E-bay.de - nákup - prosím o pomoc.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Dan
Kontaktovat uživatele:

E-bay.de - nákup - prosím o pomoc.

Příspěvek od Dan »

Zdravím, tímto prosím o pomoc při nákupu a doručení subwooferu YAMAHA který bych rád koupil na E-bay.de najde se tu někdo kdo může podat pomocnou ruku ? Pište na Jelen33@Seznam.cz nebo SMS 723759588 finanční vyrovnání za pomoc jistá, děkuji Dan !
PS: Do toho obchodu už jsem psal e-mail na možnost zaslání do ČR je to 2dny a zatím žádná reakce *fnuk*

http://cgi.ebay.de/YAMAHA-YST-SW-1500-Y ... dZViewItem

Dan
Kontaktovat uživatele:

Re: E-bay.de - nákup - prosím o pomoc.

Příspěvek od Dan »

Tímto děkuji všem kteří podaly pomocnou ruku, bohužel vše vázne na tom že němec nemá možnost a ( ani nechce ) zasílat do ČR, tímto tedy znovu prosím kdo má možnost to zaslat na německou adresu a následně přeposlat do ČR o pomoc - respektuji Vaše procenta na kterých se dohodneme jako odměnu. Děkuji Dan

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Dan píše:Tímto děkuji všem kteří podaly pomocnou ruku, bohužel vše vázne na tom že němec nemá možnost a ( ani nechce ) zasílat do ČR, tímto tedy znovu prosím kdo má možnost to zaslat na německou adresu a následně přeposlat do ČR o pomoc - respektuji Vaše procenta na kterých se dohodneme jako odměnu. Děkuji Dan
Dane, já nevím jak to napsat. Takže od začátku. Jestli tedy vážně potřebuješ subwoofer od Yamahy a tento typ, tak dobře sháněj tuto krkolomnou cestu. To se ti ale vcelku prodraží. Počítej s desítkami euro. A to už oproti ČR není tak zázračný rozdíl v ceně, aby se vyplatilo oželet pohodlí záruky doma.
Mám pocit, že Yamaha není zas tak zvláštní a výjimečná, aby se neobjevila znova s možností zaslání přímo k tobě. Nebo se můžeš podívat i na jiné značky např. Velodyne.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

V aukci jasně píšou, že zasílají do Německa, což v tomhle kontextu znamená, že jinam nezasílají.

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

agavel - ano opravdu ho potřebuji už jeden vlastním a potřebuji další do sterea a mohu tě ujistit že jsem moc spokojený - jsem holoprdelník - ale hlavně ! YAMAHU mám rád jde o srdeční záležitost a Velodyne mne nezajímá, s Yamahou jsem začal a také skončím *2thumbsup*

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

petrL - no to je zajímavé *sunglases* ale znáš to pořekadlo - líná huba holé neštěstí - za zeptání nic nedám, ale jinak díky za radu a pomoc ;)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Dan má pravdu a navíc v Německu je to často jen setrvačnost. To v Anglii to daleko časteji znamená, že to nebudou přece posílat někam na kontinent *taktone* Občas se to ale stane.

A Dane, to je pěkné. Jestli tě to nepřejde, tak je to fajn. I Yamaha asi hraje v určité kategorii. A já ji neslyšel, tak třeba i dost dobře. Ale přesto, při té ceně a dané anabázi už moc neušetříš. Tuhle šanci bych nechal plavat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nedělej si z toho těžkou hlavu a normálně přihazuj, jako by se nic nedělo. Pokud aukci vyhraješ, majitel většinou zboží pošle, protože by ho jinak musel nabídnout druhému místu, to znamená za míň peněz. Já jsem tak koupil z Německa několik věcí. Dokonce takové aukce vyhledávám, protože se jich bojí mnoho lidí účastnit a nepřihazují tam tak Východoevropané, hlavně kšeftmani z Polska. U Angličanů je to trochu problematické, protože jich mnoho nechce posílat z Anglie ven, ale pokud se aukce zúčastníš a oni nebudou souhlasit, taktně se ti omluví a tvou aukci vyškrtnou. Hlavně se neptej dopředu a buď drzý. "KDO SE MOC PTÁ, TEN SE TOHO MOC DOVÍ."

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

*offtopic*
fox píše:. Hlavně se neptej dopředu a buď drzý. "KDO SE MOC PTÁ, TEN SE TOHO MOC DOVÍ."
Drzost se stala normou. Co se dá dělat. *thumbs down*
Jen si neumím přesdtavit, že takový "drzoun" dostane pozitivní feedback. Nezaslouží si ho. Podmínky prodeje určuje prodávající a osobně bych cítil povinnost se s ním domluvit předem.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Taky se vetsinou neptam, tedy pokud me dopredu nezajima cena dopravy. Tak ve 3 z 5 pripadu jsem zbozi dostal, presto ze prodejce uvadel ze do zahranici neposila.

Prodejce uz nema moznost udelovat negativni feedbacky.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Donuts píše: Prodejce uz nema moznost udelovat negativni feedbacky.
Můžu prosím poprosti o vysvětlení. Kupuju na ebay jen LP a nejsem moc zkušený. Pokud by prodejce nemohl udělovat feedbacky, postrádaly by smysl.
U mne to většinou probíhá tak, že koupím. Prodejce mi to pošle a dá feedback. Pokud by to musel poslet někam kam nechtěl, nic mu nebrání dát negativní, že? Někdy dávají feedback až poté, co ho dám já.
Čili čistě laicky nevidím problém, proč by nemohl "drzoun" dostat po vydražení negativní feedback. Možná se pletu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Prodejce uz, na rozdil od kupujiciho, muze udelit jenom pozitivni nebo neutralni. Plati to asi tak rok jestli se nepletu. Duvody teto zmeny eBay uvadel, ale uz si to nepamatuju uplne presne.

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

Donuts píše:Taky se vetsinou neptam, tedy pokud me dopredu nezajima cena dopravy.
No, jenže ta cena dopravy je mnohdy kámen úrazu ...
Navíc slušností je se zeptat, pak se nedivme, že se na nás stále dívají jak na opice z východu.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Hlava píše: Navíc slušností je se zeptat, pak se nedivme, že se na nás stále dívají jak na opice z východu.
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Ja se ptam vzdy predem a z 90% pripadu mi bylo vzdy vyhoveno. Mam na eBay uz cca 150 pozitivnich hodnoceni. Pokud se slusne zeptate, vetsinou vam prodejce vyhovi. Nektere nemci nechteji posilat kvuli neznalosti, mysli si, ze musi udelat neco navic (clo, DPH apod.), treba ani nevi, ze CR je v EU.

S anglickym eBay je to jednodussi. Dopravu zarizuju sam. Je to o 30-50% levnejsi nez anglicka posta.

P.S. Jeste jsem zapomel na prodejce, ktere jsou autorizovanym prodejcem znacky a prodavaji i na eBay. A pokud tato znacka ma v CR sveho autorizovaneho prodejce, mivaji s tim problem. Myslim, ze s tou Yamahou je to ten pripad ale nejsem si jist, nekontroloval jsem to. Kazdopadne, prodejce nechce posilat do CR v ZADNEM pripade.

Odpovědět