Doladění audio sestavy
Re: Doladění audio sestavy
Po HW kolečku lze sáhnout a stáhnout hlasitost než repro odejde do věčných lovišť. Pokud na to budete muset najíždět na regulaci hlasitosti v počítači, je více než pravděpodobné, že už bude pozdě.
Totálne šetriť na najdoležitejšom "članku delenej zostavy" a tým je predzosilnovač sa niekedy potom nevypláca.
Ak chceš seriozne kvalitný zvuk tak daj do zostavy adekvatny alebo aj kvalitnejší predzosilnovač a dalšie kvalitné veci.
Sieťové repro a prepojovacie káble.A popripade dalši HIFI doplnky.
Ak chceš seriozne kvalitný zvuk tak daj do zostavy adekvatny alebo aj kvalitnejší predzosilnovač a dalšie kvalitné veci.
Sieťové repro a prepojovacie káble.A popripade dalši HIFI doplnky.
Mal som tú česť a ten evolučne lepší model ako píšeš vyskúšať u seba doma a porovnať. Snáď sa pán Bunta nenahneva keď sa o tom zmienim. Však sa vlastne nič neudialo. Porovnanie bolo také že som vymieňal iba konce, sieťový kábel lessloss signature vždy zostal. Hralo mi to celý víkend a nespozoroval som žiadny počutelny rozdiel medzi nimi.
"Hněvat" se myslím nebude - je to jen potvrzení vynikající kvality i "standardního" provedení...
Ak stačia 2 dig. vstupy, tak by som volil koniec +kvalitný DAC s viac dig. vstupmi a kvalitnou reguláciou, bez obáv aj v dig.doméne, ak sa bude regulácia pohybovať do -20-25dB pri normálnom hraní. Ak je možnosť nastaviť viac nominálnych výstupných úrovní (ako napr. pri RME ADI2 DAC ) tak je to výhoda, dá sa zvoliť taký výstup, kedy sa regulácia pri obvyklej hlasitosti pohybuje nad -20dB. Alebo použiť nastavenie citlivosti konca.Upřímně potřebuji nyní 2 digitální vstupy - CD přehrávač a streamer CAMBRIDGE CXN ver.1, do kterého se dá připojit CD přehrávač digitální vstupem. Otázkou je, jestli pro lepší kvalitu zvuku spíše pořídit samostatný DAC s regulovatelným výstupem nebo pořídit lepší koncový zesilovač např. BVaudio PA300SSE?
Ak je potrebných (aj perspektívne) viac analógových vstupov, tak preamp je nevyhnutnosť. A regulácia v analógovej oblasti má svoje výhody, pretože reguluje všetko, čo ide z DACu, nielen užitočný signál.
@BEEPO: Asi Tvému příspěvku nerozumím. CXN jsem náhodou chvíli vlastnil a používal v kombinaci s monobloky RiAudio, takže vím, že regulaci hlasitosti má, jen se musí v nastavení přístroje aktivovat.BEEBO píše: ↑02 říj 2019 08:03Skoro jsem získal pocit, že je lepší se vyhnout předzesilovači. Další přístroj spíše zhorší kvalitu celého řetězce? Upřímně potřebuji nyní 2 digitální vstupy - CD přehrávač a streamer CAMBRIDGE CXN ver.1, do kterého se dá připojit CD přehrávač digitální vstupem. Otázkou je, jestli pro lepší kvalitu zvuku spíše pořídit samostatný DAC s regulovatelným výstupem nebo pořídit lepší koncový zesilovač např. BVaudio PA300SSE?
Proč tedy zvažuješ koupi dalšího DAC s variabilním výstupem? Kvůli (ne)kvalitě CXN, anebo z jiného důvodu?
U CXN jsem jednu dobu používal regulovaný výstup hlasitosti. Dá se to použít, i když krokování není úplně nejjemnější. Když mezi zapojím předzesilovač BVaudio P1SE, tak mi zvuk přijde lepší, ale zase o trošku ostřejší. Jsem si vědom toho, že konec CA 651W je základní koncák. Chci sestavu obměnit případně doplnit tak, abych si zvukově pomohl. Věřím, že to na vás také jednou za čas přijde.
To si piš, to je pořád něco - ale o tom tohle hobbby alepoň pro mne je. Agrument, že už mi to hraje dobře, tak se mohu věnovat konečně hudbě beru jako relevantní pro milovníka hudby. Hifismus je jiná diagnózaChci sestavu obměnit případně doplnit tak, abych si zvukově pomohl. Věřím, že to na vás také jednou za čas přijde.
Ten konkrétní preamp jsem neslyšel, jen integráč od BVaudio (mne nezaujal). Ale vysdílím svůj názor v obecné rovině k tomu samotnému porovnávání.Když mezi zapojím předzesilovač BVaudio P1SE, tak mi zvuk přijde lepší, ale zase o trošku ostřejší.
Když do systému zapojím nový prvek, pak se může stát, že rozdíl pozoruji jako zlepšení v oblastech prostorovosti a lokalizace zvuku a rozlišení sestavy. Tyhle atributy považuji za rozhodující pro porovnání dvou prvků v systému, pro rozhodnutí o tom, který je lepší/horší. To však neznamená, že se mi v tomto smyslu lepší produkt bude v konkrétním systému více líbit. Nešťasným může být zejména postup, kdy se systém vylepšuje odzadu (repro, koncák, preamp, zdroj.. a mezitím kabely) - to pak můžeme slyšet ve velkém detailu, jak nehezký zvuk leze ze zdroje.
Pokud tedy po zapojení preampu dokážeš lépe rozlišit prostorovou informaci v nahrávce, slyšíš výrazněji rozdíly mezi různými nahrávkami (třeba Spotify MP3 vs Tidal CD kvalita), potom je to určitě (technicky) lepší preamp než ten integrovaný v CXN. Zda to chceš takto poslouchat, si musíš rozhodnout sám
Streamovací sítě jdou mimo mě. Jsem trochu konzervativní a dávám přednost poslechu CD případně nějaké flacy z flashky. Přemýšlím, že bych se nejdříve zaměřil na kabely. Tedy máte tip na XLR kabel - neutrální podání, rozumná cena. Je lepší mít stíněný? Dále zvažuji zakoupení napájecích kabelů. Otázkou je, jestli to má smysl, pokud mám obyčejnou plastovou lištu s přepěťovou ochranou a vypínačem? Pořídit aspoň Connect IT 4 Way 10A nebo SUPRA MD06-EU/SP Mk3.1 případně Gigawatt PF-1e nebo Gigawatt PF-1 MK2? Může být tip na hotový kabel nebo jsem schopný spojit koncovky s metráží. Oplet nepotřebuji, ten nehraje. Po kabelech pořídím asi nový konec BVaudio PA300SSE. Nový předzeilovač přestal mít prioritu.
S PA300SSE chybu neuděláš, a uslyšíš pak sám , jak nenápadně a "normálně" v dobrém slova smyslu zesiluje...
BEEBO
Ak rozmýšľas nad koncom BVa PA 300SSE tam mám vyskúšané s preampom BVa PRE 1 najlepšie zahral prepojovak Proel HPC 210 s XLR Neutrik konektormi. Dva pári mi zostali aj by si chcel jeden. Proel bol super oproti Kimberu Select ks 1121 XLR , a nemusíš viac hľadať lepší XLR. Ty máš P1SE, poprípade môžeš prejsť na PRE 1 je zvukovo ďalej.
Ak rozmýšľas nad koncom BVa PA 300SSE tam mám vyskúšané s preampom BVa PRE 1 najlepšie zahral prepojovak Proel HPC 210 s XLR Neutrik konektormi. Dva pári mi zostali aj by si chcel jeden. Proel bol super oproti Kimberu Select ks 1121 XLR , a nemusíš viac hľadať lepší XLR. Ty máš P1SE, poprípade môžeš prejsť na PRE 1 je zvukovo ďalej.
S káblami a napájaním by som to "nehrotil", tam nič špeciálne nie je treba. Najväčšiu brzdou bude zdroj zvuku, resp. digitálna regulácia hlasitosti v tom CA.
Děkuji za tip. Myslím, že tento mikrofonní kabel u nás seženu včetně Neutrik konektorů, zapojení zvládnu. Předpokládám, že Neutriky jsou poctivé kovové?
THXKO píše: ↑06 říj 2019 13:21BEEBO