DVD mechanika
-
Zdenek2603
- Kontaktovat uživatele:
DVD mechanika
Zdravím pánové.Přestává mi fungovat můj rezervní dvd yamaha,tak jsem ho rozdělal a ve vnitř je mechanika od SONY.Žádné typové označení jsem nenašel,netuším jestli u těchto,dá se říct komerčních krabiček to jsou universální mechaniky a vlastně nevím ani kde ji mám sehnat abych ji vyměnil.Dík za radu.
Re: DVD mechanika
Zdarec pokud jsem pochopil tak jsi objevil ve svém stolním DVD přehrávači (celo zaplechovanou) DVD mecaniku jaká se běžně používá v pc. Pokud ano je to zřídkavý jev ale je to hned ze dvou důvodů dobrá zpráva A, je mnohem kvalitnější B, nejspíš ji můžeš lehce nahradit možná i jiným tipem nebo tipem se stejným výrobcem čipsetu příklad: sanyo , MTK-mediatek či jiné a nemusí ani navenek jít o SONYMěla by hlavně mít stejný tip připojení.buď ploché tzv. šráky označované IDE nebo druhý novější mnohem užší tip SATA. Pokud chceš mít jistotu tak ji prostě napoj na nějaký počítač a ve zprávci zařízení ,nebo třeba v programu NERO si přečteš přesné označení,pak nakoupíš nejl.tu samou nebo příbuzný model.Ještě lepší možnost si podobnou půjčit a funkčnost vyzkoušet.
Pokud ale nejde o klasickou PC mechaniku tak můžeš zkusit nenásilně očistit čočku,ale nejspíš slábne laser obvyklá životnost 2-5let. pak kontejner neznám osobně nikoho kdo by prováděl fin.únosnou výměnu.
Pokud ale nejde o klasickou PC mechaniku tak můžeš zkusit nenásilně očistit čočku,ale nejspíš slábne laser obvyklá životnost 2-5let. pak kontejner neznám osobně nikoho kdo by prováděl fin.únosnou výměnu.