná potom přece, že rozdíl nepozná, aby se mu náhodou někdo nesmál
...proti tomuhle je vlastně takový těžítko na gramec celkem v pohodě 

Tak na co sa pytas, ked odpoved poznas?
Kup si rovno styri a v zdravi uzivaj 

Už se to tu probíralo
hifi-bizuterie/zahorovaci-a-demagnetiza ... t2938.html
dEMAGNETIZAČNÍ IMPERATIV: pOKUD TĚ DEMAGNETIZACE ČINÍ ŠŤASTNĚJŠÍM, NEVÁHEJ A DEMAGNETIZUJ!!!
- cabballero
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem: "Jakej máte názor, nebo spíš jestli nemáte osobní zkušenost s demagnetizačním cédéčkem? Já ho zatim nemam, zatim se ze zvědavosti ptam, jestli to opravdu může fungovat..."
Jak si z toho někteří uživatelé mohli vydedukovat, že si to užívam, že mě to činí šťastným?
Jsem si myslel, že z mýho příspěvku je jasně srozumitelný, že jsem zatim žádný takový CD nepoužíval, proto se ptam na názory jiných. Možná ta fantazie zapracovala... ale to už je jedno.
Marastenovi děkuju za reakci, ale bohužel z jeho "odkazu" nedokážu konkrétní topic najít
Jak si z toho někteří uživatelé mohli vydedukovat, že si to užívam, že mě to činí šťastným?

Marastenovi děkuju za reakci, ale bohužel z jeho "odkazu" nedokážu konkrétní topic najít

Že si to ještě nezkoušel neznamená, že imperativ neplatí.
Fyzikálně je demagnetizace naprostá kokotina sloužící k přesunu peněz z jedněch kapes do jiných, nicméně pevnou součástí hi-fi je i člověk a s člověkem, jak známo, je to těžké.
Někteří tvrdí, že slyší zcela zřetelné zlepšení zvuku.
Takže vyzkoušej a uvidíš...
Fyzikálně je demagnetizace naprostá kokotina sloužící k přesunu peněz z jedněch kapes do jiných, nicméně pevnou součástí hi-fi je i člověk a s člověkem, jak známo, je to těžké.
Někteří tvrdí, že slyší zcela zřetelné zlepšení zvuku.
Takže vyzkoušej a uvidíš...
Z mé zkušenosti a to mám asi 10 ks různých těchto CD od věhlasných výrobců , používám asi nejlepší co je od Nordost, jednou za čas použít. Dle mne to má význam na kabeláž , ale určitě ne na zdroj ( CD přehrávač ).
Ale raději jednou za čas odpojit kabeláž a projet je ProBurnem, kabely dostanou takovou nálož , že ani zahořovacím CD toho nedocílíte.
Ale raději jednou za čas odpojit kabeláž a projet je ProBurnem, kabely dostanou takovou nálož , že ani zahořovacím CD toho nedocílíte.
Aha, psal jsem to z telefonu a ten odkaz to nějak nevzalo, tak tedy ještě jednouMarastenovi děkuju za reakci, ale bohužel z jeho "odkazu" nedokážu konkrétní topic najít

- cabballero
- Kontaktovat uživatele:
Dík za reakce, kouknu na ten topic, kde se to už řešilo. A k tomu ProBurnu - sice nerad, ale bohužel musim přiznat, že (nejen) tohle už je pro mě otázka financí. Ne, nechci tu fňukat, jen si uvědomuju, že většina z vás tady je proti mně uplně "jiná liga" 

Bud v klidu. Jiná liga taky znamená, že jsou lidi spokojený, ale bohužel až za dost velký prachy.
Proburn - to jako že někdo vymyslel krabičku, do které se kabel zapojí a potom funguje líp ?
Zřejmě funguje přímá úměra, čím větší pitomost a podvod, tím líp se tahají z lidí peníze.
Největší sranda je, že to opravdu může pomoct, jenom trochu jinak, než by si Hifisti představovali.
Když se kabely odmontují ze sestavy a znovu připojí, můžou se zmenšit přechodové odpory,
které se časem vytvořily. Takže dobrodiní toho vynálezu může využít každý a zadarmo.
Mimochodem, znáte (kromě homeopatie) jinou oblast než HiFi, kde je možné v takové
míře dělat z lidí pitomce a ještě se na tom napakovat ?
Zřejmě funguje přímá úměra, čím větší pitomost a podvod, tím líp se tahají z lidí peníze.
Největší sranda je, že to opravdu může pomoct, jenom trochu jinak, než by si Hifisti představovali.
Když se kabely odmontují ze sestavy a znovu připojí, můžou se zmenšit přechodové odpory,
které se časem vytvořily. Takže dobrodiní toho vynálezu může využít každý a zadarmo.

Mimochodem, znáte (kromě homeopatie) jinou oblast než HiFi, kde je možné v takové
míře dělat z lidí pitomce a ještě se na tom napakovat ?
Když jsme u toho ProBurnu : http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... urn.htmlPo kompletaci nového kabelu
Po kompletaci jakýhokoliv kabelu ( signál, repro i sítového ) připojuji na tuto krabičku.
A jestli tomu někdo říká pitomost, tak asi nikdy neslyšel 2 rovnaký nově zkompletovaný kabely -- jeden před zapojením zapojen na ProBurnu a druhý bez. Pamatuji si jak ( nebudu jmenovat konkrétní lidi ) udělali pokus -- zkompletovali se dvě sady rovnakých kabelů -- jeden se dal do pytlíku a zapečetil a druhý nechal na 24 hodin na ProBurnu, poté se oba porovnali a i ten renomovaný technik to slyšel na prvním taktu. Bohužel je to jen o zkušenostech a dlouholété praxi.
Ale nikomu nic neberu, kdýž tomu nevěří -- hodně ušetří .
Po kompletaci jakýhokoliv kabelu ( signál, repro i sítového ) připojuji na tuto krabičku.
A jestli tomu někdo říká pitomost, tak asi nikdy neslyšel 2 rovnaký nově zkompletovaný kabely -- jeden před zapojením zapojen na ProBurnu a druhý bez. Pamatuji si jak ( nebudu jmenovat konkrétní lidi ) udělali pokus -- zkompletovali se dvě sady rovnakých kabelů -- jeden se dal do pytlíku a zapečetil a druhý nechal na 24 hodin na ProBurnu, poté se oba porovnali a i ten renomovaný technik to slyšel na prvním taktu. Bohužel je to jen o zkušenostech a dlouholété praxi.
Ale nikomu nic neberu, kdýž tomu nevěří -- hodně ušetří .
Netuším, jestli by to mělo nějakou souvislost, ale když se vybíjí VN zemní kabely, tak se po odpojení zkratovaček znovu částečně nabijou. Nějaká finta s "pamětí dielektrika" Pokud bude mít někdo chuť to odborně popsat, sem s tím.