Domaci poslech LP

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Kgb
Kontaktovat uživatele:

Domaci poslech LP

Příspěvek od Kgb »

Dobry den,

na zacatek hych rad rekl, ze jsem asi totalni audio analfabet. Neco malo nacteno mam, ale opravdu to neni moc.

Rad bych si poridil nejakou sestavu na poslech LP. Jde mi o sestavu do obyvaciho pokoje, pravdepodobne s 2 repro. Posloucham nejradeji klasicky rock - Pink Floyd, Genesis, ACDC, Katapult, atd...

Opravdu se moc nevyznam v zesilovacich, predzesilovacich, bednach atd...

Je mozne se Vas zeptat na nazor, jakou “soupravu” sestavit v cenovem rozmezi 20-40k?

Dekuji

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Domaci poslech LP

Příspěvek od tombas »

Určitě jsou tady zkušenější, co poradí nějakou sestavu nebo jednotlivé komponenty.
Podle mého názoru by pro začátek bylo vhodné něco nekomplikované, bez nutnosti složitého propojování a nastavování.
Např.:
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Vyrobk ... ENSOR_5_AX
Upozorňuji, že ani jedno jsem osobně neslyšel, takže případná návštěva salónu a osobní poslech je na tobě.

Kgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kgb »

Dekuji za odpoved, vypada to celkem hezky.

Jen bych rad rekl, ze se zivim praci v IT, hlavne v oblasti HW, castecne i SW. Takze mi zapojeni vice soucasti dohromady problem delat nebude.

Pokud by byla moznost nejake konfigurace, kterou si musim doma pospojit, problem to nebude.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

OK, vycházel jsem z věty "jsem asi totalni audio analfabet", takže jsem dal tip na jednoduché, ale funkční řešení.
Jinak samozřejmě sestava Gramofon + gramo předzesilovač + zesilovač/receiver + repro není problém, jen těch kombinací je nepřeberné množství a dá trochu práce to všechno zvukově sladit.

Kgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kgb »

Jasne, rozumim. Jeste jednou dekuji moc za predchozi radu. Vychazim z predpokladu nejakych svych osvedcenych sestav, ktere mam pro sve zakazniky a myslel jsem jestli to i mistni nebudou mit stejne.

I tak se mi ta vase sestava libi a budu o ni premyslet

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Zvukový charakter sestavy je do značné míry subjektivní a individuální záležitost každého posluchače a nějaká univerzální sestava v podstatě neexistuje.
Jediné univerzální doporučení je navštívit nějaké hifi studio a nějaké sestavy v požadované ceně si poslechnout a sám posoudit, zda je to to pravé. Nákup jen podle recenzí, přes internet a bez poslechu může skončit i velkým zklamáním.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

pro začátek vyber gramec s integrovaným (interním) preamp korekčákem (již vloženým z fabriky) a jedna starost tímto vyřešena, může se pak napojit prakticky na cokoliv ale již ne do vstupu PHONO, to znáš doufám

Kgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kgb »

Mate pravdu ze bude asi nejlepsi zajit nekam do obchodu a vsechno si poslechnout sam.

Je treba nejaka rada, kterych znacek se drzet a kterym se vyhnout?

Odpovědět