rád bych znal vaše názory a zkušenosti, zda zvuku více prospěje zdroj v podobě zvukové karty, či CD/DVD přehrávače?
Již mi přišel Harman/Kardon AVR645 a ačkoli své bedny ještě postaveny nemám (výroba bude hotova asi tak začátkem září), nevydržel jsem to a na pár dní jsem si od známého půjčil 3p. sloupy Mission - jsem velmi mile překvapen, zvuk je velmi příjemný, především basy mají oproti Onkyu neskutečnou sílu, nicméně pouze v nízkých kmitočtech, zbytečně nehučí. Nicméně jakmile pustím hudbu (Flac) přes PC, zvuk ze sametové vyrovnanosti je trošku přehnaně ostrý a celkově pocitově méně kvalitní.
A teď právě nevím, zda je to zatím nepříliš kvalitní kabeláží (obyčejná stíněná dvoulinka s klasickými cinchy) a poměrně levnou zvukovou kartou (Asus Xonar Audio DS), nebo zda bude zkrátka lepší hudbu pouštět skrze nějaký kvalitní přehrávač, třeba právě od Harmanu. Zásadní rozdíl bude asi v tom, že s DVD bude moci být Harman propojen optikou (max. do 50cm), zatímco s PC (třeba se zvukovkou ASUS Xonar HDAV1.3) maximálně přes HDMI, ale samotné kabely by musely být dlouhé opět asi 6 metrů.
Předem všem děkuji za názory