Dig. váha pro nastavení VTF
Re: Dig. váha pro nastavení VTF
Odpovím si sám sobě. Sedím si na drátech a nerozmrznul jsem. Renown má pravdu.
Ta digitální od Marastena za 13,4 Dolarů je stejná jako ta za 40 liber, nebo 79 liber. Mám ji doma a váží perfektně.
Je to cenová bomba.
Je to cenová bomba.
Ještě doplnění k nadstavení svislé síly na hrot. Když nastavuji přenosku, zvolím střední hodnotu a potom lehce seřizuji závažím tak, aby se mi zvuk gramofonu líbil. Potom kontroluji, jestli jsem v rozmezí, stanoveném výrobcem přenosky. Proto si myslím, že nemusíme vážit na tisíciny ani setiny. Kovová váha ale vážila s nepřesností několika desetin.
Kdyby někdo kupoval tu digitální, mohl by se udělat groupbuy, určitě by se pár lidí našlo.
neviem ci tu mozem zverejnit odkaz na subor z ineho fora, no staci do googlu zadat "Resuscitace_gramofonu.pdf", strana 6.
osobne si ale kupim digitalnu vahu, tato DIY je skor len na vyplnenie volneho casu az pride digi
osobne si ale kupim digitalnu vahu, tato DIY je skor len na vyplnenie volneho casu az pride digi
Včera jsme u mě s Efičákem seřizovali gramofon,schválně ručně,pak jsem převážil přítlak dig. vahou z Aukra za necelých pět stovek,rozdíl byl 0,15g ,alespoň teda u mé přenosky,tož tak...
Tak mám tu váhu za tech 14 dolarů a váží naprosto přesně.

PS je to tak az nutne dulezite mit stejnou vahu na hrot ???
ja bych jen rad chtel vedet jak chcete docilit vyvazenosti a roviny u gramce se stejnym zatizenim, kdyz motor muze byt na jedny strane nohy....
ps a co tak jednu nohu - hrot nedat a hrat to jen na 3 nozicky ??? ....tim je zaruceno zatizeni na vsech nohach nez u 4 hrotech.... teda aspon dle meho selskeho rozumu s jerabnickymi a vazac. zkouskami.... ktery vi ze zidle na 3 nohach nema jednu nohu ve vzduchu jako u 4 a vice. Nekdy min je vic.
ja bych jen rad chtel vedet jak chcete docilit vyvazenosti a roviny u gramce se stejnym zatizenim, kdyz motor muze byt na jedny strane nohy....
ps a co tak jednu nohu - hrot nedat a hrat to jen na 3 nozicky ??? ....tim je zaruceno zatizeni na vsech nohach nez u 4 hrotech.... teda aspon dle meho selskeho rozumu s jerabnickymi a vazac. zkouskami.... ktery vi ze zidle na 3 nohach nema jednu nohu ve vzduchu jako u 4 a vice. Nekdy min je vic.
No nevím, ale zde se jedná asi o nedorozumění.
Z tvého článku to vypadá, že by se mělo měřit zatížení hrotů ( noh ) na kterých stojí gramofon.
Tu se ale jedná o přítlak (váhu) hrotu přenosky na gramofonovou desku.
A nebo jsem ten text nějak špatně pochopil.
Z tvého článku to vypadá, že by se mělo měřit zatížení hrotů ( noh ) na kterých stojí gramofon.
Tu se ale jedná o přítlak (váhu) hrotu přenosky na gramofonovou desku.
A nebo jsem ten text nějak špatně pochopil.
aha... ja to spatne pochopil ty dobre...
nejak mi to neslo do hlavy proc merit nozky u gramce... tak me napadlo, ze asi ta ctvrta noha rezonuje pod slabsim zatizenim....
omlouvam se, gomenne.
nejak mi to neslo do hlavy proc merit nozky u gramce... tak me napadlo, ze asi ta ctvrta noha rezonuje pod slabsim zatizenim....
omlouvam se, gomenne.
Tak kdyby tady měl někdo zájem o tuto dig. váhu
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16269
kamarád tam bude něco objednávat, tak bych mu to tam přihodil.
Pošlete mě kdyžtak SZ nejdýl do soboty večer.
Je to přímo ta na obrázku od Martinp viz. víše. Cena by byla cca 320kč, to je včetně poštovnýho po ČR. (ta cena je odhad)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16269
kamarád tam bude něco objednávat, tak bych mu to tam přihodil.
Pošlete mě kdyžtak SZ nejdýl do soboty večer.
Je to přímo ta na obrázku od Martinp viz. víše. Cena by byla cca 320kč, to je včetně poštovnýho po ČR. (ta cena je odhad)
Prosím již nepište , objednávka byla odeslána