DENON DV1940 vs CA 540D

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

DENON DV1940 vs CA 540D

Příspěvek od hi-fi calvus »

Po pořízení HDTV plasmy se rozhoduji mezi těmito dvěmi DVD. Potřeboval bych nějaké další postřehy k těmto dvěma playerům.
Jakto že u tohoto CA se píše na HDMI výstupu schopnost jen do 1080i a překvapivě už né 1080p jako je tomu u většiny jiných a navíc i u nižšího modelu od CA s označením DV99. Je tato neschopnost (v uvozovkách) vůbec k řešení? Nebo stačí už 720 p/i.
Pak jsem si všiml že Denon je navíc DVD-audio+SACD player narozdíl od CA 540D.
Ten má snad ale lepší DA převodníky před stereovýstupy L+R, takže by jej snad šlo využít i pro slušné stereo, píšou Crystal Logic .... ty se mi zdá že používá ROTEL, je to tak? Ten mi ve stereu totiž moc sedí. U toho denonu zase píšou Burn Brown 24bit. ty by měli být v mém NAD C542.
Nevím který bych měl vybrat a porovnání asi nikde nehrozí, nenajde se prodejce který by měl oba skladem.
Co se týče IMAGE tak asi zase jednoznačně raději ten CA, mám téměř vše v NAD a ty k sobě sednou,to je vidět, rozhodně víc než ten Denon, jenže CA jsem doma na testy nikdy neměl zato nižší Denon 1930-ku už ano a ta mi kvalitou seděla hodně, až na výstupy L+R pro stereo, ty byly od CD playeru o třídu nižší, vím že DVD player se pro stereo neřeší, ale já to řeším, protože je rád používám i analogovým propojením s mým dělencem (u hudebních věciček) a tam mi ten zvuk pak až tak neštrymuje jak se říká, prostě se chci zeptat, jaké máte kdo skušeností s komponenty od CA, hlavně DVD playery, nejlépe s tou 540-kou.
Nikde se o ní krom komerčních recenzí nedá nic dočíst a mě se pozdává už dlouho. Jestli někdo slyšel a tak podobně, hodťe prosím pár slov. Dík za zkušenosti i názory na případné dva playery. Zdravím.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Re: DENON DV1940 vs CA 540D

Myslel jsem že za ten cca den co jsem tohle téma založil tu někdo něco napíše, nějaké jeho postřehy mezi těmito dvěmi DVD přehrávači, nebo je nikdo neznáte? To se mi nechce věřit, taky ne že už každý řeší Blue -Ray, na tohle je pro mě ještě moc brzo. Znovu prosím kinaře nebo ty co znají dobře alespoň jednoho z těchto přehrávačů o jakýkoli jeho postřeh, zvažuji který si vybrat, cena je cca 2 tisíce rozdílná, takže jde o stejnou cenovku, skoro. Já se těch Cambridge Audio zatím bojím, ale zase mě zajímají, zvláště co se teď objevil u této značky ten DAC. Ten mě zatím jen počtenářsky moc zajímá. Vím že se to všechno dá vidět v Tykonu a taky se tam chystám, ale ten DENON si tam zase s nim nesrovnám, to je pak těžko.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Těžko radit, Denon bývá lepší obrazově, stereo (analog) nic, moc. Jestli 1080i nebo 1080p bych řešil okrajově - plasma si to stejně srovná.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Díky za názor, u toho denonu píšou že má Faroudja DCDi (údajně tohle mívají ty nej playery uvnitř) kdežto u toho CA540 neuvádí co má uvnitř pro obraz, tak právě nevím a navíc dneska jsem náhodou měl v rukách časopis computer a tam jsem se náhodou dočetl u jedné dražší zvukovky, že karta je ve dvou verzích a ta jedna je podstatně dražší proto, že vlastní prestižní D/A převodníky Burr-Brown PCM1796 a ta levnější má Cirrus Logic CS4398, prostě to tam stručně píšou jako že ty Burr-Brown jsou lepší a právě teď mi to vrtá hlavou ještě více, ty Burr-Brown má můj NAD C542 a ten Denon 1940 uvádí na netu, že obsahuje uvnitř pro ty dva kanály určene pro stereo právě Burr Brown-y akorát jsem nenašel krom toho že jsou 24 bitové jaké přesně označení, to už ale asi tolik roli nehraje, akorát teď fakt nevím, jestli jako ty Crystal Loggic co má ten CA (přesně tedy CS4382) nejsou jako horší. Vím že to by málo kdo řešil, ale pro mě je to dost důležité, ne méně než kvalita obrazu a přehrávání nejen DVD. Proto jsem chtěl aby mi každý kdo má alespoň z jedním tipem osobní zkušenost mě zde cokoli napsal, jenže se mi jaksi moc ohlasu k tématu nedostalo, bohužel, tobě ale děkuji.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Lidé nereagují, protože zde asi moc lidí muziku z DVD přehrávačů neposlouchají nebo nemají zkušenost s těmito konkrétními typy přehrávačů. Kdybych teď v této cenové sháněl DVD přehrávač, váhám přesně mezi těmito dvěma. Bohužel DVD od Rotelu s HDMI jsou již cenově přes 20 tisíc.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Ako dobry tip za skvelu cenu odporucam OPPO 981HD player, ktory pouzivam aj na hudbu ( i ked len ako transport ). Jeho silnejsou strankou je vsak obrazova kvalita, ktora je za danu cenu spickova. Na nemeckom webe HDTV Praxis je jeho recenzia, v ktorej audio kvality tohto playera prirovnavaju k strednej triede CD prehravacov. Myslim, ze nasledujuci link prezradi viac: http://www.oppodigital.com/dv981hd/dv98 ... tures.html
Inak zaujimave je, ze ked si pozries prehravac Cary Cinema 8, zistis, ze je to defacto prekrytovany OPPO 981HD, akurat za podstatne vyssiu cenu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Oppo je docela chválené i na forech, takže dobrý tip, *thumbs up* jen nevím o prodeji v CZ, na SK je to tuším Ketos ale posílá do Česka.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Opravuji na SK to vede Hanzel Audio www.hanzelaudio.com za 299€.

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Rowing píše:Bohužel DVD od Rotelu s HDMI jsou již cenově přes 20 tisíc.
Mně by se líbil Rotel RDV-1062, který se v ČR zatím neprodává, ale v Německu by se mohl dát sehnat za docela pěknou cenu...
ebay.at
amazon.de

Obrázek

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

A nyní se tady objevil obchod Hifidelia v Brně, který vede zn. OPPO také.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Když jsem se mrkl na zahraniční weby na ceny, jsou výrazně levnější v přepočtu na kč než rovnou u nás, ale ještě jsem takto nic nekupoval, který web by jste doporučili k nákupu případně tohoto Denonu?

Odpovědět