Dva zesilovače na jedny repro - lze to ?
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dva zesilovače na jedny repro - lze to ?
Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat,jestli lze připojit k jedněm repro dva zesilovače ?
Jde mi o to,že bych chtěl rozdělit AV a STEREO řetězec,ale přední repro bych chtěl využívat společně jak pro AV-R tak pro poslech klasického sterea.
Díky za podněty.
Jde mi o to,že bych chtěl rozdělit AV a STEREO řetězec,ale přední repro bych chtěl využívat společně jak pro AV-R tak pro poslech klasického sterea.
Díky za podněty.
Re: Dva zesilovače na jedny repro - lze to ?
Nedá sa to. Vysvetliť ti to neviem, ale mám to odskúšané
Zo začiatku to bolo v pohode, ale potom sa začal samovoľne vypínať AV s vypísaním chyby - niečo ako skrat. Koncový zosilovač robil skoro to isté, ťuklo to v ňom a nezosiloval. Pravdepodobne sa ovplyvňujú nejakým výstupným napetím cez káble k repro. Je úplne jedno či som zosilňovač vypol druhý prístroj nefungoval. Predpokladám že majú v sebe nejakú ochranu aby nedošlo k zničeniu.
Ak by sa to tebe nedialo, môže to znamenať jedine to že v sebe to ochranu nemá, a môže dôjsť k zničeniu zosilňovačov - myslím si.
Zapojiť môžeš spôsobom: Cez Pre Out Front(ak ho má AV), pošleš signál do Stereo zosilovača a ten zosiluje predné reprá, týmto spôsobom ti bude hrať v prípade domáceho kina všetko a stereo nebude ovplyvnené.

Zo začiatku to bolo v pohode, ale potom sa začal samovoľne vypínať AV s vypísaním chyby - niečo ako skrat. Koncový zosilovač robil skoro to isté, ťuklo to v ňom a nezosiloval. Pravdepodobne sa ovplyvňujú nejakým výstupným napetím cez káble k repro. Je úplne jedno či som zosilňovač vypol druhý prístroj nefungoval. Predpokladám že majú v sebe nejakú ochranu aby nedošlo k zničeniu.
Ak by sa to tebe nedialo, môže to znamenať jedine to že v sebe to ochranu nemá, a môže dôjsť k zničeniu zosilňovačov - myslím si.
Zapojiť môžeš spôsobom: Cez Pre Out Front(ak ho má AV), pošleš signál do Stereo zosilovača a ten zosiluje predné reprá, týmto spôsobom ti bude hrať v prípade domáceho kina všetko a stereo nebude ovplyvnené.
Tak jak píše kite. AVR propojit z pre out do vstupu stereo zesilovače. Nevýhodou je, že signál pro DK jde přes dva předzesilovače, ale to nemusí být až zas tak podstatné. Pro poslech stereo zapojíš přístroje přímo do vstupů stereo zesilovače. Některé stereofonní zesilovače /Denon/ mají vstup do výkonové části, přepínatelné na čelní straně.
Pokud zapojíš oba zesilovače najednou na svorky repro, myslím,že může dojít k destrukci koncových stupňů nezapnutého zesilovače. Pokud se ti podaří zapnout oba najednou, budeš muset asi začít znovu šetřit, minimálně na nové hifi.
Fox:
Ja som sa na toto nemal odvahu spýtať a zapojil som to tak
ešte dobre, že to zosilovače prežili.
Vždy je lepšie spýtať sa aj na triviálnu vec, ako urobiť hlúposť.
Foxi nevieš poradiť s nastavením SONY ps-lx100, ide mi o tie dve dierky pri ramienku

Ja som sa na toto nemal odvahu spýtať a zapojil som to tak

Vždy je lepšie spýtať sa aj na triviálnu vec, ako urobiť hlúposť.

K problémům od Boro se už nemíním vyjadřovat. Jeho příspěvky mě přestaly zajímat. Když zavšivil Slovanet, přestěhoval se na toto fórum. Buď je tak hloupý, nebo si dělá ze všech prdel. Jak se říká: "Chytrému napověz, hloupého kopni !"

Ale vyjadruje sa obstojne, tak predpokladdám istú inteligenciu a pravopis má tiež dobrý, podľa mňa niečo skúša. Ale už som sa aj v reále stretol s takými ľuďmi, neexistuje, že by nerozumel čo mu ľudia píšu, niečo skúša a ak študuje, tak to súvisí s jeho štúdiom. Je tam odomňa pár expresívnejších vyjadrení, možno aj na napomenutie od admina, ale on je na BAN. Zase, vždy lepšie ako kauza Federmman na high-ende

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak díky ,sice mě to moc nepotěšilo,AVR nemá výstup na Pre-Out,takže tato varianta padá.Asi to budu muset řešit nějakou minisestavou s subwooferem pro DK (asi ze serie CA Minx) .Ale každopádně ještě jednou díky.
Prepáč tie
, je to tak, riešil som to a tiež som neml na AV pre out.

Já jsem to řešil tak, že jsem připojoval bedny ke každému zesilovači podle potřeby. Nabyl to žádný problém. Přepojení kabelů s banánky trvalo asi jednu minutu. Aby nevznikl zkrat na omylem zapnutém zesilovači, který nebyl připojený k bednám, vyrobil jsem si dřevěné špalíčky s dírkami, do kterých jsem nezapojené banánky zasunul. 

Ja som sa na domáce kino vykašľal
najprv som prepájal, ale terz musím mať sakra dobrý film aby som sa zohol, pôvodne som uvažoval ,že si kúpim ďalšie predné reproduktory, len som to nevedel doriešiť dizajnovo a drahá mi to teda nedovolila 

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kite19 píše:J... len som to nevedel doriešiť dizajnovo a drahá mi to teda nedovolila

Hmm...umím si představit černou skříňku a v ní relé které příchozím NF signálem rozepne repro přívod z prvního zesíku a sepne ten druhý...a naopak. Zručný bastlíř vyřeší elektronicky, bez relé...hypoteticky, škoda námahy, přínos nepatrný. Ale kdo hrát si chce...
Co takhle zkusit tohle? http://www.aq.cz/obchod/repro-prepinace-264/aq-32-516/
Pokud to se stereem myslíš vážně, žádný přepínač mezi bedny a zesilovač nedávej.