Dual CS 415-2 je to dobrej kauf?
Dual CS 415-2 je to dobrej kauf?
Ahoj,mám v plánu koupit tento gramofon.
Můžete mi prosím poradit,jestli má cenu ho kupovat?ať nevyhodím peníze z okna,bude to můj první gramofon vůbec.
Díky mějte se
Můžete mi prosím poradit,jestli má cenu ho kupovat?ať nevyhodím peníze z okna,bude to můj první gramofon vůbec.
Díky mějte se
Re: Dual CS 415-2 je to dobrej kauf?
Jakej máš cenový strop a příp. finanční rozpočet ? Toť otázka zcela zásadní.
no chtěl jsem něco do těch 8000
Jo novej ! Tak to bez rizika, Dual je klasa, nicméně já bych si zvolil na start něco levnějšího.
http://gramofony.heureka.cz/dual-cs-415 ... wwodFVUAHQ
http://gramofony.heureka.cz/dual-cs-415 ... wwodFVUAHQ
Naposledy upravil(a) lechos dne 02 kvě 2015 19:40, celkem upraveno 1 x.
no ono je to těžko,když je tento taková nádhera 
No a máš nějaké LP desky čili krmivo nebo jenom ozdoba interiéru to bude ?
desekmám zatím asi 20 pokoupených různě po bazarech a jako maximální fanoušek Johnnyho Cashe bych chtěl jednou mít všechny LP od něho,
pak mám pár Deana Martina,Kris Kristoffersona atd...
jenom na výstavku bych těžce ušetřený peníze neutratil
pak mám pár Deana Martina,Kris Kristoffersona atd...
jenom na výstavku bych těžce ušetřený peníze neutratil
Mám gramo šásko Pioneer, automat za jebnutých 4,5 tisíce Kč což mě dodnes sere bo pak byl doprodej podobné Yamaha TT400 (nové samosebou) za cenu přibližně poloviční, aparát 15 let odpočíval v pokoji pod fólii a dnes ho používám skoro denně, staré desky z dob mých studii (Supraphon, Panton, Opus, Bonton...) opět ožily.
Nie je to dobry kauf, automat je blbosť, omrkni Pro-ject Essential II alebo trošku prišetri a Proj-ject Debut Carbon DC popripade aj Rega RP-1.
Inak neviem či som to nepriehliadol, ale maš to do čoho zapojiť?
Inak neviem či som to nepriehliadol, ale maš to do čoho zapojiť?
Nie že by som nesúhlasil, čo sa konkrétnych modelov týka, ale z čoho vychádza paušálne "automat je blbosť"?
Z vlastnej historickej skusenosti.
Prosím o upresnenie. Prečo je napr. CS 721 blbosť?
Tak neporovnávajme jablká a hrušky, CS 721 bol DD vyrobený v dobách keď ešte Dual bol považovaný za slušný gramofón a CS415-2 je lacný gumičkový gramofón od firmy ktorej sláva bohužial dávno zašla. So žiadnym z tychto uvedených Dualov som česť nemal. S inými modelmi od Dualu áno (dokonca nedávno s nádherným Golden Stone).
Teraz znovu a naposledy, je to moj názor, automat je blbosť, moja skúsenosť je proste taká,že všetky serepetičky čo sú na gramofóne okrem tlačítka power sú tam navyše, pokiaľ mi ide hlavne o zvuk. Všetky plastové súčiasky (zvlášt v tom lacnom Duale) budú ovplyvnovať hmotu gramofonu poprípade aj rezonovoť . Proste ja mám rád gramofóny, kde si aj rychlosť otáčok musím zmeniť ručne prehodením gumičky na motorčeku. A nie plasťáky kde musíš vyrvať všetky súčiastky a narvať tam plastelínu. Netvrdím, že CS415-2 je plasťák ale veľké ilúzie by som si nerobil.
Teraz znovu a naposledy, je to moj názor, automat je blbosť, moja skúsenosť je proste taká,že všetky serepetičky čo sú na gramofóne okrem tlačítka power sú tam navyše, pokiaľ mi ide hlavne o zvuk. Všetky plastové súčiasky (zvlášt v tom lacnom Duale) budú ovplyvnovať hmotu gramofonu poprípade aj rezonovoť . Proste ja mám rád gramofóny, kde si aj rychlosť otáčok musím zmeniť ručne prehodením gumičky na motorčeku. A nie plasťáky kde musíš vyrvať všetky súčiastky a narvať tam plastelínu. Netvrdím, že CS415-2 je plasťák ale veľké ilúzie by som si nerobil.
K požitku z gramofonu automat patří. Jak je z popisu patrno, já bych navrhl zvážit i kousky z dob již mírně minulých. Vyber si, co se tobě líbí, ty ho budeš poslouchat. A neuspěchej výběr, vybírání je krásná dobaMB píše:je to moj názor, automat je blbosť
K požitku z gramofonu automat určite nepatrí, dobrý je tam iba keď je gramofon iba ako hudobná kulisa. A aj to sa dá vyriešit externe viz. http://www.thequp.com