Zdravím,
potreboval by som poradiť s týmto problémom:
Rád by som si zdigitalizoval niekoľko LP platní. Po pripojení zostavy k PC (cez LINE IN) sa objavil neskutočný brum, naozaj pomerne hlasný. Ani po niekoľkých experimentoch s nastavovaním sa mi ho nepodarilo odstrániť. Vedel by mi niekto z vás poradiť, ako ho odstrániť? Snažím sa o pripojenie tejto zostavy:
Zosilňovač: NAD C316BEE
Gramo: Pro-Ject Debut III
Predzosilňovač: Nad PP2
Pripojený je ešte CD player NAD C515BEE
PC - štandardná zostava Prestigio (cca 1 rok)
Softvér na spracovanie zvuku: GoldWave...
Prepojovací kábel obyčajný (jack/jack)
Je zaujímavé, že ak rovnakým spôsobom pripojím iný zdroj zvuku (napr. MP3 prehrávač), brum tam nie je žiadny (ani pri najvyššej hlasitosti PC reproduktorov). Uzemnenie grama som kontroloval - je to O.K. Vzdialenosť medzi PC a gramom je cca 3 metre. A ešte jedna zaujímavosť - ak to isté prepojenie spravím na notebooku, tak brum tam tiež nie je žiadny. Notebook mi ale nevyhovuje, pretože mi neumožňuje priebežnú zvukovú kontrolu (pripájam cez MIC a výstup nejde do reproduktorov, takže pri nahrávaní je síce signál spracovaný, ale počujem ho až z hotovej nahrávky. No - skrátka notebook pre mňa nie je to pravé, aj keď brum tam nie je). Dosť ma to štve, pretože to potrebujem mať prepojené na PC - kvôli neporovnateľnej komfortnosti práce a pod. Musí existovať nejaké riešenie toho problému - skúste mi, prosím, poradiť! Díky... Slavo
Digitalizácia LP - BRUM
Re: Digitalizácia LP - BRUM
Zemná slučka. Mne pomohlo NF oddeľovacie trafko (galvanicky oddelíš gramo od PC) kúpené u Forstingera.
Re: Digitalizácia LP - BRUM
snazil bych se ten problem vyresit pres notebook. ja tak nahravam, na baterku. zkus zapojit pocitac na stejnou zasuvku s audio komponenty, mozna tim tu smycku odstranis.
jinak galvanicky oddelit, jak pise bubuxin
jinak galvanicky oddelit, jak pise bubuxin