Doporučili byste tuto sestavu, nepřehmátl jsem se? :)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zagro
Kontaktovat uživatele:

Doporučili byste tuto sestavu, nepřehmátl jsem se? :)

Příspěvek od zagro »

Dobrý den,

předem se omlouvám, pokud zde již něco podobného zaznělo, ale pomocí vyhledávače jsem nic nenašel.

Od dětství jsem byl zvyklý poslouchat hudbu z gramce, byla to myslím NC-430tka no a tak jsem se konečně po letech rozhodnul, že i v mém novém domově (zatím byt, takže žádný decibelový divočinky) si menší HIFI aparatůru pořídím. Zvolil jsem následující kombinaci a tak bych rád, abyste se mi k ní vyjádřili. Snad ještě napíši, že jsem chtěl čistě stereo se síťovými funkcemi jako je DLNA atd. Na ohmat mám desky, takže zbytek je v podobě flac. Občas nějaký to inetový rádio, ale to jen minimálně.

gramofon - Pro-Ject debut III
předzesilovač - Dynavox TC - 750
stereo receiver - Yamaha R-N301
repro - DLS R50
vše propojeno - DYNAVOX REPRO KABEL pozlacený

Chtěl jsem původně R-N500 + DYNAVOICE MAGIC F6 EX ver.3. Nakonec jsem měl možnost od skoro souseda pana Holcnera z hifi studio MeLiSSA koupit výše jmenované a za repro + receiver jsem dal 14300,-Kč, což rozhodlo, protože jsem se dostal do lehčí finanční tísně :) Původně jsem počítal s rozpočtem za repro + receiver něco kolem 22tisíc. Musím přiznat, že jsem to kupoval tak trochu naslepo, protože poslechnout si ty DLSka jsem měl jenom krátkou chvilku, ale zdá se, že si to s gramcem sedlo. Ty Dynavoice hrály ale teda "čistěji, jemněji" nebo jak to popsat, ale i tak jsem mile překvapenej, kolik toho takový prcci jako ty DLSka jsou, zahrají. Tak snad jsem neudělal někde chybu. Děkuji za každou radu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Doporučili byste tuto sestavu, nepřehmátl jsem se? :)

Příspěvek od Prospero »

Nic ve zlem, myslim ale, ze zadas naprosto nemozne. :)

Az na pripadne majitele stejne sestavy ti asi na tvou otazku nikdo odpovedet nedokaze.

P.S.: “Odpoved” tvych vlastnich usi (a penezenky) ti nestaci? ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tiež si myslím že tento druh otázok sa kladie pred nákupom a nie tesne po. :)
No ale presne ako napísal Prospero - pokial ťa peňaženka nepustila vyššie a zvukovo ťa to neserie, tak si určite "nepřehmátl".
Tá R-N301 bola na Hifivoice dosť vychválená a to aj vo vzťahu drahšej R-N500.
Akú máš prenosku na tom gramci?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

No hlavne si sa mal pýtať před kúpou. Teraz už čo? Kašli na to a počúvaj ;-)

zagro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zagro »

Asi jsem to zapoměl uvést pořádněj, takže zvukově mi to vyhovuje. Ale je docela možný, že taky nic neslyším, proto jsem to chtěl tak nějak ověřit. Přečetl jsem toho celkem dost a jak jsem psal, tak jsem to slyšel i před koupí. Ale načíst to a i klidně hodinu poslouchat si myslím, že nestačí. Já jen, jestli jsem někde v celé konfiguraci neudělal chybu a tak nějak to k sobě cenově a výkonově sedí. Přenoska je klasika Ortofon OM5E. Můj rozpočet byl kolem 22 tisíc, ale kombo Yamaha R-N301 a repro - DLS R50 bylo o 6,5k levnější (v akci), než to kupovat zvlášť a tak jsem do toho šel místo DYNAVOICE MAGIC F6 EX ver.3.

A taky jsem to sem uváděl, jelikož je celkem dost lidí, kteří hledají podobný kombo, ale názorů na to zas až tak moc není. Každopádně díky za odpovědi *thumbs up*

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak určitě máš do budoucna prostor na vylepšení přenosky ;-) To budeš pak asi jednou koukat až tam nahodíš nějakou o dvě třídy vyšší 8-)

zagro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zagro »

Přesně tohle je moje další položka k nákupu. Ale musím alespoň trochu potrápit tu, kterou k tomu dodali. Navíc potřebuju nějakej hifi stoleček a ty mrchy stojej peněz ... :)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

zagro píše:Ale musím alespoň trochu potrápit tu, kterou k tomu dodali.
Ono zase tá OM5E nie je až taký prúser. Dá sa s ňou v pohode žiť, tada aspoň mne sa to celkom darí. Limitom je skôr kvalita, resp. nekvalita jednotlivých LPčiek.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

JV , ano není to žádný průser s tou OM5E tak sem to nemyslel, ale je zde prostor pro vylepšení a správně jak píšeš, tak je to do dost závislé na kvalitě LPček co bude mít Zagro. Já sám teď přešel po nějakém roce od Sumiko Oyster na Nagaoka MP-110 a u výlisků je teď velký rozdíl při přehrávání těch "horších" kusů. Sumiko to podle mě tolik neselektovala. A to mám 99% sbírky staré LPčka.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

zagro píše:Přesně tohle je moje další položka k nákupu. Ale musím alespoň trochu potrápit tu, kterou k tomu dodali. Navíc potřebuju nějakej hifi stoleček a ty mrchy stojej peněz ... :)
"stolečky" a podobné vytahovačky peňazí znamenajú mikroprínosy poznateľné hlavne u kvalitnějších zostáv. Najviac sa kvalita zvuku prejaví v poslednom článku reťaze = reprobedniach. Aj keď vždy platí, že zostava je tak slabá ako najslabší komponent zostavy.
Pokial ide o nejaké referencie před kúpou (čo je u Teba už trochu neskoro) najlepšie je navštíviť pár ochotných hifistov, nejaké zrazy.... člověk pochytí skúsenosti a tak nejako si nakalibruje uši. Niekde sa dajú komponenty kúpiť tak, že si ich za 100%cenu požičiaš, vyskúšaš 3-4 a kúpiš ten čo najviac vyhovuje. Ak nepožičajú donesieš si do ich posluchovky svoj a porovnáš u nich. No toto vlákno je pravdepodobne ukážka najhoršieho sposobu nákupu. V podstate ani nevieme na základe čoho si sa rozhodol. Že si o tom čítal? Papier znesie veľa. Tak ale hovoříš, že si spokojný, tak třeba len dúfať, že Ti to aj zostane.

zagro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zagro »

Ale ne, vždyť už jsem to psal snad 2x. Samozřejmě, že jsem předtím byl ve studiu (Melissa) a vše si poslechl. Ale dle mýho by ten poslech měl trvat dýl než +- hodinu pro jednu sestavu. Stolek chci normální, žádnou high tech divočinu, takže jsem si vyhlídl naprostej základ Sonorous RX2130-B-BLK. Na něco to umístit musím, asi tak to beru a dřevěnej stolek z Ikee fakt nechci.

edit: Každopádně díky za radu a na nějakej hifi sraz bych se určitě rád podíval. Musím omrknout, jestli se v Brně něco v tomhle směru děje.

Odpovědět