Edgar TP 101 možno porucha
Edgar TP 101 možno porucha
Včera večer som potichu počúval niečo nenáročné, keď zrazu niečo prasklo v ľavej bedni (nie moc) a úplne 1. elektronka EL34 sa na chvíľu rozsvietila jasnejšie. Teraz svieti normálne ako pred tým. Ľavá bedňa nehrá.Vypol som zos. a skúsil som vymeniť 1. el za 4. no zasa nehrá len ľavá bedňa. Bedňa je OK, skúšal som prehodiť. Bedne sú zapojené na svorky 8ohm. Otázka asi na Renowna, ide o niektorú z elektroniek, alebo sa mám pripraviť na návštevu servisu?
Re: Edgar TP 101 možno porucha
tak ako? nikto nevie poradiť?
Pokud ta lampa z levého kanálu hraje v pravém, tak přežila. A pokud levý kanál nehraje ani s jinou lampou. Tak je problém v elektronice, proměřit pracovní body, atd. Vypadá to na servis.
to Acon :
Renown není doma, tak snad až se vrátí.
Renown není doma, tak snad až se vrátí.
Ď. Takže asi budem musieť vyhrabať drevenú krabicu a odniesť ho do Prešova. Poštou to nechcem riskovať.
A zkusil jsi prohodit/vymenit ty male lampy? A zamenit *dvojici* EL34 mezi kanaly? Jestli to neco neukaze, tak jedine servis.
skúšal som elektronky prehadzovať a nič. Len 2 na pravo vždy svietia trochu do modra a rýchlo sa zohrejú, tie vlavo svietia len na červeno a zohrievajú sa pomaly. Je mi jasné, že je to tým, že ide len pravý kanál. V ľavom len potichu vrní
Co ti brání zeptat se p.Brezoviaka?
CANOR spol.s.r.o
Strojnícka 1
080 06 Prešov
SLOVAKIA
tel: 00421 51 7710396
fax: 00421 51 7710396
web: www.edgar.sk
e-mail: edgar@edgar.sk
Pojistka je myslím jen jedna pro oba kanály.
Bude to pokažené.
CANOR spol.s.r.o
Strojnícka 1
080 06 Prešov
SLOVAKIA
tel: 00421 51 7710396
fax: 00421 51 7710396
web: www.edgar.sk
e-mail: edgar@edgar.sk
Pojistka je myslím jen jedna pro oba kanály.
Bude to pokažené.

Nič, kontakt mám, len som si chcel najprv overiť, či to zasa musí ísť do Prešova. Je to 400km a posielať to poštou... No viac ma serie, žo to tam bolo pred 1/2rokom na kompletnú prehliadku + upgrade a hralo to odvtedy možno 20heficak píše:Co ti brání zeptat se p.Brezoviaka?

to Efičák :
nie je to Brezoviak, ale Březovják
Narodil se v Roudnici nad Labem 
To Acon :
Efičák má pravdu, je to pokažené
Nejčastěji tam odejdou katodové odpory. Je tam v katodě EL34 odpor 4R7. Měřením úbytku napětí na tom odporu se nastavují klidové proudy koncovým stupněm. Ten odpor se časem přeruší, čímž se katoda octne "v luftu" a přestane to hrát. Jak říká můj analogový guru Efičák, zkrátka se to pokazí. Oprava je velmi jednoduchá a spočívá v náhradě toho odporu novým.
Pokud má něco kozy nebo kola, tak s tím budou brzy problémy.
Přidám k tomu svou vsuvku :
Pokud má něco kozy, kola nebo elektronické součástky, tak ......
nie je to Brezoviak, ale Březovják

To Acon :
Efičák má pravdu, je to pokažené

Nejčastěji tam odejdou katodové odpory. Je tam v katodě EL34 odpor 4R7. Měřením úbytku napětí na tom odporu se nastavují klidové proudy koncovým stupněm. Ten odpor se časem přeruší, čímž se katoda octne "v luftu" a přestane to hrát. Jak říká můj analogový guru Efičák, zkrátka se to pokazí. Oprava je velmi jednoduchá a spočívá v náhradě toho odporu novým.
Pokud má něco kozy nebo kola, tak s tím budou brzy problémy.
Přidám k tomu svou vsuvku :
Pokud má něco kozy, kola nebo elektronické součástky, tak ......
to : Renown a Efičák
z Vás dvou asi jednou dostanu mladé
i má ženuška se byla podívat, jestli jsem se náhodou nezbláznil, co že se tak řechtám
Dík oběma za dokonalé protřepání bránice.
z Vás dvou asi jednou dostanu mladé

i má ženuška se byla podívat, jestli jsem se náhodou nezbláznil, co že se tak řechtám
Dík oběma za dokonalé protřepání bránice.

tak Vám teda ďakujem za bohovskú jóbovku