Rozhodoval jsem se mezi BOSE Acoustimass 10, Elac Cinema, Mordaunt Shor Alumni a KEF KHT 3005. Bose jsem zavrhl po poslechu pár skladeb (to se fakt nedá), Elac a MS Alumni je absolutně mimo ve středech. Na KEF jsem se těšil (mimo jiné, že na Ebay jsou z Anglie za takřka poloviční peníz, kdyby někdo sháněl). Nicméně špatný. Při CrossOver na 80Hz tomu chybí dynamica a při xOVer na 100Hz a SW mimo přední repro se rozdělí zvuk - předek střed a výšky a bok sw a jeho basy a to v efektu je šílené. Dnes si jdu poslechnout ještě Tannoy Arena, ale bojím se, že to bude dost podobné.
Ale a to je i můj dotaz. Včera jsem slyšel Monitor Audio Radius R250 (použité jako front stereo speakers) a doslova jsem si z toho sedl na zadek. Při poslechu živé nahrávky Armostronga jsem seděl v tom zakouřeném clubu s ním a strkal mi trubku až do tváře. Prostě nádhera. Tuto sadu poté bych doplnil na 5.1 pro domácí kino (a tedy majoritu použití). Máte někdo zkušenost s těmito repro? Je to jen nádherně načančaná hudba, která má ohromit na první poslech, ale poté to nebude ono? Poslouchal jsem na nich hodinu nahrávky špatné kvality z iPhonu (bez korekcí stereo zesíku) a přesto to bylo famózní, ještě teď jsem unešen. Máte někdo podobné zkušenosti nebo doporučíte něco proti? Jinak nejsem ani hifista, ani netopýr
A poddotaz. Jakou značku AVR byste doporučili. Časem bude můj AVR na prodej a otázkou je co zvolit.
PS: pokud máte někdo zájem o 5.1 Pure Acoustics Dream 77 (což asi na hifi fóru nečekám), tak bude na prodej.
Děkuji všem a zároveň zdravím. Jsem Tomáš z Prahy a kdyby posléze někdo chtěl vybranou sestavu slyšet, určitě mohu nabídnout případným zájemcům návštěvu.